Mám "kopačku na hlavě", prozradil Honza Vedral

Honza Vedral patří dlouhou dobu k pilířům nučické defenzívy. Je i velkým nučickým srdcařem a fotbal má nejen jako koníčka, ale částečně i jako práci, byť při tom po hřišti běhat nemusí. V posledním zápase otevřel přesnou hlavičkou skóre a vy jste ho zvolili hráčem kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratulace k ocenění. Jak se vám vyvedl zápas proti Býchorám?
Důležité bylo, že jsme dokázali eliminovat oba Vyhnánky, kteří jsou rychlostní typy. Vzhledem k tomu, že chyběl Souček, musel ve stoperské dvojici naskočit P. Bradáč a já se posunul na kraj. Bylo nutné odebírat míče dříve než je měl soupeř pod kontrolou, protože ve sprinterských soubojích by jim stačil pouze Marek Šulc. Myslím, že velkou roli hrála zkušenost. Hráče jsme raději nenechali ani rozeběhnout a rovnou narazili do zdi.
Vstřelil jste úvodní gól. Jak se to seběhlo?
Překvapilo mě, kolik jsem dostal prostoru, tolik místa jsem dostal naposledy od Hybnera z Jevan, kde jsem loni na podzim podobně skóroval. Při centrech od Marka Šulce nemá člověk žádný prostor na myšlení, kam balón umístit. Jsou tak prudké, že se stačí jen dostat na správné místo.
Jaké je hodnocení úvodu sezóny?
Já stále tvrdím, že hráčský potenciál máme na boj o špičku, bohužel talent není všechno. Kdyby naši hráči přistupovali zodpovědněji k tréninkům a naopak si ještě sami něco přidali, tak bych měl možná místo už jen na lavičce. Ale musím říci, že se situace trochu lepší. V současné chvíli máme 14 vyrovnaných hráčů + zraněného Herverta a boj o základní sestavu pomáhá klukům více makat.
Doma dva zápasy s nulou, venku dvě porážky. Jak hodnotíte odehrané zápasy s odstupem?
Domácí zápasy nám zatím vycházejí (5:0 a 4:0), takže v tomto ohledu jsme nadmíru spokojeni, naopak venku se nám zatím nedaří. Velim byla o třídu lepší, když nás pěkně povodila na jejich velkém hřišti. V Jestřábí Lhotě jsme měli udržet vedení, tam ztráta bohů hodně bolela. Ještě šest minut před koncem jsme vedli a nakonec jsme odjeli z prázdnou. Letošní ročník bude asi opět velmi vyrovnaný.
Co očekáváte od dalšího zápasu v Libodřicích?
Libodřice mají ve svých výkonech velké výkyvy. Čekám vyrovnané utkání, které bude asi hodně bolet. Mrzí mě, že do zápasu nebudu moci zasáhnout, protože budu pracovně v Olomouci.
Který tým vás zatím překvapuje?
Pro mě je největším překvapením tým Dobrého Pole, který jsem tipoval spíše okolo 10.místa. Naopak trochu více jsem očekával od Bečvár. Je vidět že fotbal je i hodně o psychice. Týmy, které spadnou, nemají vítěznou mentalitu a nedokáží zápasy ubojovat. Přitom kádr i zkušenosti na to mají.
Jaké jsou cíle týmu?
My si žádné cíle před sezónou nedáváme. Chceme fotbalem bavit sebe i naše věrné diváky. Náš klub je výjimečný tím, že stále funguje jako před 30 roky. Máme nejnižší rozpočet v soutěži a formou brigád udržujeme náš areál a snažíme se jej stále zlepšovat. Na provoz nepotřebujeme statisíce korun, ale je pravda, že bez podpory obce bychom fungovat nemohli. V posledních letech se vybudovala nová příjezdovka, modernizovali se kabiny, máme nové sprchy pro hráče a nově i pro rozhodčí. V hospodě je nový provozovatel, který se o ní dobře stará. Hlavně má dobré pivo a tak hráči i fanoušci nešetří chválou.
Nedaleké Jevany, odvěký rival, válčí v kraji. Byl jste se někdy podívat, jak se jim vede?
Když tam hráli kluci z okolních vesnic, tak jsem se tam občas jel podívat, ale teď je to tam samá náplava a z místních tam nikdo nehraje. Nebaví mě fotbal, který je více o penězích než o výkonech. To se jdu raději podívat na 4. třídu na naše B-mužstvo, Ždánice nebo Horní Kruty.
Jaký je váš pohled na fotbal na nejvyšší úrovni?
Na evropské poháry se velmi těším, protože díky práci pro O2tv-sport mám přenosy z první ruky. Je úžasné sledovat tu atmosféru kolem už několik hodin před zápasem. Z každého je cítit výjimečnost a důležitost utkání. Při přenosu se nic nenechává náhodě a vše se několikrát testuje. Přenosy jsou velmi profesionální a o několik levelů výše než běžný ligový zápas. Ve středu Plzeň předvedla velmi slušné utkání a myslím že mají šanci zůstat v evropských pohárech i na jaře. Repre nemá cenu moc komentovat, protože u mě neměla pod K. Jarolímem žádnou tvář. Věřím že p.Šilhavý ji dokáže vtisknout svůj rukopis a výkony půjdou nahoru. Mělo by to jít snadno, protože když jsou na dně, tak dolu už jít nemohou :-)
Co vás naposledy rozesmálo?
Rozesmálo mě, když mi dva Ukrajinci dělali na baráku a já se jednoho z nich zeptal: "Chlapi myslíte, že to zvládnete za víkend?" a odpověď jednoho z nich mě poslala do kolen : "Myslíš, že sme nejaký Bulhari alebo čo?"
Českobrodský Šmejkal válí v hadrákách a to mě přivedlo na otázku, jaké kopačky máte nejraději vy?
V žácích jsem také hrával s hadráky a když byl míč nacucaný, tak to pěkně štípalo. S kopačkami mám čím dál větší problémy. Přijde mi, že je vyrábějí pro panenky. Hlavně že jsou růžové, červené, azurové, ale jsou tak úzké, že se do žádných kopaček s fajfkou nebo třemi proužky nemůžu nacpat. Jediné, které mi trochu sedí, jsou Mizuno nebo Lotto, které jsou šité na širší nárt. Mě je to ale jedno v čem hraji, protože mám "kopačku na hlavě" :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.