Na každý mančaft vzpomínám rád, říká vítěz kola Martin Pils, který kopal také rakouské soutěže

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství Martine, je to pro tebe první vítězství v naší anketě?
Ano je to mé první vítězství v téhle anketě.
Jaké máš pocity?
Jaké mám pocity? Já si na tohle moc nepotrpím, v každém zápase se snažím pomoct mančaftu a hrát na 100%, ale je pravda, že mě to potěšilo. (úsměv)
V prvním duelu jste přehráli Chvalšiny zejména díky drtivému prvnímu poločas. V uplynulém kole jste však nedokázali Lipnu vstřelit ani jednu branku a pak prohráli i na penalty. Co se stalo, že vaše koncovka byla nulová?
Co k tomu říct. (smích) Můj názor je ten, že Chvalšiny nás podcenili. A zápas s Lipnem? Zase byla jiná sestava, jak je to zvykem. A myslím si, že nám chyběl větší klid v zakončení a vázla nám finální přihrávka! V prvním poločase jsme mohli vést 2:0.
Máš za sebou bohatou kariéru, a to včetně zahraničního angažmá. Kde všude si kopal a kde se ti nejvíce líbilo?
Od malička jsem Slavoják, nikdy jsem nechtěl odejít na přestup, takže jsem preferoval hostování. Od příchodu trenéra Luboše Pintéra jsem nedostával šanci v áčku. V té době si toho všimla Kaplice (velká rivalita mezi těmito kluby) kontaktovala mě a já šel zkusit zimní přípravu pod trenérem Orlíčkem a nakonec jsme se domluvili, tím bych chtěl KAPLICI poděkovat, že mi dali šanci! Po půlročním angažmá v Kaplici jsem dostal laso z Rakouska, byl jsem mladý tak jsem to chtěl zkusit. Nakonec jsem tam nějaký pátek kopal 2. Kllasse a Bezirksligu. Zkušenost dobrá, hlavně co se týče jazyka. Celkově se tam k hráčům chovají lépe oproti Česku. Z Rakouska jsem šel do Frymburku na půlroční hostování, v zimě jsem opět dostal laso z Rakouska. Při mé smůle jsem si během zápasu poranil koleno a čekala mě operace a půlroční pauza. Poté jsem se vrátil zpět do Slavoje, kde jsem se rozehrával za krumlovské béčko po zranění. Pak mě oslovil můj dobrý kamarád Ruda Weinhard, jestli bych mu nešel pomoct zachránit 1.A třídu do Větřní, mise se splnila a nakonec jsem tam zůstal dva a půl roku a VŮBEC toho nelituji! V zápase s Blatnou mi protihráč zlomil loktem nos, musel jsem na operaci a tím pro mě skončila sezóna. A kde se mi líbilo nejvíce? Na každý mančaft vzpomínám rád, takže se mi líbilo všude! (úsměv)
Ve třetím kole změříte síly s Frymburkem, kde si také chvíli kopal. Bude toto utkání mít pro tebe nějaký hlubší význam nebo to bude zápas jako každý jiný?
.Zápas s Frymburkem budu brát jako každý jiný. Už je to nějaký rok zpět co jsem tam působil. Kluky z béčka nebudu ani moc znát.
Ve Větřní si také strávil nějaký ten čas, a to čeká Slavoj příští týden v neděli. Cítíš nějakou speciální motivaci Větřní porazit?
Určitě spoluhráčům slíbím za výhru nějakou odměnu, ať mají motivaci (úsměv). Zápas sám o sobě bude pro mě pikantní.Už nějaká sms proběhla s Hopem (Jan Skok, SK Větřní B), ať je to trošku vyhecované. Těším se na ten zápas i z toho důvodu, že tam mám kamarády a myslím si, že přijede hodně fanoušků z Větřní!
U Větřní ještě zůstaneme, protože to mělo o tebe během letních přestupů zájem. Kde nakonec přestup ztroskotal?
Co k tomu říct? Prostě to nedopadlo, ale život jde dál. Snad to do budoucna klapne, že si ještě s klukama od komína kopnu!
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal pro mě znamená odreagování, vypnutí od reality. Nevím co víc k tomu napsat. (smích)
Prozraď nám, na co z fotbalu nejraději vzpomínáš…
Rád vzpomínám na dorostenecká léta ve Slavoji a hlavně na dokopný ve Větřní, prostě jiná liga. (smích)
Máš nějaký oblíbený tým, kterému fandíš?
Mám dva oblíbené mančafty a to je AC Sparta Praha, forever, a Mia San Mia, FC Bayern München!
Věnuješ se i jiným sportům?
Kromě fotbalu ještě hraji celostátní ligu sálového fotbalu za Bombarďáky (Větřní) a když mám čas tak si rád zahraji squash nebo přes léto sednu na kolo..
Koho tipuješ na favorita na postup do 1.B třídy, a kdo podle tebe sestoupí?
Podle mě postoupí Chvalšiny, i když jsme je porazili, tak si myslím, že mají kvalitní tým a trenér Zbyňa Ginzel je dobře připravil na sezónu. A kdo sestoupí to vůbec nevím, já ty mančafty moc neznám, ale myslím si, že Přídolí. Ale třeba se pletu. (smích)
Chceš na závěr něco někomu vzkázat?
Co komu vzkázat? Složitá otázka. (smích) Vzkážu Fotbalunas, ať to šlape pořád dobře jako doteď. Děkuji za rozhovor a mějte se hezky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.