Naše obrana má přes čtyřista kilo, směje se v rozhovoru Pavel Škopek

Pavel Škopek, jeden z mnoha důrazných libodřických borců, se v minulém kole opřel do míče a ten zaplul přesně k zadní tyči. "Nechtěl jsem to tak, měl to být centr", přiznal s klidem usměvavý Pavel a doplnil: "Ale tohle se mi už nikdy nepovede."

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, gratuluji k druhému místu v boji o korunu krále kola. Jaký k tomu máš komentář?
Tak předně musím pogratulovat Marcelovi k jeho druhému titulu, pak chci poděkovat všem, co mi hlasy poslali a věřím, že mi k tomu pomohl můj životní gól. Jen je škoda, že byl v podstatě takový zbytečný, nemá žádnou váhu. Hezčí by bylo, kdybych tím rozhodl o třech bodech pro Libodřice.
Vzpomínáš si na nějaký podobný gól?
Když jsem se vrátil do Libodřic po ročním hostování v Křečhoři, tak jsem dal taky nádherný gól v přípravě proti Poříčanům. Z trestňáku jsem to napálil o břevno do sítě a to břevno se tam klepe možná ještě dnes. To bylo taky hezké. Já jinak moc střelec nejsem.
A od jiných spoluhráčů, hráčů...
Teď v přípravě se povedl husarský kousek Pančusovi. Soupeř nám dal gól, šel do dvoubrankového náskoku a v euforii zapomněl na obranu. Pančus to vzal hned z rozehry a fláknul to gólmanovi do brány. To byl taky hezký moment.
Jak jste spokojeni s dosavadním průběhem přeboru?
Přípravu jsme začali brzo a tvrdě a mysleli jsme si, že bychom na tom mohli být o kousek lépe. Chtěli jsme vyhrát jak s Brodem, tak i s Býchorama, s Jestřábkou by o bodík více taky bylo lepší. Zatím tedy spokojenost trochu menší, ale ne špatná.
Mluvil jsi o tvrdé přípravě. Jak mužstvo, které právě nevyniká atletickým pojetím hry, snáší kondiční přípravu specialisty?
Ondra připravuje super tréninky, baví nás to. Ale jak jsi říkal, nejsme žádní atleti, naše obrana má přes 400 kilo (smích), takže jsme se s tím od začátku prali. Ale mnoho hráčů shodilo váhu dolů, vím o Adamovi (Baško), že má deset kilo dole, Vašek Dittrich hraje v životní formě. Více napadáme a má to na nás jen pozitivní vliv. Ale začátky byly tedy kruté.
Potrápili jste v minulém kole Býchory. Bylo na víc?
Měli jsme soupeře přečteného, věděli jsme o rychlostních typech na krajích, věděli jsme co čekat třeba od Lva nebo Pěkného, který u nás hrál minulý rok. Nedokázali jsme to ale eliminovat, nestíhali jsme je dostupovat a hlavně nepřipravili jsme si ani pořádně šance. A když už jo, tak jsme je nevyužili.
Otázka proměňování šancí je letos bolest Libodřic.
Je to obrovský problém, neproměňujeme. Ani o tréninku nedokážeme pořádně trefit bránu. Nevím, kde je zádrhel, ale je to tak. Nemáme takovou dravou střeleckou formu, jako třeba v závěru loňského ročníku, kdy jsme třeba zvládli závěr utkání s Kouřimí, nebo v Jevanech, kdy nám tam padalo snad všechno.
Teď jedete na hřiště dalšího favorita, do Tří Dvorů. Co byste si rádi odvezli?
My přistupujeme ke každému utkání stejně - chceme ho vyhrát. Ať je to první tým nebo z chvostu tabulky. Každý zápas je pro nás výzva. Víme o hráčích, známe jejich hru, uvidíme. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého, možná by to bylo snazší na našem menším hřišti, ale zase se porveme o body.
V jakých kopačkách nastoupíš?
Vždy jsem preferoval Nike, ale teď jsem měl příležitost si koupit Pumy a jsem s nimi spokojen, je to pohodlná bota.
Přeji vám, abyste si ve Dvorech zahráli dobrý fotbal
Já bych chtěl ještě na závěr poděkovat webu Fotbal u nás a tobě, za jeho práci. Super se to čte, víme informace o všech týmech. Díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.