Žirovnice nabírá formu nejen na hřišti, ale i při hlasování do sestavy kola, na titul dosáhla další nová tvář

Loni na jaře byly výhry hráčů FC Slavoj Žirovnice v sestavě kola téměř výhradní rutinou a i letos se to zatím z jejich pohledu rozjíždí zajímavě. Hned ve druhém kole totiž přichází triumf hráče, se kterým jsme se tady doposud neměli čest se seznámit. Tento rozhovor je totiž věnován Jiřímu Houškovi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Jirko, gratuluji ti k těsné, přesto věřím, že o to více pikantní výhře, které jsi dosáhnul po druhém odehraném kole, kde jsi svou hrou na půdě Pacova dominoval a výrazně se tak podílel na obou vstřelených gólech, které ale na konečný zisk tří bodů nestačily. Vážíš si přesto tohoto individuálního úspěchu?
Ahoj, zdravím všechny příznivce kvalitního fotbalu! Z tohoto překvapivého úspěchu mám upřímnou radost a o to víc mě mrzí, že se nám nepodařilo utkání dotáhnout do vítězného konce. Především musím poděkovat svým spoluhráčům, kteří se určitě na hlasování zcela nezištně a neúnavně podíleli.
V Pacově jste za celých devadesát minut ani na chvíli neprohrávali, soupeř ale do druhé půle vytasil svého žolíka v podobě Lukáše Rybčáka a ten měl na výkon svého týmu a konečný výsledek podobný dopad jako ty. Jak se tenhle zápas vyvíjel z tvého pohledu?
Myslím, že v první půli jasně dominovali žirovničtí jednorožci. Škoda je, že se nám nepodařilo proměnit více vyložených šancí. Začátkem druhého poločasu převzal otěže hry Pacov, kdy mu později také trochu přineslo vodou na mlýn, že velká část našeho týmu v průběhu druhého poločasu fyzicky odpadla. Myslím si, že remíza v tomto utkání byla spravedlivá.
V druhé polovině minulé sezóny bylo znát, že ve vašem klubu panují nálady na možný a dlouho i reálný postup do I.B třídy. Ostatně zahrát si vyšší soutěž je velmi lákavé, jenže ten skok mezi Poutník ligou a I.B třídou je natolik velký, že s konečným ziskem 43 bodů by pro vás následující sezóna nedopadla asi úplně nejlépe. Cítíš to stejně?
Jak si již zmínil rozdíl v těchto soutěžích je poměrně markantní, ale nemyslím si, že by to bylo pro Slavoj B něco nezvladatelného. Naopak by to mohlo prospět celkovému fotbalu v Žirovnici. Rádi budeme ale i nadále bojovat o přední příčky v nové sezóně.
Prezentovat tady nějaké věcné závěry, na to je po dvou odehraných kolech pořád velmi brzy, vy jste ale tuhle sezónu rozjeli celkem slušně. 4 body po dvou kolech a k tomu šest vstřelených branek, to je start, jaký by si přál asi každý. Nyní vás ale čeká skutečný křest ohněm v podobě střetnutí se s dalším velkým favoritem soutěže, SK Jiřice. Jak velký význam může tenhle duel, pro boje o postup výše, mít?
Sezóna je v samém začátku. Na nějaké předčasné závěry je opravdu brzo. SK Jiřice jsou bezesporu kvalitním soupeřem, ale my budeme chtít na krásném domácím pažitu vyhrát a upevnit si tak přední postavení do dalších zápasových bojů.
V posledních sezónách se FC Slavoj Žirovnice B vždy podařilo zakončit sezónu v první polovině tabulky a ani letos to nejspíš nebude jinak. Máte ale v Žirovnici nějaký konkrétní cíl pro sezónu 2018/2019?
Nerad bych v tuto chvíli nějak anticipoval, ale cíle pro tuto sezónu máme samozřejmě ty nejvyšší. Jak s A týmem, tak B týmem hrát na předních příčkách tabulky, rozdávat všem našim fanouškům fotbalovou radost a užít si sezónu ve zdraví a v dobré náladě. Samozřejmě „krájení postupové cibule“ bude lahodnou třešničkou na dortu.
Tvou fotbalovou kariéru rámují tři působiště. První fotbalové krůčky v SK Popelín 1932, kde jsi strávil tři roky, a pak už to bylo hlavně pendlování mezi FK Jindřichův Hradec a FC Slavoj Žirovnice. Které z těchto tří angažmá tě fotbalově obohatilo nejvíce a na které vzpomínáš nejraději?
Popelín je srdcovka, kde to všechno začalo. Fotbalově mě nejvíc obohatilo působení v mládežnických týmech v Jindřichově Hradci, kdy je člověk nejtvárnější a přístup tam byl na dobré úrovni. Největší potěšení z fotbalu mám samozřejmě v Žirovnici, kde je skvělá parta kluků, kterou vedou fantastičtí trenéři jako Míra Zeman a Roman Bártů. (snad bude o víkendu základ).
Proti kterému soupeři se ti daří nejvíce a komu by ses naopak nejraději vyhnul?
Mrazivě legendární úspešnost mám jednoznačně proti Okříškám, kluci z kabiny mi to jistě podepíšou. Naopak už bych asi nemusel jezdit do Budíkova, kde se na tamějším San Siru ani fotbal moc hrát nedá.
Ve svých 26 letech jsi na začátku pro fotbalistu ideálního fotbalového období. Máš v sobě ještě ambice a chuť zkusit i vyšší soutěže?
Ambice mám takové, aby mi fotbal stále přinášel radost z pohybu a v tom lepším případě i lidem kolem mě.
Které další záliby máš vedle fotbalu ve svém volném čase?
Jelikož jsem milovníkem sportu a přírody obecně, tak rád vyrazím protáhnout kosti na kolo či během. Z dalších sportů nedám dopustit na beach volejbal a tenis, které si s dobrými přáteli vždycky rád zahraju.
Uvítal by jsi na fotbalunas.cz nějaké novinky a obohacení dalším zajímavým obsahem, nebo jsi se současnou situací a fungováním stránek spokojen?
Projekt fotbalunas.cz je super záležitost. Líbí se mi, že zatraktivňuje i ty nejnižší fotbalové soutěže, čemuž moc fandím. Držím palce redakci, aby byla síla i do dalších sezón!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.