Už i Horní Cerekev se konečně dočkala svého vítěze

Chvíli to trvalo, ale přeci jen jste se dočkali. Rozhovor s hráčem minulého kola je konečně na světě a ani tentokrát to nebude žádné nudné prázdné tlachání o ničem. Tím spíše, když za kormidlem odpovídajícího sedí jedna z hlavních perel celé soutěže, Jaroslav Serbus z Horní Cerekve, který smůlu svého týmu v této anketě dokázal konečně prolomit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Jardo. V první řadě ti gratuluju k fantastickému úspěchu v podobě vítězství ankety o nejlepšího fotbalistu 9. kola Poutník ligy. Jako fanoušci soutěže máme letos zatím štěstí na dramatické průběhy hlasování a výjimkou nebylo ani tohle, v němž jsi sice vedl od samého začátku, jenže soupeři ti místy nepříjemně šlapali na paty a do poslední chvíle to mohlo skončit všelijak. Sledoval jsi průběh hlasování po celou dobu, nebo to vedl v evidenci někdo z tvého okolí?
Zdravím Bejku, děkuji. Hned na začátek, mám umělecké jméno Vápno. Jardo už mi nikdo neřekne. Sleduji jen střelce a kolikátý jsme, jinak moc ne.
Přiznávám, že fakt, že jsi byl zvolen hráčem kola mě velmi překvapil. Tedy, rozhodně ne co se kvality týče, dle mého ti tenhle triumf měl připadnout už dávno. Na co však narážím je, že vám hráčům Horní Cerekve se po dobu, kdy soutěž na fotbalunas.cz spravuji, v hlasování zatím příliš nevedlo. Alespoň ne natolik, abyste o prvenství v anketě mohli reálně uvažovat. Ty jsi to prolomil a nutno říct, že s více než solidním bodovým ziskem. Co za tímhle náhlým nárůstem počtu hlasů tedy vězí?
V HC se to moc nesleduje, kromě Včelaře Loukokota, to je expert a špízl, prostě drbna (smích).
Zcela po zásluze a ohlasů z obou táborů jsi si nominaci do sestavy kola vydobyl díky svému individuálnímu výkonu ve Speřicích, na jejichž pokoření jsi se podílel nejvýraznější měrou. Když se za utkáním ohlédneš, nakolik složité to bylo na hřišti proti úplnému nováčkovi soutěže, jehož hru v Poutník lize zatím nikdo příliš neznal?
Ke každému přistupujeme stejně, nic nepodcenit. Chtěli hrát kombinační hru a v tom je naše velká síla, k tomu super tráva a pak už to de ráz na ráz. Jinak hráli bojovně až do konce i v 10lidech takže super zápas.
Nejpřekvapivějším krokem tvojí kariéry byl bezpochyby přestup na jeden rok z SK Horní Cerekev do TJ Tatran Červená Řečice, to potvrdí asi každý, kdo má o Poutník lize alespoň trochu přehled. Co tě přimělo k téhle změně působiště, kdy jsi vůbec poprvé formou přestupu opustil SKHC?
Přispěl tomu fakt že HC chtěla do 1.B a já už ne, proto to rozhodnutí, a hlavně v Tatranu mám dost kamarádů z kterými jsem propil nějaký pátek a přitom mi podsouvali přestupní lístek (smích), tak sem tam šel a nelituji toho.
Už jsem to tak trochu nakousnul. Formou přestupu jsi, kromě jednoho roku v Červené Řečici, Horní Cerekev ještě neopustil. Máš za sebou sice jednoroční angažmá v Žirovnici a necelé čtyři měsíce v Uhříněvsi, všechno ale formou hostování. Přestup do jiného klubu a možnost vyzkoušet vyšší soutěž tě nikdy nelákal? A jak vzpomínáš na všechna svoje předchozí působení?
Působení bylo fajn, kdo nepoznal Havelkovi, ten neví co je to zázemí a péče o hráče, prostě rodina v Žiro, krása. Praha, tam mi to nesedlo, žádný kámoš, samí nemachrovaný blbci, to tě neba. Hrát okres je okres (smích).
Má v nejbližších sezónách, klidně i v té letošní, SK Horní Cerekev na návrat do I.B třídy a stát se tam ostatním týmům plnohodnotným soupeřem, nebo to v tuhle chvíli není na pořadu dne?
Kromě našeho kápoše Michala Kůty to nikdo neřeší. Když zvítězíme nějaký zápas, přijde do kabiny a počítá kolik je na postup a mi se mu pak smějeme. Každopádně pokud si nepřitáhne za nohu trenéra a pár hráčů, tak je to zbytečné se tam trápit.
Které z týmů letošního ročníku Poutník ligy jsou pro tebe největším překvapením, respektive zklamáním?
Překvapení, samo Tatran, ale dalo se to čekat. Obrna v útoku to se vám pak hraje. Zklamán, spíš znechucen z Lukavce a jejich zákeřnou hrou, to do okresu nepatří. Jdeme se tam vyprdět a pak na pivko a né končit na ortopedii.
V kolika letech jsi s fotbalem začínal a kdo tě poprvé přivedl na hřiště?
To už je dávno, v 7letech. Ty vole, já sem už starej... Táta vzal nás z bratrem "a jděte mlátit do meruny" a docela mu to vyšlo. Bratr super bek a já super Bejk (smích).
Máš oblíbený sportovní klub, nebo hráče, kterým při pasivním sledování fotbalu držíš palce nejvíce?
Jasný, Bohemians tam je srdíčko. Koho sem sledoval jako hráče tak Drogbu, hraje skoro stejně jak já akorát je víc opálený (smích).
Sleduješ dění okolo Poutník ligy i prostřednictvím fotbalunas.cz? Upřímně, co na tenhle informační kanál říkáš? Poskytuje pro tebe důležité informace, nebo mu příliš pozornosti nevěnuješ?
Super práce Bejku. Sleduji jak sem říkal střelce a řeknu ti ten Pahr a Obrna, to se nedá dohnat (smích).
Ještě jednou gratuluju k výhře a ať se ti dál daří, díky za rozhovor.
Děkuji a když tak v Klubu Sauna, tam se o víkendu schází hrající legendy okresu, tak přijď pokecat, tam se dozvíš samí experty.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.