Chceme ukázat, že loňská sezóna v I.B třídě nám něco dala, říká Robert Grill

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal luženský Robert Grill. Nominaci si získal za výkon v Kolešovicích, kde pomohl důležitou brankou k výhře Sparty. S hráčem kola nyní přinášíme rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V Kolešovicích jsi byl dle trenéra nejlepším na hřišti. Jak se ti na půdě posledního týmu hrálo?
Když to říká kouč, tak na tom něco možná bude (smích). Hrálo se mi dobře, ve středu zálohy bylo v tomto zápase spoustu prostoru, takže jsem mohl využít svých dlouhých nohou a proběhnul jsem se.
Tuto sezónu jsi zaznamenal druhou branku. Na kolika bys chtěl být na jejím konci?
Nedávám zase tolik gólů, aby mělo význam si dávat osobní střelecké cíle. Určitě budu rád, když na konci sezóny bude počet mnou vstřelených gólů vysoký, prioritou je pro mě ale co nejlepší umístění týmu.
Nyní vás čeká v domácím prostředí Lubná. Jak se na nováčka soutěže připravíte a s čím do zápasu půjdete?
Lubná nás požádala o změnu pořadatelství, čemuž jsme vyhověli. Tudíž se utkání sehraje v Lubné. Lubná dává hodně gólů a solidně vstoupila do sezóny, má dobrý tým a toho jsme si vědomi. Naší perfektně propracovanou taktiku zde samozřejmě vyzrazovat nebudu, ale mohu říci, že do utkání dáme všechno, ukážeme, že jsme lepší a vyhrajeme!
Co bylo příčinou zatím jediné prohry se Senomaty?
Příčin bylo spoustu. Senomaty podaly dobrý výkon, dobře se na nás připravily, obranu zamkly a v útoku vytěžily z minima maximum. Ale asi největší příčinou prohry jsme byli my sami. Podali jsme špatný výkon, v podstatě jsme si vytvořili pouze jednu gólovku a to až v poslední minutě zápasu. Asi jsme si po prvních třech kolech, kdy jsme i přes těžký los získali plný počet bodů, mysleli, že to přijde samo. A překvapivě nepřišlo. I prohrát se občas musí, jedeme dál!
S jakým cílem Lužná do soutěže vstoupila?
Určitě chceme ukázat, že loňská sezóna v I. B třídě nám něco dala, něco nás naučila a že to nebyla promarněná sezóna. Co se týče umístění, tak cíl nemáme. Jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Na konci sezóny se uvidí, na jaké umístění nás to vynese.
Na jakém postu hraješ nejraději a naopak?
Nejlépe se cítím buďto na pravé záloze nebo ve středu zálohy. Záleží na konkrétním zápase. Naopak v útoku mi to většinou vůbec nelepí. V obraně zaskočím jen v případě nouze, a tak by to mělo zůstat.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity mimo kopané?
Kromě fotbalu rád a často jezdím na kole. Jinak záleží na tom, co se zrovna naskytne.
Kdo a v kolika letech tě k fotbalu přivedl a jak se tvá kariéra postupně vyvíjela?
Začal jsem v pěti letech v luženské fotbalové přípravce pod vedením mého současného trenéra Tomáše Pavlíčka. V Lužné jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Vyjma půlročního střídavého startu v Roztokách, jsem hrál vždy jen za Lužnou.
Na jaké fotbalové chvíle vzpomínáš nejraději?
Těžko říci, ale nejraději asi vzpomínám na náš luženský dorost, kdy jsme po přechodu ze starších žáků ihned v prvním roce ovládli okres. Další rok jsme důstojně hráli dorosteneckou I.A třídu, kterou jsme s klidem udrželi. Bohužel nás pak bylo málo a dorost se rozpustil. Nejlepší fotbalový okamžik byl poslední zápas sezóny okresního přeboru mužů 2016/2017 s FK Kněževes, kdy jsme v posledních minutách otočili z 1:2 na 3:2 a získali tak v přímém souboji titul přeborníka okresu.
Na Rakovnicku se říká, že v Lužné jedí psy. Můžeš to potvrdit nebo vyvrátit?
Říká se toho hodně, možná se tu psi jedí, možná ne. Pravdu zná jen pravý Lužeňák.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.