Dvojrozhovor Pavel Bartoněk a Jiří Bílek: Chceme vylepšit loňské umístění!

Ve třetím kole okresního přeboru se hráči Dolní Rožínky Pavel Bartoněk a Jiří Bílek umístili o minimální počet hlasů těsně za sebou a proto se rozhodli, že nám poskytnou unikátní dvojrozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kolik Vám je let?
Pavel Bartoněk: Je mi 31.
Jiří Bílek : No a já jsem o dva roky mladší, takže 29 let. Brťa už je, jak se říká za zenitem.
Pavel Bartoněk: To jsou řeči kolem čísel, ty mladíku.
Jak hodnotíte zápas s Ujčovem?
Pavel Bartoněk: Bereme body a to je hlavní. Ujčov přijel ve velmi oslabené sestavě, kdy povolali i posili z řad starých pánů. To bylo od začátku poznat. Na naše rychlé brejky nestačili reagovat a v podstatě se hrál fotbal na jednu bránu. Výsledek není tak vysoký, jak mohl být. Hlavně v prvním poločase jsme spálili spoustu šancí. Druhý poločas pak vyšel gólově lépe, kdy Ujčovu došly síly úplně.
Jiří Bílek :Do utkaní jsme nastoupili jako mírní favoriti, především z důvodu domácího prostředí. Od začátku jsme soupeře zatlačili. Několik šancí jsme z úvodu neproměnili, až v šesté minutě se mi podařilo vstřelit úvodní gól utkání. Do konce poločasu jsme pokračovali v nátlakové hře, avšak zbylé šance a nebylo jich málo, se nám proměnit nepodařilo. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět velice dobře, s jedním rozdílem, a to, že jsme proměnili šance v další góly. Celkově celý tým zahrál, výborně.
Jak by jste popsal dvě vaše vstřelené branky?
Pavel Bartoněk:Moje branky byly 5. a 6. a padly ve chvíli, kdy můj kolega v rozhovoru vystřídal a já dostal pokyn jít do útoku. První, záloha mi posunula míč, ten jsem chtěl někomu předat. Když jsem nikoho nenašel, tak jsem z hranice vápna vystřelil. Střela z kroku a šibenice, bylo překvapením pro všechny. Druhý gól o tři minuty později, jsem dal hlavou, po bezchybném centru od Kuby Večeři. Chvíli na to jsem byl opět převelen do zálohy.
Jiří Bílek: Hm, ale já vstřelil tři, což se mi podařilo poprvé od mladších žáků. Jak již jsem psal výše, úvodní gól utkání jsem vstřelil po krásné akci Kuby, kdy mi míč předložil do prázdné branky. Ovšem situace pro mne nebyla snadná, spoustu podobných příležitostí jsem ve své fotbalové kariéře už dokázal zazdít. O poločase mi Brambi, naše brankářská legenda, poradil ať tam fláknu dva góly a můžu jít střídat, tak jsem ho uposlechl. Druhý i třetí gól byly téměř přes kopírák. Mára Lukš nacentroval, já míč netrefil tak, jak jsem původně zamýšlel. Poprvé se balón se odrazil od holeně mojí pravé nohy, poté od kolena levé. Góly byly ovšem nádherné a měl jsem z nich velikou radost.
Byl jste zvolen hráčem 3.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Pavel Bartoněk: V zápase se mi hrálo výborně od začátku do konce. Jak to tak bývá, když tým vyhraje takovým výsledkem.
Jiří Bílek: Pro mne to bylo utkání snů. Do čeho jsem kopl, spíše kdykoli se ode mě míč odrazil, akce skončila gólem.Hráčem kola je oficiálně kolega z útočné formace našeho týmu, kamarád Pavel Bartoněk, i když jsme měli stejný počet hlasů. Dlouho jsem přemýšlel, kdo pro Brťu hlasoval, když jsem vstřelil již zmíněný hattrick. Nechápu.
Pavel Bartoněk:Zřejmě máme fanoušky se smyslem pro humor.
Můžete vyzdvihnout nějakého spoluhráče za výkon v utkání s Ujčovem?
Pavel Bartoněk:Proti Ujčovu se hra zlepšila celkově, soupeř byl o poznání slabší a to dovolovalo více vyniknout v podstatě každému.
Jiří Bílek:Myslím, že všichni podali nadstandardní výkon, proto to vezmu popořádku. V brance Hori tentokrát neměl moc práce. Obrana fungovala na jedničku, dva zápasy a dvě nuly, takže dobrý. Juni hraje stopera s přehledem jemu vlastním. Před ním bez problému zahrál Vašík Kopecký. Na krajích obrany předvedli bezchybný výkon směrem dozadu Šimi i Balda. Nutné je zmínit i jejich podporu útoku, kdy většinu našich ofenzivních akcí zakládali právě naši krajní beci.
Pavel Bartoněk: Záloha motor, .....fungovala dopředu, podporovala útok, zabíhala za obranu (dozadu moc nemuseli). Kuba Večeřa již tak má stabilní vysoký standard, Mára Lukš i Fanda Němeček rozdávali přihrávky, jak na běžícím páse, no a já, sem tam, něco přidal.
