Hned ve třetím hracím kole vyhrává zástupce naprostého nováčka, kapitán Šimon Paclík

Předčasně jsem jako vítěze této ankety viděl spíše někoho z TJ Slovan Kamenice nad Lipou B, nebo SK Jiřice, jenže rybník všem prvotním předpokladům i očekávaným favoritům vypálili fanoušci a hráči TJ Sokol Černovice, kteří si v sestavě kola našli svého favorita v osobě Šimona Paclíka, sluší se říci že patriota klubu, jenž je v Poutník lize neokoukaným mančaftem. Tím spíše je obdivuhodné rychlé zmobilizování sil a nadechnutí se ke zdrcujícímu vítězství v soutěži o nejlepšího hráče kola, o němž nemůže být ani v nejmenším pochyb.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Šimone, na úvod je potřeba ti v první řadě pogratulovat k nečekanému, přesto však naprosto suverénnímu vítězství v anketě o nejlepšího fotbalistu kola v Poutník lize. Angažmá v Juventusu ti to sice nevynese, přesto jde o úspěch mimořádný, který přinejmenším oceňuje tvé schopnosti z posledního odehraného utkání v Obratani, kde jsi se mimo jiného blýsknul hattrickem. Na kolik si tohoto ocenění vážíš?
Moc děkuji za přání. Angažmá v Juventusu by bylo milejší, ale spokojím se i s tímto nečekaným vítězstvím. I když, zas tak nečekané nebylo, když jsem viděl tu hojnou účast našich příznivců při hlasování a samozřejmě spoluhráčů, kteří tedy nehlasovali pro mé schopnosti, ale pro to mít v klubové kase více peněz a dát si pár panáku zdarma. To si nenechají ujít.
Přiznám se, že s vítězstvím ať už tvým, či kohokoliv jiného z vašeho klubu jsem nepočítal ani v nejmenším. Vždyť jste v soutěži naprostým nováčkem a na obdobné fungování v soutěžích, v nichž jste doposud působili, jste ani nemohli být zvyklí. Kdo s informací o fotbalunas.cz do kabiny vůbec přišel a na kolik významné téma je to ve vaší kabině? Očekáváš od vašeho pokladníka i nějakou pokutu?
Spoluhráči i trenér, jak už jsem zmínil v první otázce. Dost tyto témata sledují a záleželo jim na tom, abych to mohl vyhrát. Každopádně, laciné to rozhodně nebude.
Utkání, které jste v Obratani nakonec po dlouhé přetahované vyhráli, bylo alespoň podle výsledku hodně divoké. Již po čtvrthodině hry jste vedli 3:1, jenže v průběhu se vše zvrátilo, což mělo za důsledek stav 4:4 ještě v 88. minutě, kdy vám konečnou výhru 5:4 vystřelil v samém závěru zachránce David Růžička. Bez tvého hattricku by se však tohle vítězství dost možná ani neurodilo. Jak by jsi průběh tohoto zápasu popsal ty?
Začátek se nám povedl, konečně jsme vstoupili do utkání tak, že jsme vedli a zápas měli ve svých rukách, bohužel se vždy pohřbíme zbytečnými chybami, které soupeř dokázal potrestat. Mohli jsme odehrát klidný zápas, ale to bychom asi už nebyli ani my, aby z toho nebylo drama. Naštěstí, na konci utkání jsme byli šťastnější my.
Ve tvém fotbalovém životopise vyniká hlavně celá kariéra strávená v Černovicích, ale vedle toho i kraťoučké, tříměsíční hostování v FK Táborsko s.r.o. Čím to, že tvůj odchod z mateřského klubu trval jen takhle krátce a co pro tebe znamená klub TJ Sokol Černovice?
Šel jsem do dorostu na jarní část soutěže a jelikož jsem měl před maturitou, do mužů jsem se vrátil zpět do Černovice. Myslím, že spoustu lidí ví, že znamená hodně, mohl jsem několikrát odejít, ale vždy jsem nakonec zůstal, protože mi záleží na osudu TJ Sokol Černovice.
Jakým dojmem na tebe zatím působí Poutník liga, která se kvalitou sice I.B třídě nemůže rovnat, přesto má tahle soutěž nepochybně své kouzlo a ani její kvalita není nikterak špatná?
Byl jsem překvapený, kvalita soutěže je samozřejmě rozdílná, ale vůbec ne špatná. Navíc z dosavadních odehraných zápasů bylo vidět, že každý muže opravdu porazit každého. Bude to ještě náročné.
Jaké cíle má TJ Sokol Černovice pro následující sezóny? Plánujete rychlý návrat o patro výše, nebo se tady chystáte hlavně stabilizovat, nepospíchat a postupnými kroky se propracovat mezi špičku Poutník ligy?
Jelikož máme hodně mladý tým, který se teprve dává dohromady, budeme se snažit postupně propracovávat až nahoru, neboť i tak je pro nás cílem hrát o špičku tabulky. Nechceme, aby nám odvolali trenéra, tak se to pokusíme samozřejmě vyhrát, ale co bude dál nám ukáže až čas.
Vstup do sezóny 2018/2019 vám zatím nevychází vůbec zle. Mít po třech kolech šest bodů, navíc za výhry s bojovnými a již tak respektovanými kluby jakými jsou TJ Tatran Červená Řečice, nebo SK Obrataň, to už stojí za řeč. Kam až myslíš, že se v této sezóně můžete vyšplhat?
Když pominu první zápas, který jsme také měli zvládnout, a na kterém jsem „nebyl“, jelikož jsem nehrál úplně podle svých a trenérových představ, tak je to oproti minulé sezóně určitě pozitivní a přesně tohle náš tým potřeboval, jen se nesmíme moc uspokojit aby nepřišel rychlý pád. Nicméně, cílem je být určitě v první pětici tabulky, aby bylo na jaře stále o co hrát.
Jakým dalším koníčkům se vedle fotbalu věnuješ?
Jelikož se věnuji ještě fotbalové mládeži, moc času na koníčky mi nezbývá, ještě, že u hřiště máme bufet, kde můžu vždy ty fotbalové dny příjemně zakončit.
Máš oblíbený sportovní klub, či konkrétního sportovce, ke kterým vzhlížíš?
Oblíbený klub samozřejmě TJ Sokol Černovice, pak dlouho nic a pak někde v dáli Juventus, s tím souvisí i že jsem vždy vzhlížel k Pavlu Nedvědovi.
Sleduješ dění kolem Poutník ligy na fotbalunas.cz? Co říkáš na fungování samotných stránek? Je tady něco co by jsi změnil a naopak, čemu věnuješ nejvíce pozornosti?
Musím se přiznat, že jsem je do teď moc nesledoval, ale můj první dojem je dobrý, přijdou mi přehledné, každopádně, teď se na ně zaměřím o něco víc, kdyby se náhodou poštěstilo se znovu setkat při rozhovoru, abych je mohl zhodnotit lepe.
Díky za rozhovor a ať se tobě i celému klubu dál daří. Budu se těšit na náš nadcházející vzájemný zápas na vašem domácím svatostánku.
Já děkuji za rozhovor a možnost být hráčem kola. Děkujeme a i my se těšíme, rádi bychom navázali na naše dosavadní úspěchy, ale tím Tě nehodlám ani trochu strašit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.