Tomáš Benc: „Z uplynulé sezony mám rozporuplný dojem.“

Hráčem závěrečného 26. kola byl vybrán věžnický křídelník Tomáš Benc. Zde je rozhovor:

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Popiš nám prosím svojí dosavadní fotbalovou kariéru.
Začínal jsem jako žáček v Přibyslavi. Potom přišla střední škola, jiné zájmy a fotbal šel stranou. Vrátil jsem se k němu až po několika letech v klubu Skalka Brzkov, kde jsem hrál 3 sezóny. Poté mě pracovní vytížení opět donutilo odsunout fotbal na druhou kolej. Nakonec jsem, před 3 roky, zakotvil ve Věžnici.
Nominován jsi byl za zápas ve Vísce, okomentuj ho a svůj výkon v něm.
Kluci z Vísky byli hodně aktivní a měli několik pěkných šancí, které však nedokázali využít. My jsme si, svou aktivitou, dokázali vynutit pokutový kop, který jsme následně proměnili. Později, po závanu, před soupeřovou bránou jsme vsítili druhý gól. Pro mě osobně byl hodně náročný, protože jsem hrál ještě v sobotu a to se podepsalo na mém výkonu ve druhém poločase, který jsem nemohl hrát na 100%, tak jak bych chtěl. Byl to ale poslední zápas sezóny, vyhecovali jsme se a vyhráli. A jak se říká: ve Vísce se prostě neprohrává.
Sezona je za námi, jaký z ní máš celkově dojem?
Rozporuplný. Podzimní část se B-týmu vůbec nepovedla. Uhráli jsme jen pár bodíků a prohrávali zápasy strašlivými skóre. A-týmu se dařilo o něco lépe. Jarní část proběhla, pro celý kádr Věžnic, celkem dobře, nyní ale nevím, jestli to B-čku bude stačit k udržení ve 3.třídě. A-čko skončilo zhruba ve středu tabulky okresu, takže celkový dojem - 50/50.
Slyšel jsem, že spousta věžnických hráčů hraje dva zápasy za víkend. Myslíš, že to mělo negativní vliv na vaše výsledky?
Určitě. Ve 20 to člověk zvládá jinak než ve 30, a že nás tam pár 30-tníků běhá… Bohužel hodně kluků je pracovně vytížených a tak nemůžou každý víkend a musí se zaskakovat. Taková je nyní situace a musíme se s tím poprat…
Má pro vás vůbec při tomto stavu smysl držet béčko?
To je otázka, která je momentálně v kurzu. Osobně si myslím, že by se B-čko pouštět nemělo. Je to ale hodně ovlivněno přístupem nás všech, k tréninkům, k zápasům… Ale jsou tam i jiné faktory, jak jsem psal výše. Bohužel, fotbal nás neživí….
Po sezoně končí Standa Šimoníček, kvůli trestu si nezahraje ani Tomáš Klement. Vnímáš to jako šanci stát se stabilním hráčem A-týmu?
Ani ne. V celém kádru jsou kvalitní hráči s větší herní kvalitou a jistotou než já.
Co si slibuješ od nadcházejícího ročníku?
Zlepšení přístupu nás všech v týmu k fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.