Denis Chovanec: Určitě bych chtěl postoupit

Boj o nejlepšího hráče kola měl tentokrát mnohem dramatičtější průběh než v minulých kolech. Nejvyšší počet hlasů nakonec nasbíral čtyřiadvacetiletý útočník Denis Chovanec, který proti Chlebičovu proměnil penaltu, která znamenala cenné venkovní vítězství. Urostlý forvard už v letošní sezoně vstřelil čtyři góly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Snad poprvé v historii ovládl tuto anketu hráč Jakubčovic. Jak velkou vám to udělalo radost?
Samozřejmě mi to udělalo velikou radost, ale popravdě jsem to vůbec nečekal a tímto způsobem všem děkuji za hlasy.
Proč jste dříve nebývali úspěšní a budete teď muset něco donést do kabiny? Máte už nějaké reakce od spoluhráčů?
Nevím, nejspíše tomu něco chybělo a doufejme, že teď už se to zlepší. Určitě budu muset donést nějaké občerstvení a něco dát i do kasy. Reakce od spoluhráčů zatím žádné nejsou, ty přijdou až na tréninku.
Nominaci jste získal za zápas proti Chlebičovu. Můžete prosím ještě toto utkání krátce zhodnotit?
Herně jsme byli určitě lepší, ale první velké šance si vytvořil soupeř, takže jen díky skvělým zákrokům Zdeny Bučka byl stav stále 0:0. Pak jsme navíc využili chyby soupeře a dali jsme první gól. Druhý poločas byl spíše o bojovnosti, kde jsme měli štěstí, že se po faulu na Rybaříka pískal pokutový kop a my jsme vedli 2:0. Na konci sice domácí snížili na 2:1, ale my už jsme to ubránili do vítězného konce.
Z pokutového kopu jste se v sezoně prosadil již potřetí. Byl jste vždycky penaltovým specialistou anebo je to novinka?
S pokutovým kopem jsem neměl nikdy problém. (smích)
Nedělají si z vás kluci v šatně srandu, že byste měl branky dávat i normálně ze hry?
Jasně, že dělají. Tohle je jedna z věcí, kterou musím zlepšit, protože šancí mám dost, takže gólů na mém účtu mohlo být o dost více.
Zpět k Jakubčovicím. Zatímco loni jste se pohybovali ve spodních patrech tabulky, nyní jste na výborném druhém místě. Co se změnilo?
Minulou sezonu jsme většinou nebyli na zápasech kompletní, točila se sestava a také přístup některých hráčů nebyl nejlepší. Teď nám taky určitě pomohl příchod stopera Maliny.
Pomýšlíte i na postup anebo vám I. A třída plně vyhovuje?
Já bych postoupit určitě chtěl, ale v kabině jsme se o tom ještě nebavili.
V nadcházejícím kole vás čeká střetnutí s Ludgeřovicemi. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Plný bodový zisk.
Vy osobně jste v mládežnickém věku vystřídal poměrně dost klubů. Z kmenových Oder jste hostoval v Bílovci, Jakubčovicích anebo Baníku Ostrava. Kde se vám nejvíce líbilo a proč?
Určitě se mi líbilo v Bílovci, protože tam jsem získal první zkušenosti a zahrál si poprvé proti klubům jako je Baník Ostrava, Sigma Olomouc atd. Nejlepší to určitě bylo v FC Baník Ostrava, kde jsem měl skvělé zázemí, nejlepší trenéry a zahrál jsem si první dorosteneckou ligu.
Není vám zpětně líto, že vás fotbal neživí? Existovala nějaká šance dostat se v Baníku Ostrava až do mužů?
Zpětně mě to určitě mrzí, protože živit se tím, co vás baví, je sen každého. Šance tam určitě byla, jen můj přístup nebyl zrovna nejlepší a po plastice kolena jsem se na to úplně vykašlal. Tímto bych chtěl apelovat na mladé kluky, pokud dostanou takovou šanci, ať se jí určitě drží a dělají pro to vše.
Pak jste se vrátil zpět do Oder. Jaký byl přechod do mužské kategorie? Musel jste si hodně zvykat?
Zvykat jsem si určitě nemusel, protože v Baníku jsme měli spoustu přátelských utkání s mužskými týmy a kvalita dorostenecké ligy byla o dost výše. Můj problém byl spíše se do toho dostat po zranění kolene.
Chvilku jste potom působil ve Vítkově. Jak na tohle angažmá vzpomínáte a proč jste tam nevydržel déle?
Na angažmá ve Vítkově vzpomínám určitě v dobrém. Poznal jsem tam spoustu dobrých kluků a fotbalistů a nevydržel jsem tam déle kvůli své hlouposti.
Následně vedly vaše kroky do Jakubčovic. Jak jste tam spokojený a uvažujete do budoucna o další změně dresu?
V Jakubčovicích jsem hodně spokojený, máme totiž kvalitní tým a výborný kolektiv. O změně dresu tak momentálně neuvažuji.
Čeho ještě chcete v kariéře dokázat?
Ničeho. Hlavně se chci vyhnout zranění, se kterým jsem měl dlouhodobý problém a dokonce jsem uvažoval o ukončení své fotbalové kariéry.
Jaké máte koníčky a kde pracujete?
Pracuji na pile a mezi mé koníčky patří rodina, přátelé, futsal, fitness a rád si zahraji s bratrem Fifu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.