Jsem fanoušek Manchesteru United, přes to nejede vlak, říká Roman Mertl

Tentokrát vítězství hráč kola putoje do Frymburka, kde nejvíce hlasů obdržel krajní záložník úpřípadně krajní obránce Roman Mertl. Ten výrazně přispěl svému týmu při výhře nad Horní Planou, kde vedle výborného výkonu přidal i důležitou branku svého týmu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola, jaký byl zápas v Horní Plané z vašeho pohledu?
Díky. Zápas jsme od první minuty kontrolovali. Byli jsme jasně lepší než Planá. Domácí měli v první půli pouze jeden závar, a to když kopali trestňák za hranicí vápna. Po něm přišla série rohových kopů, ale to bylo od nich prakticky za celý zápas vše. Poločas jsme vedli 1:0, hornoplánští si dali smolný vlastenec, ale my jsme měli dost šancí, aby bylo skóre vyšší. Druhá půle byla jednoznačně v naší režii. Za stavu 2:0 Planá sice snížila krásnou dělovkou ze střední vzdálenosti, ale hned vzápětí jsme si vzali dvougólové vedení zpět, pak přidali ještě čtvrtou trefu a nevyužili spoustu dalších šancí, takže naprosto zasloužená výhra.
Jaké jsou cíle vašeho týmu do této sezóny?
Určitě bychom se chtěli co nejdřív odpoutat od týmů, které se budou pohybovat na chvostu, a hrát v první polovině tabulky.
Kdo vás přivedl k fotbalu a jaká je vaše dosavadní kariéra?
K fotbalu mě přivedl táta. Začal jsem jako prcek ve Čtyráku, pak jsem hrál na Vltavě (to tam bylo ještě fotbalové hřiště). Konec mladšího dorostu jsem byl na SKP a dorost jsem zakončil v budějovické Slávii. Od mužů hraji ve Frymburku.
V jaké značce kopaček hrajete? Měníte značku, nebo máte nějakou oblíbenou a proč?
Oblíbenou značku nemám, takže většinou značky střídám. V zápase před Horní Planou jsem hrál v kopačkách UMBRO, ale ty se tak rozpadly, že jsem je musel vyhodit. Takže do derby jsem nazul staré DIADORA a docela to v nich šlo, tak mi snad ještě nějaký zápas vydrží.
Sledoval jste MS v Rusku? Který tým a hráč nejvíce svými výkony překvapil, který naopak zklamal?
Snažil jsem se koukat na co nejvíc zápasů. Pro mě byla rozhodně největším překvapením účast Chorvatů ve finále. Nejvíc mě zaujal výkon Kaspera Schmeichela, jak likvidoval penalty právě Chorvatům. Zklamalo mě Španělsko, a to ve všech směrech
Jaký je váš oblíbený tým a hráč?
Jsem fanoušek Manchesteru United, přes to nejede vlak. Od doby, kdy přestal hrát Ryan Giggs, tak nemám vyloženě oblíbeného hráče.
Jaké máte další koníčky, kromě fotbalu?
Jelikož trávím přes týden hodně času v práci, tak na koníčky už mi ho moc nezbývá. Ve volném čase se snažím věnovat své přítelkyni. Chodil bych si rád zahrát tenis, ale na to se dostane málokdy.
V dalším kole vás doma čeká nováček z Dolního Dvořiště. Jaký očekáváte zápas?
Dolňák nevstoupil do sezóny vůbec dobře, má jediný bodík, ale určitě nedá svoji kůži lacino. My nesmíme soupeře v žádném případě podcenit. Očekávám, že nebudeme spalovat šance, dáme rychlý gól a prodloužíme naši sérii výher.
Pamatujete se na svůj první zápas a na první branku, kterou jste vstřelil? Pokud ano, tak proti komu a jak padla?
Svůj první zápas v přípravce ve Čtyráku si opravdu nevybavuji, to už je nějaký ten pátek. Na první branku si matně vzpomínám, řekl bych, že jsme hráli proti přípravce Zlivi na jejich hřišti.
Které týmy tipujete, že se ve vaší skupině poperou o postup?
Zpátky do 1. A třídy se bude chtít vrátit Velešín, ale myslím si, že skončí nejlépe na druhém místě. Pro mě je jasným favoritem Kaplice. Ta před sezónou hodně kvalitně posílila, hlavně do ofenzivy, a jen horko těžko jí bude někdo stačit.
Sledujete pravidelně portál fotbalunas.cz ?
Portál sleduji pravidelně. Hodnotím ho velice kladně. Je super, že si může člověk přečíst, jak se daří týmům, které nehrají zrovna na profesionální úrovni
Už víte, kolik vás výhra hráče kola bude stát do týmové kasy?
Za kolik mi to pokladník spočítal, to jsem ještě nezjišťoval. On mi to v pátek na tréninku určitě rád oznámí s úsměvem na rtech.
Jaký je váš oblíbený film se sportovní tematikou?
Okresní přebor, to je pecka.
To bude všechno, děkuji za rozhovor a ať se vám daří v dalších zápasech.
Já taky děkuji. Ještě bych chtěl poděkovat všem těm, kteří mi dali hlas, a popřát vašemu portálu hodně příznivců a čtenářů.
Minidotazník Romana Mertla
intelektuál týmu
Honza Rillich
fintil/model týmu
Vašek Liebl
hráč s nejzajímavějším koníčkem v týmu
Milan Račák
hráč s nejzajímavějším zaměstnáním v týmu
Standa Budík
největší pohodář týmu
Erik Koršala
největší srdcař
Honza Šisler a Dušan Račák

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.