Rozhovor s Ondřejem Burdou, hráčem 3. kola

Hráčem 3. kola byl vybrán světelský bek Ondřej Burda. V rozhovoru se dozvíte, na jakých všech pozicích může nastoupit, na který zápas se již velmi těší nebo třeba na kolik gólů si letos věří.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nominován si byl za zápas Světlá B : Lipnice (3:0). Můžeš nám ho stručně zhodnotit a popsat svoje působení v něm?
Zápas to byl vesměs na jednu bránu a bohužel pro hosty to byla ta jejich. Nám se na rozdíl od Lipnice dařilo přecházet ze středu hřiště do útoku poměrně často a kdyby někteří střelci občas přišli i na trénink, tak bychom soupeřovu bránu dokázali ohrozit ještě víc. Já jsem nastoupil na levém beku, což není zrovna můj nejsilnější post, protože levou nohou jsem měl vždycky akorát na opírání, ale v tomhle zápase se mi dopředu dařilo víc než dozadu, což je u mě novinka, takže jsem se svým i s výkonem celého týmu spokojen.
Nastupuješ na pozici beka, stopera i středního záložníka. Kde se ti hraje nejlépe?
Jako malý jsem hrával na středu zálohy, ale v dorostu jsem se jakožto nejvyšší z týmu přesunul na stopera, kde jsem poněkud zlenivěl. Na střed zálohy ale nemám fyzičku a potřebnou šikovnost na balónu, takže nejlíp se mi hraje na beku. Konkrétně na pravém, protože jdu radši do centru než do střely, ale nepohrdnu ani druhou stranu.
Poděl se s námi o to, čím vším jsi zatím ve fotbale prošel.
Není toho moc, začal jsem v pěti letech ve Světlé a prakticky jsem se z ní až na jedno hostování v mladších žácích nehnul. Bohužel mě velice brzo zastihlo zranění a po prvním roce ve starších žácích jsem kvůli přetrženému vazu v koleni na dva roky přestal hrát. Naštěstí jsem kopačky nepověsil na hřebík definitivně a vrátil jsem se v dorostu. Začal jsem nastupovat za béčko a před rokem i pravidelně za Áčko.
O víkendu jsi hrál za světelské áčko i béčko. Jaký je rozdíl ve výkonnosti mezi okresem a A. třídou?
Tohle se těžko hodnotí, rozdíl tam určitě je, hlavně ve fyzické připravenosti a šikovnosti některých hráčů, ale v obou soutěžích jsou lepší i horší týmy. Někdo by očekával, že okres bude hlavně o soubojích a ve vyšší soutěži jako je A. třída se bude hrát kombinační fotbal, ale opak je někdy pravdou. Rozdíl dvou soutěží je ale samozřejmě znát.
Oba světelské týmy zatím vítězí. Má podle tebe některý z nich reálnou šanci na dlouho očekávaný postup?
Nerad bych to zakřiknul, ale myslím, že oba týmy teď hrají pěkný fotbal a šance tam určitě jsou. Áčko začalo po zpackané jarní sezóně dost slušně, ale pořád máme problém s proměňováním tutových šancí. To by mohlo proti kvalitním soupeřům zabolet. Je důležité, že se začali zapojovat dorostenci a mají opravdovou chuť s námi hrát. Na hřišti je to potom znát a i trenér má víc možností jak zamíchat sestavou, když je potřeba něco změnit. Těžko tipovat favority po druhém kole, ale v okrese očekávám, že by nás mohlo zlobit Ledečské béčko. Na druhou stranu si aspoň po několika letech střihneme menší derby.
Rád o sobě říkáš, že jsi moderní ofenzivní bek. Kdo je v tomto tvým vzorem?
Tohle jsem vždycky tvrdil spíš ze srandy, protože když jsem po několika letech hraní stopera přičuchnul ke kraji obrany a podíval jsem se občas i do soupeřova vápna, tak už se mi zpátky do středu obrany nechtělo.
V zápase proti Lipnici ses dostal do několika šancí. Sice to tam nepadlo, ale byl jsi blízko. Na kolik branek se v letošní sezoně okresu tipuješ?
Nepadlo, to je vždycky škoda, ale jsem rád i za asistenci a hlavní je vždycky celkový výsledek. Já nejsem zrovna zabijácký typ, v neděli za áčko jsem taky dvě tutovky spálil, takže tady asi tráva neporoste. Uvidíme podle toho, kde mě bude trenér stavět. Pokud na beku, tak bych si na dva-tři góly věřil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.