Dvacet let jsem nechytal, říká hráč 2. kola Martin Pulchart

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal branovský brankář Martin Pulchart, který v zápase s Řevničovem podržel svůj tým a i díky němu se Branov postaral o překvapení kola, kdy remizoval s Řevničovem, který byť byl lepším celkem, tak mohl i prohrát. V rozhovoru Martin zmiňuje nejen skvělý týmový výkon, ale mnoho dalšího zajímavého!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V zápase proti Řevničovu jsi udržel čisté konto a brali jste po penaltovém rozstřelu jeden bod. Panuje s ním spokojenost vzhledem k průběhu utkání?
Upřímně ano, Řevničov v prvním kole porazil Sýkořici 7:0 a do utkání jsme šli s respektem. Věděli jsme, že je to silný tým a bude to hodně těžké a také bylo. Mohli jsme i vyhrát, v 89. minutě šel Karel Molo sám na branku, ale zase si říkám, že s ohledem na průběh zápasu by to bylo k soupeři hodně nefér. Stálo při nás štěstí, ale makali jsme, bylo to týmové. No a penalty jsme tradičně nezvládli.
Soupeři jste nedovolili skórovat. Připravovali jste se nějak speciálně na Řevničov?
Během týdne jsme se sešli na jeden trénink a řekli jsme si, že budeme hrát zezadu z bloku. Věděli jsme o kvalitách soupeře. Záloha se vracela, do obrany jsme dali rychlejší kluky, hráli jsme v bloku a vyplatilo se to. Chytalo se mi o to lépe, že se všichni vraceli a poděkovat musím také útočníkům soupeře, že souboje se mnou zbytečně nedojížděli a uskakovali. Ocenit musím i výkon Jiřího Peterky na druhé straně, který také svůj tým podržel.
Čeká tě za vychytanou nulu něco v pokutovníku do kabiny?
Nic stanoveného tam nemáme. Dostalo se mi podpory od známých a hráčů. Při nejbližší příležitosti bude nějaká oslavička.
Vzpomeneš si, kdy naposledy jsi čisté konto udržel?
Bylo to v zápase se Šanovem, kdy jsme vyhráli:. V tom utkání jsme potřebovali tři body, hráli jsme dobře, ale poté jsme polevili.
S jakými cíly šel Branov do soutěže?
Naším cílem je udržení soutěže, ale zároveň ji odehrát důstojně,
Nyní vás čeká zápas v Sýkořici. S čím do něj půjdete, pojedete si pro tři body?
Po Řevničově jsme nabuzeni, jsme v lehké euforii. Jedeme pro tři body.
V jakých rukavicích chytáš a s jakými jsi byl nejvíce spokojen?
Spokojený jsem s rukavicemi od Pumy, které mám nyní. Mám rád měkké rukavice, mám v nich lepší cit na míč. Bohužel se také rychleji opotřebovávají.
Kdo je dle tebe aktuálně nejlepším brankářem v české nejvyšší soutěže, v evropských klubech a kdo byl tvým dětským vzorem?
Českou nejvyšší soutěž v poslední době moc nesleduji, jinak česká brankařská škola je dobrá, v lize je spoustu vyrovnaných brankařů. Dobrého gólmana má Plzeň, Olomouc nebo Sparta. Z Evropy se mi nejvíce líbí Kasper Schmeichel, na mistrovství světa předváděl výborné zákroky. Rád mám dlouhou dobu Ikera Casillase, to je můj dlouhodobý vzor. A když se podívám do minulosti, tak to je Petr Kouba.
Zajímavost o Martinovi Pulchartovi
V mladistvém věku hrál fotbal na Kladně, ale ve věku 16 let měl problémy se zády. Necelý rok to ještě zkoušel, ale poté se věnoval už jen malému fotbalu. Dvacet let nechytal. K návratu a působení v Branově ho přemluvil Jaroslav Kruba rok zpátky. Nyní Martin chytá a v brance se střídá se Zdeňkem Dubským.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.