Marek DVOŘÁK: Jsem ten, co by rád kopal "přímáky", případně pokutové kopy :-)

Hráčem 7. kola OP Českobudějovicka se podruhé na podzim stal zástupce hájící brankový prostor a tentokrát jím je Marek DVOŘÁK, člen mužstva TJ Sokol Neplachov. Od začátku podzimní sezóny byl párkrát viděn na soupisce svého týmu mezi střídajícími hráči, ale tento víkend se postavil poprvé v sezóně mezi tři tyče v základní sestavě, následně si vysloužil nominaci do Sestavy kola a co více, anketu o Hráče kola ovládl a stal se jejím dalším vítězem. Nyní vám zde přinášíme rozhovor s tímto mladým hráčem...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sleduješ náš web nějak pravidelně?
Váš web sleduji velmi pravidelně. Již třetím rokem se zde dovídám spoustu zajímavých informací o nižších soutěžích. Líbí se mi, když se o to někdo stará, dává si s tím tu práci, většinou ve volném čase. Také dává čtenářům možnost poznat "zákulisí" nižších soutěží, informace o hráčích či klubech, nebo také si prohlédnout fotografie z některých zápasů.
To jsme rádi :-) Takže o nominaci do Sestavy kola si věděl a co na ni samotnou říkáš? Případně i na průběh hlasování, které si jistě sledoval?
Původně jsem si chtěl pročíst report ze zápasu, který se nám moc nevyvedl a náhle jsem se koukal na sestavu 7. kola a viděl jsem se tam, což mě osobně překvapilo. Ze sestavy kola souhlasím se srubeckými matadory Hekrdlou a Kalinou, kteří dlouhodobě podávají stabilní výkony a jsou oporami týmu. První zmiňovaný mi dokonce minulou sezónu nasázel na Srubci hattrick. Co se týče průběhu hlasování? Tak ano, pečlivě jsme ho s týmem sledovali. Neboť skoro v každém kole jsme tam měli svého zástupce a ani jednou se mu nepodařilo vyhrát hráče kola. Za mě takový Jan Švec nebo Jarda Hruška by si ho vyhrát zasloužili, protože jejich výkony v uplynulé sezóně jsou výborné a zároveň stabilní.
Bude Tě nominace a následné vítězství něco stát do klubové pokladny? :-)
Myslím, že si to kluci z týmu pohlídají, abych něco donesl. Takže to vidím buď na nějaký vyšší příspěvek do klubové kasy nebo na nějakou tu basičku piv či menší soudek piva na dokopnou.
Teď k Tobě samotnému. Jak dlouho jsi součástí týmu z Neplachova?
Jsem v týmu již třetí sezónu, kam jsem přestoupil z Veselí. Fotbalová parta v Neplachově je suprová. Poslední roky se zde hrálo vždy o záchranu a setrvání v okresním přeboru, což se vždy nakonec podařilo. Letos jsou ambice vyšší, neboť jsme přivedli dva kluky se zkušenostmi z 1.A třídy, což se nesmírně projevuje ve hře. Myslím, že kdyby se letos Neplachov umístil do 6. místa byl by to uspokojivý a příjemný výsledek. Pravdou dokonce je, že náš trenér se netají tím, že by se chtěl letos vyšvihnout na bednu, tedy do třetího místa na konci sezóny. Ale okresní přebor je čím dál více vyrovnanější a bude to hodně složité.
Jaké jsou Tvé osobní cíle a ambice ať už v Neplachově nebo v budoucnu jinde?
Z hlediska pracovního jsem se letos v září odstěhoval do Prahy, kde si momentálně chci zkusit něco nového a uvidíme, jak se mi tam zalíbí. Takže nestíhám odehrát všechny zápasy, ale pokud mi to čas dovolí, rád se vracím domů na jih, případně na zápasy Neplachova. Co se týče fotbalové stránky, tak pro mě je důležitý kolektiv, který bych momentálně neměnil. S partou si rozumíme a ohledně ambicí si zahrát vyšší soutěž? Myslím, že je má každý. Já osobně bych si chtěl v budoucnu zachytat třeba v 1.A či 1.B třídě, ale třeba tu vysněnou krajskou soutěž si vykopeme za pár let sami. Na začátku jara 2019 si myslím, že už si zahrajeme na novém trávníku v Neplachově. Staré fotbalové prostředí v Neplachově bylo kvůli výstavbě dálnice D3 zrušeno a nyní hrajeme v azylu v Dolním Bukovsku.