Jiří Bílek:Hrál hodně dobře(smích)
Pavel Bartoněk: V útoku Jiřin Bílek, jak je jeho doménou, se vždy nachomítl, kde bylo třeba a dal tři góly. Čermi dal krásnou střelou z poza vápna gól, snažil se. Ten kluk moc nenahrává, ale je to dravec.
Jiří Bílek:Abych nezapomněl, trenér v průběhu utkání poslal na hřiště několik čerstvých hráčů. Vždy se jednalo o výrazné oživení hry. Na place se postupně objevili Standa Balák, Demon Hille, Rudy Gonzáles Mazánek, náš řezník Zdena Konček a v neposlední řadě Casio Tom Kliment.
Pavel Bartoněk:A nakonec náš, ani nevím kolikátý hráč - diváci.
Jiří Bílek: Děkuji divákům za neustálou podporu, i když se nám někdy ne úplně daří, tak nás podporují. Baníčku mi jsme s tebou. Když jsem byl vystřídaný po třetí brance, tak diváci předvedli nevídaný potlesk, za což jim děkuji. Je nutné i zmínit kvalitu našeho hřiště, které je na letošní parné podmínky, na vysoké, nebojím se říci, na "ligové úrovni". Za což je třeba pochválit správce hřiště, pana Milana Romana.
Jaká byla reakce spoluhráčů na vaši poslední výhru v naší anketě?
Pavel Bartoněk:Reakce je u nás vždy stejná a důsledek výhry v této anketě znamená pohostit ostatní, pokud možno něčím dobrým na zub. Takže už se všichni těší.
Jiří Bílek:Dones to!! Takže jsem zaúkoloval moji přítelkyni Áďu, aby upekla štrúdl. Nevím kdo jej snědl, byly tři, ale prý byl vynikající.
V prvním zápase jste se remizovali v Radostíně, jak jste spokojeni s tímto zápasem?
Pavel Bartoněk: Zápas v Radostíně nebyl nic extra, jak to tak u prvních zápasů bývá. Bylo velké teplo a vůbec se mi nehrálo dobře. Výsledek byl pro nás malé vítězství.
Jiří Bílek:Radostín podal kvalitní výkon a herně si zasloužil bez debat zvítězit. Ale měli smůlu, v brance stál Zdenda Hori Horák a asi si řekl, že žádný gól nepustí a tak i učinil. Utkání skončilo 0:0, přičemž soupeř měl minimálně šest stoprocentních brankových příležitostí.Takže ve zkratce, zlatý bod z venku.
Jak jste trénovali přes léto, jste na sezónu dobře připraveni?
Pavel Bartoněk: Tak příprava byla, jak se tak říká individuální. Ale sehráli jsme jeden dvojzápas a měli pár tréninků....... takže příprava.
Jiří Bílek: Každý player by si měl uvědomit, že bez tréninků to nejde, nebo alespoň, mohlo by to být ještě lepší. Několik tréninků probíhalo klasicky za velmi malé účasti. Na druhou stranu jsme posílili o několik kvalitních šutérů. Za zmínku stojí comeback Fandy Němečka, dále se k týmu připojili mladí perspektivní borci jako je Šimi Milan Šimeček, Fanda Stanislav Balák a již po prvním utkání zraněný Peťan Sedlák. Kdo ví, možná se k týmu připojí ještě legenda Buki Pavel Bukáček, který již ukončil kariéru, včera se účastnil tréninku a pořád to má v noze.
Co je cílem Dolní Rožínky v okresním přeboru?
Pavel Bartoněk: Teď jsme skončili na krásném 7.místě (střed tabulky, jak se tak říká) a tento výsledek by jsme chtěli možná i o stupeň vylepšit. No minimálně já, s trenérem jsme se o závěru sezony, teď po druhém zápase, ještě nebavili.
Jiří Bílek:Brťo jenom o stupeň? Já bych chtěl minimálně o šest, ovšem potom nevím, co bych v tom kraji dělal.. Teď vážně, určitě se chceme vyhnout sestupujícímu pásmu a co bude víc, tak jedině dobře. Myslím, pokud vydržíme chodit na fotbal, alespoň v takovém počtu jako poslední dvě utkání, mohli bychom skončit lépe než minulý rok.
Příští kolo vás čeká Svratka, co od zápasu očekáváte?
Pavel Bartoněk:Svratka je pro nás velmi speciální soupeř, hlavně u nich. Poslední dvě utkání tam, jsme se nesešli a hrál, kdo měl aspoň trochu v pořádku nohy(smích). Např. předseda (Pavel Bartoněk st.) i místopředseda (David Broulík), trenér Jirka Jokl a v útoku naši dva brankáři Brambi a Zdeny.
Jiří Bílek:Jak již výše napsal kolega, poslední dvě utkání ve Svratce jsme prohráli, protože jsme byli velice oslabeni. Doufám, že zítra podáme kvalitní výkon a pokusíme se o vítězství.
Děkuji za rozhovor
My děkujeme

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.