Bez bojovnosti a nasazení to nejde na žádné úrovni, ví Jan Mašek z Počítek

Středopolař Jan Mašek uvádí na pravou míru svůj odchod ze Žďáru. Mluví o tom bez čeho se neobejde fotbalista na žádné úrovni i o své splněné střelecké normě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Zdravím. Díky. Příspěvek mě určitě čeká, jen musím stanovit kolik nebo co, jelikož jsem pokladník.
O víkendu jste hráli derby s Bohdalovem. Jak bys atraktivní zápas popsal?
Nevím, jak moc to byl atraktivní zápas z pohledu diváka, mě to přišlo spíše utkání o bojovnosti. Bohdalov byl v některých fázích hlavně ze začátku zápasu lepším týmem. V druhém poločase už jsme trochu zlepšili pohyb a přišly i šance. Jsem rád, že jsme to utkání zvládli a potvrdili tak dvě výhry z dvou předešlých venkovních zápasů.
Popiš nám tvoji vítěznou branku...
Lukáš „Jurny” Jurnečka mě krásně našel z přímého kopu a já už jen musel trefit bránu. Na to, že tréninky mu nic neříkají, tak přímáky teď kope celkem dobře.
V příštím kole hrajete na hřišti nevyzpytatelných Luk. Co od zápasu čekáš?
Abych pravdu řekl, vůbec nevím. Většina soupeřů jsou pro nás novinkou. Stějne jako my po ně. Snažíme se jít od zápasů k zápasů a na hřišti se pokusit o co nejlepší výsledek, ať hrajeme s kýmkoliv.
V žádné sezoně od roku 2015 jsi nedal v sezoně více než jednu branku. Máš letos tedy splněno?
Ano je to tak. Myslím že splněno mám. Nejsem moc gólový hráč. Naštěstí máme v týmu jiné kanonýry: Především však kanonýr z povolání co má asi 190 klubových gólů Roman „Kembl” „Matador” Veterán” Halamka.
Před jarní částí sezony jsi po téměř dvaceti letech skončil ve Žďáru a šel jsi do Počítek. Co tě k takovému kroku vedlo?
Ano. Odešel jsem po celkem dlouhé době. Odcházelo se mi těžko. Přece jenom to nejde jen tak všechno hodit za hlavu. Mám v týmu myslím si dobré kamarády a zažil jsem tam hodně dobrých časů. Je určitě na co vzpomínat. Odešel jsem z časových a tím i především z rodinných důvodů. Trénovat se musí všude, ale na to abych v divizi hrál bych musel trénovat třikrát týdně plus samozřejmě o víkendu zápas. Vzhledem k tomu, že mám dvouletého syna a zanedlouho čekáme druhého potomka, tak se to už nedalo skloubit. Přišla nabídka z Počítek, kde už v tu dobu jsem znal hodně kluků, se kterými jsem hrál ve Žďáře. A navíc je to opravdu blízko Žďáru.
Na jaké žďárské časy vzpomínáš nejraději?
Jako celkově na všechny ty roky. Nejvíce určitě na postup z divize D do MSFL. To byl opravdu skvělý rok. Kterému předcházely dva tři toky, kdy se ten tým tak nějak skládal. Parta dobrých lidí a především vynikajícíh fotbalistů. Všechno šlapalo. Nikdo si na nic nehrál.
Na jaře jste s Počítkami potvrdili roli favorita a postoupili jste z okresního přeboru. Kde ležel klíč k postupu?
Přišel jsem za rozjeté sezóny, která byla dobře rozehraná. Cílem byl postup. Klíčem bylo určitě zvládnout zápasy, kdy se nám ne úplně dařilo nebo jsme je nezačali dobře a brzo prohrávali.
Vstup do podzimu se vám nadmíru vydařil. Čekal jsi to?
Vstup do sezóny je skvělý. Nevěděli jsme o týmech v soutěži skoro nic. Takže těžko říct, jestli jsem to čekal nebo ne. Myslím si, že tým máme opravdu dobrý a silný. Je to všechno jen o přístupu ke každému utkání.
Můžeš srovnávat kvalitu soutěží od divize až po okresní přebor. Jak bys fotbal na jednotlivých úrovních popsal?
Samozřejmě největší rozdíl je v rychlosti, technice a především v taktice. Ale jak jsem okusil snad ve všech soutěžích, pokud se nevyrovnáš soupeři v bojovnosti a nasazení, tak nemůžeš být úspěšný. Samozřejmě v MSFL to už byl opravdu fotbal.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
SK Slavia Praha, Manchester United FC.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem?
Steven Gerrard.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začal jsem asi v 8 letech. Přivedl mě k němu kamarád.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě koníček, odreagování a především týmový sport.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je to super. Jste dobrý, že to takhle děláte. Asi máte fotbal hodně rádi, protože to musí zabírat hodně času. Klobouk dolů.
VÝBĚR JANA MAŠKA:
Největší kliďas týmu:
Petr Beneš, Martin Řeháček (mimo hřiště), Daniel Bednář
Největší srdcař týmu:
František Toman, Lukáš Sláma, David Šobej, Roman Halamka, František Šustr ml., Rostislav Ptáček, Martin Dvořák, Roman Buchta, Bohouš
Největší bavič týmu:
Roman Halamka, Lubomír Kachlík
Nejrychlejší hráč týmu:
Duo „Yamaha” Ločárek, Roman Halamka
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Mário Filippi, David Odehnal
Děkuji za rozhovor.
Já děkuji. Měj se. Ať se daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.