Chytáš od malička nebo sis vyzkoušel i jiné posty na hřišti?
Chytám od malička, nějak mě to k tomu chytání táhlo. Ne nadarmo se říká o brankářích, že jsou zvláštní lidé. Já jsem jeden z nich. Jsem ten, co by rád kopal "přímáky", případně pokutové kopy :-) V letošní sezóně jsem si už zkusil zahrát i v poli, většinou na pozici hrotového útočníka. Nechybělo mnoho a na memoriálu v Ševětíně, který jsme mimo jiné vyhráli, jsem dokonce mohl rozvlnit síť, kdy jsem se do střely ze 30 metrů položil slabší nohou, ale míč bohužel skončil na břevně.
A nějaký gólový zápis z pozice brankáře už na kontě máš? Třeba z té penalty nebo přímého kopu?
V loňské sezóně, shodou okolností také proti Jankovu "B" kopal náš útočník penaltu, kterou neproměnil. Rozhodčí poté nařídil druhou penaltu v zápase, kterou už jsem si nenechal vzít a i trenér ukázal na mě, protože je cvičím po každém tréninku. Při mé smůle jsem nastřelil pravou tyč brankářovi svatyně, ale z následného odrazu se hostujícímu obránci svezl míč po ruce a rozhodčí ukázal na pokutový puntík potřetí v zápase. To už jsem se na penaltu nehrnul a přenechal jí spoluhráčům. Myslím, že mám na dlouho vybráno v Neplachově. Takže pokud si ještě někdy budu chtít kopnout penaltu z pozice brankáře, tak nejspíše v jiném týmu :-)
Jaký je Tvůj fotbalový vzor?
Líbil se mi Kája Vachopulos z Okresního přeboru. Néé, když to vezmu z vážnější jamky, tak vlastně fotbalový vzor nemám. Jen rád sleduji české gólmany v zahraničí. Ať už je to Vaclík ze Sevilly, Pavlenka z Brém či Petr Čech z Arsenalu. Například Tomáše Vaclíka jsem sledoval ještě v druholigové Viktorii Žižkov. Svými výkony a následnými přestupy se dostal až do španělské LaLigy, kde chytá proti nejlepším klubům světa. Z čehož plyne, že pokud člověk chce něčeho dosáhnout a půjde si tvrdě za svým, je možné toho docílit.
Blíží se vám zápas s Trhovými Sviny, jak bude dle Tebe vypadat?
Trhové Sviny jsou za námi 3 body. Očekávám vyrovnané utkání. Myslím, že to bude nepříjemný soupeř. Už v zimní přípravě jsme s nimi odehráli přátelské utkání ( tu dobu tým 3. třídy ) a nepředstavili se vůbec ve špatném světle. Byli bojovní a důrazní. Utkání tuším skončilo smírně 2:2. Přesto ale věřím, že soupeř odjede o víkendu z Dolního Bukovska s prázdnou a všechny tři body zůstanou "doma". Na zápas sice nebudu, ale budu držet klukům palce, aby se zase vrátili na vítěznou vlnu.
Na závěr se ještě musím zeptat, dáváš si před začátkem sezóny nějaké cíle/mety, aby motivace byla ještě o něco silnější? :-
Mety žádné nemám, pro mě největším potěšením je, když si dokážu najít volný čas a sejít se s klukama jak na fotbale, tak i po fotbale. Teď jsem byl rád, že mi to časově vyšlo a doufám, že další zápas bude co nejdříve. Doufám, že se zase co nejdříve postavím ať už do brány nebo k penaltovému puntíku :-)
My samozřejmě také přejeme, aby to bylo co nejdříve a kdyby to mělo být u té penalty, tak ať míříš do černého. Moc díky za fajn rozhovor a ať se Ti daří :-)
Taky Vám děkuji za rozhovor. A přeji mnoho zdařilých rozhovorů a pracovních úspěchů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.