Do zápasu jsem šel s větším nasazením, říká hráč 1. kola Petr Kýzl

Přinášíme rozhovor s Petrem Kýzlem, který v rakovnickém derby vstřelil úvodní branku a předvedl neskutečnou akci a spolupráci s týmem. V rozhovoru se nám svěřil s jeho pocity z prvního zápasu, jaká panuje atmosféra mezi rakovníckými rezervami a například i s tím, jaký má názor na nově příchozího trenéra. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj, děkuji, že jsi souhlasil s tímto rozhovorem. Naši čtenáři tě zvolili hráčem kola, tak by mě v první řadě zajímalo, co na to říkáš?
Za zvolení hráčem kola jsem samozřejmě rád. A čtenářům děkuji. Více než toto individuální ocenění pro mě však znamená výhra v zápase.
Myslíš, že jsi do tohoto zápasu šel s větším nasazením?
Musím uznat, že tento zápas má specifický náboj, takže ano, musím souhlasit, že jsem do zápasu šel s větším nasazením. Chtěl jsem na hřišti nechat vše a podílet se tak na vítězství, což se podařilo.
Hned první zápas přinesl derby. Jaká byla atmosféra v šatně? A má to pro tebe větší náboj, než jiné zápasy?
Do zápasu jsme šli opravdu natěšení a s tím, že chceme derby zvládnout. Koneckonců pro nás hrála i vzájemná bilance, kdy jsme Tatran porazili již počtvrté za sebou. Ale cílem do sezóny je určitě to, abychom si zachovali takové nasazení i do ostatních zápasů.
Jaké panují vztahy mezi vámi a rakovnickým Tatranem?
Řekl bych, že to je vcelku záludná otázka, na kterou jsem váhal, zda mám vůbec odpovídat. Ale asi přišel čas, trošku zatáhnout lidi do současného dění. Společně s Markem Tvrzem - členem vedení SK Rakovník - jsme se pokoušeli přijít s návrhem spojení mládeže, který posléze on i vypracoval, avšak z druhé strany jsme se dočkali pouze argumentů, jak to nejde, ne, jak to jde. Víceméně se to ještě obrátilo proti nám a bylo to postavené tak, že je to udělané, aby z toho SK Rakovník profitoval. Během jarního období se uskutečnilo několik společných tréninků kategorie starších žáků, což bylo z iniciativy Petra Vecky (Tatran Rakovník) a Jakuba Hamouze (SK Rakovník). A to po vzájemných neshodách došlo jen k tomu, že skončilo a vlastně k ničemu nevedlo. Mám - li říci svůj pohled přímo, tak za současných okolností si nemyslím, že je reálné, aby došlo ke spojení mládežnických celků Tatranu a SK Rakovník, po čemž někteří lidé volají a to z důvodu lidí, kteří to vetují. Ale zdůrazňuji, že je to pouze můj pohled na věc. K dalším vztahům, se omlouvám, ale vyjadřovat se nebudu. Jen bych rád zmínil, aby lidé brali trošku vše s nadhledem a nechytali se zkreslených informací. SK Rakovník stabilizoval vedení klubu a jsou v něm lidé, co mají o dění zájem a aktivně řeší problémy. Na téma Tatranu mohu říci, že roli v popředí hrají David Svoboda a pan Froněk. U Davida Svobody mě mrzí, že se snaží působit jako nezávislý novinář, ale realita je bohužel jiná - viz článek o derby. Nemluvím ani o nesmyslných oslovováních hráčů A týmu - Martina Krupičky a Tomáše Pucholta. Na jeho obranu mohu však zmínit, že z naší strany byli osloveni dva hráči A týmu Tatranu na konci loňské sezóny, kdy budoucnost Tatranu byla nejistá, neboť trenér A týmu (Libor Šíma) chtěl mít, co nejširší a nejkvalitnější kádr do další sezóny. To však neznamená, že to byla nějaká účelovka a měla tím být nabourána morálka v týmu, to ani náhodou. Došlo jen k oslovení a respektovali jsme to, že hráči nabídku odmítli. Ale nejednalo se o nějaké opakované volání hráčům jako je to nyní ze strany Tatranu. Ale chápu, že Tatranu teče do bot. Bohužel pro ně, počet hráčů v A týmu, B týmu, starším a mladším dorostu není na číslovce, kterou zmiňují. A otevřeně chci říci jednu věc, to, s jakými finančními dispozicemi Tatran v minulých letech pracoval a k čemu to dotáhl, je pro mě velké zklamání. Dva roky nazpátek byl na úrovni B týmu, a vlastně i A týmu, na mnohem lepší úrovni. Disponovali prostředky, se kterými mohli vybudovat něco, co by mělo smysl na všech úrovních. Místo toho docházelo k nesmyslným obměnám kádru A týmu a na mládež se vůbec nehledělo. Místo stálosti a budoucnosti si zvolili nestálost a myšlení jen na to, co bude teď. To je pro mě zklamání jako pro člověka, co se aktivně zajímá o fotbal. Těžko lze spolupracovat s někým, kdo spolupracovat nechce.
Do týmu přišel nový trenér. Jak ho vnímáš, po tom co jsi loni sám trénoval?
Trenéra vnímám dobře. V realitě mezi námi funguje úzká spolupráce. Těším se na společné úspěchy.
Fanoušky by určitě zajímalo na jaké pozici byste chtěli skončit v letošním ročníku B. třídy?
Chtěli bychom hrát na špici tabulky. Jsme rádi, že se nám kádr B týmu stabilizoval. Chceme pokračovat v začleňování dorostenců a tím pomáhat k jejich adaptaci na dospělý fotbal.
Mohl bys nám říct jaké jsou vztahy u vás na SK mezi A týmem a B týmem? Funguje komunikace, trénování a doplňování?
Od nové sezóny trénujeme odděleně. Spolupráce funguje na jedničku a do nové sezóny jdeme s tím, že se chceme co nejvíce vyvarovat tomu, aby za B tým nastupovali hráči A týmu, kteří mají plné vytížení. Chceme jít cestou, aby za B tým nastupovali hráči z lavičky, nebo ti, co neodehrají celý zápas. S Liborem Šímou jsme se na tomto shodli a chceme takovou cestou jít. Je důležité, že na to v klubu máme stejný pohled.
Jaké plány máš s dorostem, který trénuješ?
Chceme hrát důstojnou roli v soutěži. Zatím jsou naše zápasy jako noc a den. Na tom musíme zapracovat.
A na závěr. Víme o tobě, že jsi velký sparťan. Co říkáš na neúspěchy Sparty v minulých ročnících, především na Evropské scéně?
Co na to říci. Ono si to sedne (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.