Dan Klimas je nadšený z fanoušků Frýdlantu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství o hráče kola. Co Vy na to?
Děkuji. Určitě jsem rád, že jsem se stal hráčem kola, ale ještě víc mě těší, že jsme si získali tři body do tabulky.
Jako u každého bych poprosil o krátký fotbalový životopis a pěkně od začátku.
Jsme fotbalová rodina, táta i strejda hráli za Třinec takže i já jsem začal v 9 letech v Třinci kde jsem byl do svých 16 let poté jsem přestoupil do SFC Opava, kde jsem hrál 4 roky celostátní ligu dorostů a rok za rezervu Opavy v mužích, dále následoval Lískovec,Třinec, 2 roky v 3 lize v Orlové, Petrovice a nyní válčím za Frýdlant.
A nyní Frýdlant nad Ostravicí, tak proč zrovna zde. Jak se to seběhlo?
Na konci minulé sezony mě oslovil trenér Martin Šrámek, jestli bych nechtěl jít do Frýdlantu,bohužel s Petrovicemi jsme spadli do Krajského přeboru a cítil jsem, že bych chtěl zůstat v divizi, protože hrát výš je pro mě osobně určitě lepší. Jsem za to rád, protože tým, který máme ve Frýdlantu má určitě na to, aby hrál špici soutěže. A když k tomu přidám skvělé fanoušky a diváky nebylo co řešit.
Frýdlant vyhrál zápas s Šumperkem rozdílem třídy, jaký to byl zápas?
Jako každý domácí zápas i ten se Šumperkem jsme prostě museli vyhrát! Šumperk směrem dopředu nehrál špatně v zadu měli trošku okénka a toho jsme využili, gólu mohlo být i víc, ale snad jsme si to nechali na příští utkání.
Vy jste vstřelil dva góly, tak nám je přibližte svýma očima.
První gól utekl po levé straně Svaty (Svatonský), výborně mě našel na penaltě, já si udělal jednoho hráče a vystřelil jsem k tyči a spadlo to tam, druhý gól mi dal dobrý balón do běhu Šafi šel jsem sám na brankáře a po jeho pravé ruce jsem se trefil k tyči.
Vaši diváci a fandové, to je vždy dvanáctý hráč, je to tak?
Určitě ano, jsem za to hrozně rád, protože se hraje určitě lépe v takové atmosféře, dlouho jsem se nesetkal s takovými srdcaři, jako jsou oni, jezdí i na venkovní zápasy a určitě můžu říct, že máme nejlepší fanoušky v soutěži.
Máte nějaký oblíbený tým, hráče? U nás, v zahraničí?
Oblíbený tým, určitě Borussia Dortmund a vždycky se mi líbila hra Tomáše Rosického.
Čemu se rád věnujete, pokud není na pořadu dne fotbal?
Snad všechny druhy sportu, ale momentálně, když máme to léto, trávím hodiny s kamarády na beach volejbalovém hřišti, hodně mě to baví.
A nyní opět k DIVIZI E. Opět divoká soutěž, vepředu se to střídá, jsou tam nováčci, co si o této soutěži myslíte?
Divize je dobrá soutěž, je tam spousta dobrých fotbalistů. Dalo by se říct, že je teprve začátek soutěže, uvidíme, jak se budou držet nováčci, ale my ve Frýdlantu budeme dělat vše proto, abychom byli na špici my.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.