ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 7.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2018-2019 - Jan Žaludek z Veselé nejraději vzpomíná na slušovického trenéra Antonína Dobeše

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, zápas s Kostelcem u Holešova se Ti vydařil na jedničku, jak těžké utkání to bylo ?
Zdravím a děkuji. Zápasy s Kostelcem jsou vždy náročné, takže jsme čekali opět těžké utkání. Měli jsme štěstí v tom, že nám padalo do brány každé naše ukopnutí. Vstřelené branky nám dodaly sebevědomí, takže jsme mohli hrát s klidem. Ovšem i Kostelec měl své šance, většinou ale skončily na našem brankáři.
Podařilo se Ti dokonce překonat střelecký rekord Veselé v 1. B třídě, ty čtyři branky budou asi hodně drahé, navíc článek ve Zlínském deníku, ocenění hráč kola ...
Bohužel pro mě ano, čeká mě asi největší příspěvek do kasy i do ledničky. Dávat hodně gólů se holt nevyplatí, ale pocit držet nějaký rekord za to stojí, doufejme, že se ke mně za chvíli někdo ze spoluhráčů přidá.
Jak hodnotíš Vaše podzimní účinkování v 1. B třídě?
Myslím, že v rámci možností můžeme být velmi spokojení. Od prvního zápasu máme nestabilní sestavu kvůli různým zraněním, dovoleným, pracím atd… Doufám, že se to teď po prázdninách zlepší.
O víkendu hrajete u vedoucího týmu z Fryštáku, tam Vás čeká asi tvrdý oříšek? Na druhou stranu, Fryšták doma dost ztrácí, máte recept na to, jak přivést nějaké body ?
Jasně, recept je jednoduchý. Dát více branek než soupeř...
Koho považuješ za favorita vaší skupiny I.B třídy?
Je těžké v této fázi určovat favorita. Fryšták má zatím našlápnuto nejlíp, ovšem teď ztratil náskok a uvidíme, jak se jim bude dařit nadále. Dále se nebojím řadit k favoritům i nás a stejně jako loni Mladcovou. Dalším překvapením je Chropyně, do které bych to po prvním zápase vůbec neřekl. No určitě to bude ještě velmi zajímavá sezóna.
Na které trenéry ve své kariéře nejraději vzpomínáš?
Tak za tuto otázku jsem velmi rád. Nejraději ze všech trenérů vzpomínám na pana Antonína Dobeše, který nás sice trénoval jen půl sezóny v dorostu ve Slušovicích, ale i za takovou chvilku si nás všechny dokázal získat. Dokázal překopat náš styl hry ze stopera na zónovou obranu a svým osobitým stylem nás vedl k lepšímu fotbalu. A potom ještě musím zmínit i pana Večeřu, který nás potom přebral po panu Dobešovi a nyní trénuje Slušovice v I.A třídě.
Patříš k mladší generaci fotbalistů. Tématem posledních týdnů je diskuze nad úbytkem fotbalové mládeže v ČR. Co si myslíš Ty, že je příčinou, že řada šikovných dorostenců končí s fotbalem právě při přechodu mezi dospělé?
Přechod z dorostů je asi nejkritičtější období pro fotbalistu. Protože v dorostu jsme vlastně pořád ještě kluci, hrajeme se svýma kamarádama, stejná věková kategorie. V mužích už je věkové rozpětí velké a nejde jen o věk. V dorostu se člověk většinou nepotkal s nějakým „řezníkem“, který jde do souboje hlava nehlava, který váží o 30 kilo víc než já sám. V mužích už jde o jiný fotbal, je tvrdší a rychlejší. I já jsem se přechodu bál, ale já měl tu výhodu, že už jsem hrál nějaké zápasy za B mužstvo v době, kdy jsem byl ve Slušovicích na střídavý start. I my se snažíme naše dorostence zapojit do hry a jde vidět, že se zkrátka musí trošku otrkat a získat sebevědomí a trošku drzosti.
Jak vycházíš se současným koučem a fotbalovou legendou Tomášem Dujkou, prý je na vás dost náročný?
S Tomášem Dujkou vycházím dobře (zvláště po těch 4 gólech). Náročný možná je, ale je vidět, že jeho úsilí má výsledky. Teď už patříme k těm lepším týmům v I.B a to především jeho zásluhou.
Jaké máté podmínky na Veselé, zasloužil by si Váš klub postup o patro výše?
Podmínky máme na Veselé více než dobré. Největším plus v poslední době pro nás byla umělá tráva na zimní tréninky. Navíc areál Veselského hřiště patří k těm vzhlednějším, jen možná hosté by uvítali větší kabinu. Klub by si určitě zasloužil postup o patro výše, ale není to, po čem bezmezně toužíme.
Kdyby si přemlouval kamaráda k přestupu na Veselou, na co bys ho myslíš zlákal především?
Především na dobrý kolektiv hráčů, krásné hřiště a pěkný areál.
Jaká je zatím Tvá hráčská kariéra, který hráč je Tvým vzorem a kterému týmu v ČR a ve světě fandíš?
Má hráčská kariéra nesahá nijak daleko. Zhruba v šesti letech jsem začal hrát na Veselé a to mě drželo do té doby, než přišla hráčská krize v dorostu. Tam se zrodilo spojení se Slušovicemi a pár sezón v Krajském přeboru dorostu. V řadách fotbalistů svoje vzory nehledám, jediným kandidátem by byl snad jen můj děda. V české lize fandím samozřejmě Zlínu a ve světě svého favorita nemám, raději fotbal hraju, než se na něj dívám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku