Jiří REMTA: Jsem hold takovej, že mě baví vyhrávat :-)

I v 5. kole OP Českobudějovicka jste měli možnost hlasovat pro hráče, kteří se prezentovali na hřištích nejlepšími či nejvýraznějšími výkony. Z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se již potřetí stal hráč, jenž hájí barvy mužstva SK Zliv. Po Milanu Ďuricovi a Jaroslavu Zrunovi zde máme Jiřího REMTU, hráče, který již dlouhá léta hájí místo zlivské svatyně. I on si na nás udělal chviličku času a mohli jsme s ním tedy udělat rozhovor, který si můžete vychutnat níž...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sledujete alespoň občas náš web fotbalunas.cz?
Ano, web občas sleduji.
Nominace do Sestavy kola Vás tedy nepřekvapila a věděl jste o ní?
:-) Překvapila. Vůbec jsem ji nečekal a myslím si, že jsem si ji ani nezasloužil. Tohle bude asi práce kluků nebo nevím koho :-)
Do nominace Vás nominoval trenér Tesař :-) Bude i Vás toto vítězství v anketě něco stát?
:-) Jj, bude to velký :-) Máme v týmu Pavla Boubalu, který nastavil pravidla a ty se hold musí dodržovat :-) Třeba co se i přímo mé pozice v brance týče, každý zápas se snažím neinkasovat, ale Pavlovo pravidlo je, že bych měl platit pokutu za každé vychytané čisté konto, tak hold sem tam soupeře musím nechat skórovat ( nadsázka ) :-D
Co říkáte na to, že ve 4. kole ankety o Hráče kola se stal potřetí vítězem hráč mužstva Zlivi, což vyšlo tentokrát na Vás?
Včera jsme se o tom zrovna bavili se synem a povídal, že je to docela dobrá úspěšnost - čtyři odehraná kola a tři naše prvenství v anketě. Myslím si, že v našem týmu na tom má veliké přičinění pan Vonderka, který je veliký srdcař, hraje s námi fotbal a vždy se mu podaří všechny vyhecovat, aby posílali hlasy :-) A syn se na tom samozřejmě také podílel :-)
Co říkáte ze svého pohledu na zápas v Borovanech?
Myslím si, že jsme v tomto zápase docela propadli. Doufal jsem, že zápas odehrajeme v klidu, ale když jsem viděl před zápasem jejich mladý kluky, říkal jsem si, že to bude těžký. Hlavně Borovany už potřebovaly bodovat a my jsme takový tým, na kterým se všichni chtějí chytnout :-). Trošku nás zaskočily, my jsme se převážně bránili a jim navíc fandil trošku i rozhodčí. Celkově jsme tam asi špatný výkon nepodali, ale oproti jiným zápasům jsme hráli hůř. Určitě můžeme být rádi, že se nám vrátil do sestavy Kája Vojčů. Netrénoval, přišel na post stopera a zapadl do sestavy způsobem, že by si vítězství o hráče kola zasloužil mnohem více :-)
Na brankářském postu jste od žákovských let nebo jste se k rukavicím propracoval postupem času?
Když mě vyzkoušeli už v žácích v poli, zjistili, že to asi nepůjde, takže mě strčili do branky a tam to bylo o trošku lepší :-D Nyní už se snažím hlavně nezranit a být v pořádku :-)
Co Vaše klubová hráčská kariéra?
V žácích jsem chvilku chytával za Dynamo, pak jsem se asi ve dvaceti letech vrátil do Zlivi a od té doby hájím branku tady.
A Vaše fotbalová budoucnost?
Abych upřímně řekl, nejraději bych s fotbalem sekl. Ale pak přijde zase taková ta myšlenka, že budu bez těch kamarádů a celkově tý party. Navíc se hodně motám kolem syna, který hraje hokej, takže nemám čas trénovat a chodím de facto jen na zápasy. Takže i vůči klukům mě mrzí, že nechodím trénovat a účastním se vlastně jen zápasů. Místo v brance by si pak třeba zasloužil někdo jiný. Každopádně máme teď dobrou partu, chuť do fotbalu mě zase chytla a ještě minimálně jednu sezónu bych chtěl v brance Zlivi odchytat :-)
Máte nějakého konkurenta v týmu na brankářském postu?
V dorostu je Jakub Prček, který by snad i brzy mohl chodit s námi a nastoupit do nějakého zápasu. Jinak se v brance střídám s Kubou Václavíkem.
Pozitivum jste zmínil v kamarádech, které v mužstvu máte. Je ale i něco negativního, co by stálo za zmínku?
Nejvíce mě mrzí to, že přijde čtvrtek, pátek a trenér obvolává lidi, aby dal alespoň 14 lidí dohromady. Mladý kluci, kteří by mohli přijít, nevezmou ani telefon, aby se zprávou třeba omluvili, že na trénink nepřijdou a děláme to jen my "starý pitomci"...
Vybavíte si nějaký fotbalový zážitek, který Vám utkvěl v paměti a jste na něj náležitě pyšný?
Nevybavím si přesně, jestli to bylo v KP nebo I.A třídě, ale měl jsem tam tehdy sérii 708 minut bez obdržené branky, z čehož jsem měl upřímnou radost. Jinak se Zliví jsem zažil postup až do KP a naopak i pád do okresu. A největší ze zážitků, které jsem na hřišti prožil, byl zápas, kde jsem mohl nastoupit po boku svého syna. Vždy jsem záviděl Pavlu Boubalovi, že měl tuhle příležitost, ale letos se konečně poštěstilo i mně.
O víkendu pojedete k zápasu do Jankova, co od tohoto souboje očekáváte?
Už bych chtěl konečně zase získat 3 body :-), protože ty remízový zápasy mi přijdou takový docela hektický. My máme rozhodně navíc, když si dokážeme za zápas vypracovat minimálně pět tutových šancí a pak jedeme ze zápasu, jsme naštvaný sami na sebe, že jsme zase remizovali. Já osobně jdu do každýho zápasu, že bych chtěl vyhrát. Jsem hold takovej, že mě baví vyhrávat :-)
Já tedy děkuji za Váš čas a fajn rozhovor. Jinak přeji ať Vám dále slouží zdraví a minimálně ještě sezónu v brance Zlivi zdárně odchytáte :-)
I já děkuji mockrát :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.