Milan ĎURICA: Nejsem úplně ten klasický střelec, rád vymyslím pěknou přihrávku a nemusím ze všeho zakončit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 2. kole OP a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal zkušený útočník ve službách týmu SK Zliv Milan ĎURICA. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor si nyní můžete přečíst a hlavně užít zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Věděl jste o své nominaci do sestavy kola OP uplynulého víkendu, kterým začal nový soutěžní ročník?
Bohužel věděl :-) , Čenda (Pavel Boubal-pokladník), mi dával info.
Pročpak bohužel? :-)
Jsem rád že jsem se v sestavě kola objevil a to bohužel - to řekla moje peněženka :-), ale rád zaplatím něco do kasy. Jen za jeden zápas, který jsem odehrál za Zliv, jsem už asi -5000,-Kč. A to byl teprve první zápas.... :-)
No pane jo, ve Zlivi to vypadá na bohatou dokopnou a to je sezóna teprve na svém začátku :-) Jak by jste sám za sebe zhodnotil zápas proti Stropnici a případně svůj výkon?
Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, kdy v prvním byla lepší Stropnice, ale z naší strany tam byla nervozita a špatný pohyb. Z toho pramenila spousta faulů. Jestli byla Stropnice někde hodně silná a mohla nám dát gól, tak ve standardních situacích. Ale musím říct, že obrana fungovala výborně, naopak nám se dařilo chodit do rychlého přečíslení a dávat z toho góly. Ve druhé půlce, si myslím, že už nebylo co řešit, tam to bylo v naší režii. Pokud mám hodnotit sebe, jsem tam od toho, abych klukům pomohl. Jsem rád za 2 góly, ale je třeba se ještě zlepšit, bylo tam pár věcí, které jsem neudělal dobře.
Zmínil jste, že to byl Váš první zápas za domácí. Jaký byl důvod k přestupu a očividně posílení Zlivi?
Vlastně to byla taková náhoda. Čenda, se kterým jsem hrál v Rakousku, šel zpátky domů. Já jsem se nakonec nedomluvil v Rakousku na další spolupráci a tak se zeptal, jestli nechci jít k nim a už to bylo.
Angažmá v Rakousku už samo o sobě také něco vypovídá o Vaší výkonnosti a kvalitách. Přibližte čtenářům a fanouškům, jaké kluby provázely Vaši fotbalovou kariéru a na jaké angažmá vzpomínáte nejraději?
Tak doufal jsem, že tahle otázka nepadne, to bude pěkný sloh :-) Moje první kroky s míčem jsem dělal v TJ Slovan Černý Dub, tam jsem začal a tam, doufám, fotbalovou kariéru ukončím. Pak Dynamo, Dobrá Voda, SK Strakonice 1908, Kamenný Újezd, Velké Meziříčí, Nová Ves-Brloh, Haid a teď samozřejmě Zliv. Všude to bylo super, spousta zážitků a kamarádů, ale nejvíce vzpomínám na Velké Meziříčí, super parta, dobrý fotbal, skvělé zázemí, prostě všechno super!
No to je ale výčet :-) Máte tedy i nějakou osobní fanouškovskou či fanynkovskou základnu, kdo Vás při zápasech pravidelně podporuje?
No, že by jezdil na každý zápas autobus fanoušků, aby viděli, jak se mi daří, to asi ne :-) Ale když je možnost, tak kamarádi se přijedou podívat jako já na ně. Ale nejlepší a nejvěrnější fanoušci, je rodina. Tímto bych chtěl poděkovat přítelkyni, protože má silné nervy, že jsem pořád pryč :-)
Chtěl bych se také pozastavit u spolupráce s Jakubem Slavíkem, protože i on byl v nominaci na Hráče kola. Jak si ji pochvalujete?
Musím říct, že Kuba hrál výborně a myslím, že on by si zasloužil být hráčem kola. Myslím, že mu pomohl náš společný trénink, kde prohrál asi 20 piv a tak se hecnul, aby ukázal, jak je dobrý!! :-D Takže doufám, že si formu udrží celou sezónu a nebude dlouho trvat, kdy bude rozhovor s Kubou!! Jestli můžu, tak ještě vyzdvihnu výkon Matěje Fürsta, který hrál dobře!
Rozhodně můžete :-) Byl jste vždy střelcem nebo jste se do téhle role propracoval až postupem fotbalových let a zkušeností?
Můj taťka byl útočník a já chtěl taky dávat góly jako každý asi. V Dynamu jsem začal jako brankář, ale postupem času bylo jasné, že v brance nezůstanu a tak jsem šel do pole, kde jsem hrál střední zálohu nebo v útoku, což mi zůstalo. Nejsem úplně ten klasický střelec, rád vymyslím pěknou přihrávku a nemusím ze všeho zakončit. To je možná moje mínus, protože útočník by měl být v tomhle směru trochu sobec.
A teď to bude možná zákeřná otázka, vybavíte si svůj první gól vůbec nebo případně v mužské kategorii?
Noo, jestli jde o soutěžní, tak si myslím, že to bylo někdy v dorosteneckém věku za Dobrou Vodu, kdy jsem už chodil s A týmem v 1.A třídě. Byl to gól hlavou. Ale jestli to je na 100% první to už nevím :-)
Máte nějaký svůj osobní cíl, čeho by jste ještě ve své bohaté fotbalové kariéře chtěl dosáhnout?
Nemám nic speciálního, čeho bych chtěl dosáhnout, ono toho už asi ve fotbale moc nedosáhnu :-) Ale každý půl rok si dávám za cíl, kolik chci dát gólů, pak si najdu slabý kus a vsadím se s ním o bednu :-) PS: Kubo mám rád Budvar :-)
Pro tuhle sezónu je Váš cíl kolik gólů, aby se soupeři začali trošičku bát?
Nevím, jestli je dobré to říkat :-), aby u 2 gólů neskončilo, ale řekl jsem si 15 gólů :-)
Nezbývá nám tedy nic jiného, než popřát do sezóny střelecké štěstí, týmové úspěchy a hlavně ať Vám zdraví přeje. Třeba budeme mít brzy možnost vidět zase Vaše jméno v nominaci na Hráče kola, ale to už budete mít na svých kopačkách v moci jen Vy sám :-) Děkujeme za Váš čas, který jste si udělal pro web fobtalunas.cz a za příjemný rozhovor.
Já Vám taky děkuji a doufám, že už to nevyhraji, jinak budu muset hledat druhou práci :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.