ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 26.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2017-2018 - Přečtěte si rozhovor s bývalým ligovým fotbalistou Zlína a nyní hrajícím koučem TJ Sokol Veselá Tomášem Dujkou

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, utkání s Březnicí se Ti povedlo, po delším čase byla tvá pověstná levačka zase úspěšná, dal jsi dvě branky, jak zápas probíhal
Děkuji za gratulaci. Utkání s Březnicí bylo typickým utkáním na konci sezony, kdy už se většina z hráčů viděla na zakončené. My jsme do utkání vstoupili velmi vlažně, soupeř byl aktivnější, ale nám se podařilo vstřelit v rozmezí pěti minut dva góly a poté jsme opět díky uspokojení polevili a soupeř dal kontaktní gól. Ve druhém poločase se dostali do hry všichni naši náhradníci, hrálo se se šancemi na obou stranách. Nám se podařilo zvýšit vedení, soupeři ale nebyl uznán gól pro ofsajd. A taky nás podržel i gólman Červenka
Podzim Veselé 31 bodů, jaro zisk 26 bodů. Není to příliš velký rozdíl, ale znamenal i ztrátu sedmi bodového náskoku, který už jste před Mladcovou v průběhu jara měli. Takže proč trenére? Už víš kde byl zakopaný pes?
Podzim nám vyšel herně i výsledkově nad očekávání, povedla se nám i zimní příprava, ale na jaře jsme se herně i výsledkově, hlavně ve druhé třetině jara hledali. Byl to hlavně důsledek špatné tréninkové docházky a mnohdy i špatného přístupu k utkáním. To nás stálo důležité body i slibný náskok. V poslední třetině jara se naše hra, nasazení i výsledky navrátily k těm z podzimu, ale Mladcová je zkušený tým a první místo si už pohlídala.
Už se ví, že nikdo z prvních tří týmů v soutěži neakceptoval postup do 1. A třídy, proč jste jej odmítli Vy?
Troufnu si říct, že ze stejného důvodu jako ti ostatní. V 1.B každý druhý zápas je ,,derby", hodně fanoušků a v době, kdy píšu tyhle odpovědi je již známo kdo k nám do skupiny přijde jako nový, takže očekávám ještě více kvalitních a atraktivních zápasů. Pro mě osobně by byla 1.A třída lákadlem, jelikož mi chybí nastoupit jen ve 3 soutěžích a měl bych start ve všech od 1. ligy až po IV. třídu. Co vím, zatím to v Česku dokázali jen dva hráči. Nicméně po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli setrvat a setrvali bychom v I.B třídě i kdyby se nám podařilo tuto soutěž vyhrát.
Za Veselou hraješ, Veselou trénuješ. V čem jako hrající trenér cítíš výhodu oproti těm trenérům, co sedí na střídačce a naopak.
Já se pořád spíš cítím jako hráč a pokud to zdraví dovolí, tak bych chtěl i jako hráč co nejdéle vydržet a až pak se naplno věnovat trénování. Je totiž velký rozdíl vidět situace na hřišti jako hráč nebo jako trenér z lavičky. Hodně lidí mě od toho být hrající trenér zrazovalo, protože pokud něco na hřišti pokazíte, tak vám to někteří dávají pěkně ,,sežrat". Ale doufám, že mé výkony i naše letošní umístění a celkové fungování klubu je dobrá odpověď všem.
Veselá má za sebou čtyři sezóny v I.B a každým rokem se posouvá tabulkou výš. Kde vidíš výkonnostní strop tohoto týmu, který hraje už několik let s minimálními změnami v kádru.
Právě to, že kádr na Veselé hraje již několik let s minimálními změnami, letos vyústilo v historicky nejlepší umístění v dějinách klubu. Myslím, že bychom se neztratili ani o soutěž výš, ale jelikož jsme tuto nabídku odmítli, tak nechci o nějakém výkonnostním stropu psát.
Osu tvého týmu tvoří hráči nad 35 let. Nebojíte sena Veselé generační výměny, máte kam šáhnout, až to bude nutné? Rostou mezi mladými budoucí tahouni veselského fotbalu?
Musíme být realisté, jelikož ke generační výměně pomalu začne docházet. Letos s námi trénovali nadějní dorostenci, někteří i nastoupili do mistráků. Již dřív se nám podařilo každý rok někoho z mladších do A týmu zapracovat. Ale osobně mi u těch mladších chybí větší zápal, jaký měla nebo má moje generace a ti starší a myslím, že je to problém platný všeobecně v regionálním sportu. My jsme si museli ve fotbale všechno ,,vydřít" a něco i fotbalu obětovat, což je v dnešní době u té mladší generace ten největší problém. Raději zvolí jinou pohodlnější cestu nebo s fotbalem skončí úplně.
Netýká se to I.B třídy, ale bude to určitě fotbalovou veřejností velmi diskutovaná záležitost. Od nové sezóny bude ve III. a IV. třídách mužů a v soutěži dorostu na okrese Zlín zavedeno v utkáních tzv. hokejové střídání. Změna umožní zapojení většího počtu hráčů (až 18 v každém zápase). Jak vnímáš tuto novinku ty, přitáhne nové hráče do fotbalu?
Myslím, že si někteří hráči fotbalovou kariéru díky této novince spíše prodlouží, než že by to mělo přitáhnout nové hráče. Hodně týmů má v těchto soutěžích problémy dát někdy dohromady jedenáct hráčů, takže budou brát i ti, kteří by už 90 minut fyzicky nezvládali a aspoň tak zápasy odehrají v plném počtu, než aby se hrávalo proti osmi lidem, tak jak se to stalo v této sezoně několikrát ve IV. třídě našemu B týmu. Ale pro soutěže dorostu je tato novinka určitě velké plus.
Kostelec u Holešova posílil pro jaro divizní fotbalista Lukáš Kaďorek a vstřelil 19 gólů. On hraje zprava, ty zleva, to jste se asi ve vzájemném utkání
To že je to nadstandartní hráč pro 1.B třídu a i kvalitní, to dokazuje právě ta jeho statistika. V našem vzájemném utkání jsme se na hřišti potkávali hodně, protože jsem zrovna hrál na postu levého obránce a souboje s ním jsem si dost užíval
Kdyby sis mohl vybrat z protihráčů do každé řady jednoho, koho by sis vybral, kdo by pro vaši hru byl největším přínosem?
V soutěži se vyskytuje řada kvalitních hráčů, kteří mě zaujali a jako trenér bych si dokázal určitě vybrat minimálně dvě rovnocenné jedenáctky, takže jmenovat by bylo na hodně dlouho.
Jako trenér Veselé jsi úspěšný, takže předpokládám, že pokračuješ. Už máš jasno s kým a kdy zahájíte herní přípravu na novou sezónu?
V minulém týdnu jsem odmítl nabídku od Marka Kalivody k trénování u zlínské mládeže na Vršavě, takže pokračuji na Veselé. Jelikož je letní příprava krátká a je čas dovolených, tak toho moc zřejmě nenatrénujeme. Proto jsme zvolili osvědčený model, kdy se zase přihlásíme do krajské pohárové soutěže a přidáme dvě přípravná utkání. První prověrkou po dovolené pro nás bude 21.7. 2018 zápas s ambiciózním nováčkem OP - Slušovice B.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku