Kdykoliv je nějaká šance, rád si v poli zahraji, prozradil Tomáš Hubínek

V 5. kole Ondrášovka KP ovládl divácké hlasování brankář Tomáš Hubínek, který chytá za Hvozdnici. Proti Vykáni předvedl skvělý výkon a to i přesto, že třikrát inkasoval.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Překvapilo Tě zařazení do sestavy kola a následné ovládnutí?
Překvapilo. I když jsem měl v zápase spoustu práce, nečekal jsem, že se dostanu do sestavy kola po třech obdržených brankách.
Můžeš zhodnotit ze svého pohledu svůj výkon ve Vykáni?
Sám sebe nerad hodnotím, tak spíš trochu popíšu průběh zápasu ze svého pohledu. Byl to pro nás velmi těžký zápas, většinu času jsme byli pod značným tlakem. Už v první minutě šel soupeř sám na branku. Po čtvrt hodině jsme už po dvou velmi pěkných akcích prohrávali 2:0, a to ještě některé další soupeř neproměnil. Do poločasu měla Vykáň ještě několik zakončení po rozích a střelách z vápna, ale naštěstí jsme už neinkasovali. Ze druhé půli si vybavuji dobrou střelu D. Jarolíma, kterou se mi podařilo vytáhnout na tyč, povedenou střelu z vápna, kterou jsem vyrazil na roh a několik dalších příležitostí. Brankou skončila jen jedna z nich, což ale nic nemění na situaci, že jsme odjeli bez bodu a s debaklem. Myslím, že k tomu abychom příště dosáhli alespoň na nějaké body, se budeme muset všichni hodně zlepšit.
Když tvá fotbalová kariéra začínala, chtěl jsi být brankářem už od mala, nebo to byl ze začátku jiný post?
Začínal jsem v poli, ale poté co se nám před jedním turnajem zranil brankář, jsem šel vzhledem ke své výšce chytat. To mi mohlo být asi tak devět let. Dost mě to chytlo a také mi to šlo asi i lépe než v poli, tak jsem u toho zůstal až doteď. Každopádně kdykoli je nějaká šance, rád si v poli zahraji.
Od kolika let hraješ fotbal?
Začínal jsem v Říčanech, když mi bylo asi šest let.
Byl jsi hráčem AC Sparty Praha. Můžeš se o tom trochu více rozepsat a seznámit lidi s tvým angažmá ve Spartě?
Ve Spartě jsem strávil v žákovských a dorosteneckých kategoriích několik hezkých let. Hrál jsem tam s mnoho skvělými hráči a dost z těch kteří se, na rozdíl ode mě, rozhodli zkusit cestu profesionálních fotbalistů, jsou nyní třeba i v české reprezentaci. Sparta má mládežnický systém velmi dobře propracovaný a slouží jako odrazový můstek také řadě výborných trenérů. V dorostu jsem se tak potkal například s Jindřichem Trpišovským, gólmanské tréninky vedl Ivo Viktor a později Petr Kouba. Z fotbalového hlediska mi dalo toto angažmá opravdu dost, odchytal jsem mnoho těžkých zápasů, vyhrál jsem žákovskou či dorosteneckou ligu a zahrál si proti týmům jako FC Barcelona, Juventus Turín a s mnoha dalšími podobně zvučnými týmy na mezinárodních turnajích a soustředěních.
Jaké je být v jedné kabině s Lukášem Třešňákem?
Je to super, je pro nás velmi důležitý hráč jak na hřišti, tak i v kabině.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.