Jsem rád, že jsem se dostal do sestavy kola, a že mě náš trenér vychválil, říká mladý brankář Uněšova Jan Vacín

Jan Vacín je sice věkem ještě dorostenec, přesto už pravidelně naskakuje v bráně nováčka 1.B třídy sk. A z Uněšova. Mezi ostřílenými fotbalisty si navíc počíná velmi dobře. Po utkání v Kolovči, které jeho tým vyhrál 2:1, jste ho dokonce svými hlasy zvolili hráčem kola. My Vám tedy přinášíme rozhovor s touto nadějí uněšovského fotbalu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak Vám chutná to, že jste zvítězil v anketě o hráče kola?
Je to výbornej pocit, protože jsem věkem ještě hodně mladý. Jsem rád, že jsem se dostal už do sestavy kola, a že mě vychválil náš trenér Jakub Křehlík. A z toho, že jsem vyhrál, jsem mile překvapený, protože to jsem už vůbec nečekal.
Pokladník Vám to asi v kabině pěkně spočítá, že?
Asi jo. Zřejmě budu platit nějakou dražší pokutu.
Vyhlášen jste byl za váš výkon v utkání s Kolovčí, jak byste ho zhodnotil?
V prvním poločase jsme kontrolovali průběh, byli jsme v něm lepším týmem. Ve druhé půli začala hrát Koloveč velice dobře. Moc nerozumím tomu, jak mohli v minulém kole prohrát 0:11 s Bělou. Mile mě překvapili, ale jsme rád, že jsme ty body nakonec urvali. Hlavně ve druhém poločase to bylo z naší strany hodně ubojované utkání.
Váš trenér říkal, že jste mužstvo několikrát podržel. Byl v utkání nějaký moment, nebo pasáž, kdy vám nejvíce zatrnulo?
Jednalo se hlavně o centry ze strany. 2 – 3 jsem nesebral a Koloveč měla velké šance. Například tam byl hráč sám na malém vápně a nedal to. Tam mi zatrnulo neskutečným způsobem, protože to byl můj míč, který jsem ale nesebral.
Vy jste věkem ještě dorostenec, ale v této sezóně jste odchytal čtyři z pěti zápasů v 1.B třídě. Překvapilo Vás, že dostáváte tolik příležitostí?
S Uněšovem jsem byl na přestupu domluvený už před sezónou. Jakub Křehlík mi říkal, že když na sobě budu pracovat, tak mi dá v áčku příležitost. Samozřejmě jsem ale mile překvapen, protože také Jakub Bouda je výborný gólman. Momentálně se střídáme po dvou zápasech a s panem Křehlíkem se domluvili, že až vyplyne, kdo bude lepší, tak ten bude jedničkou.
V soutěži často nastupují i hráči, kteří by věkově mohli být vašimi otci. Jak se proti zkušeným fotbalistům hraje a jaký je to na hřišti pocit?
Já jsem ale začal s mužským fotbalem v útlém věku, už ve čtrnácti jsem hrál za Uněšov B. Minulý rok jsem pak chytal za béčko Rapidu, takže si na to pomalu zvykám. Je to samozřejmě zvláštní pocit, že jste tam a proti vám nastupují zkušení, lepší hráči, kteří dřív hrávali i výš. Z toho je člověk i trochu nervózní, ale vnímám to už normálně, zvykl jsem si na to.
Podívejme se na vaši fotbalovou kariéru. V kolika letech jste s fotbalem začal a jakými kluby jste prošel? Brankářem jste chtěl být vždycky?
Začal jsem v šesti letech tady v Uněšově. Do brány jsem se tlačil už od mala, hrozně mě to tam bavilo. Tenkrát jsme ale měli v žákovské kategorii v Uněšově dva velice kvalitní gólmany. Nakonec jsem se tam na jednu sezónu dostal, tehdy jsme jako žáci vyhráli okresní přebor. Pak jsem se dostal na 33. základní školu do Plzně a tam si mě vytáhl trenér z Rapidu. Poté jsem měl střídavé starty v Uněšově a Rapidu, a jelikož jsem se nemohl rozhodnout a nechtěl se ani na jeden tým vykašlat, tak jsem hrál za oba. V poslední době se bohužel dorost na Rapidu zhoršil, tak jsem se vrátil zpátky do Uněšova.
Vaši oblíbení hráči/kluby?
Co se týče brankáře, tak můj oblíbený hráč je určitě Wojciech Szczęsny z Juventusu a pak Iker Casillas. Mezi kluby fandím Arsenalu.
Jaké máte koníčky mimo fotbal?
Jsou to hlavně sporty. Dřív jsem hrál i florbal, takže ho stále občas rekreačně hraji. A pak hraní FIFY.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.