Každý čaroděj má své kouzlo, které nemůže prozradit, říká s úsměvem ke své penaltové úspěšnosti Zdeněk Řepka

V posledním kole výrazně pomohl svému týmu k výhře nad Senomaty. Nejenže chytil penaltu, přidal i spoustu dalších zákroků a zodpovědným výkonem se spolu se svými spoluhráči rozloučil vítězně s uplynulým ročníkem. Zaslouženě získal největší počet hlasů a my s lišanským brankářem nyní přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Za svůj výkon proti Senomatům jsi dostal nominaci do sestavy kola, kterou jsi ovládl. Očekával jsi, že se do top jedenáctky dostaneš?
Vzhledem k tomu, že na mě redaktor pořvával od lajnové čáry, že mě sestava kola nemine, tak jsem nějak tušení měl (smích). Teď vážně, pro mě osobně to byl jeden ze zápasů na jaře, kdy jsem měl trochu více práce a povedlo se mi opět chytit penaltu, což v očích diváků či trenéra vždycky zůstane, takže jsem trošku tušil, že bych se mohl do TOP11 dostat.
2) Během sezóny podáváš skvělé výkony a vysloužil sis mezi gólmany nejvíce nominací dokonce i do sestavy roku. Jaké to je být častěji nominován než např. Petr Šíma, Václav Fiedler a další?
Abych popravdě řekl, tak je to velmi přijemné poslouchat chválu na mé jméno s porovnáním s takovými brankáři, kteří předváděli svou šikovnost a brankářský um ve vyšších soutěžích. A to, že jsem dostal nejvíce nominací do sestavy kola ve srovnání s ostatními brankáři mě upřímně dojalo. Za to všechno musím poděkovat všem, kdo se podílel nad tím, že se mi vede a to jak spoluhráčům, tak trenérovi, že mám v Lišanech takovou pozici jakou mám.
3) Konečné třetí místo je v Lišanech obrovským úspěchem. Kam to dotáhnete příští sezónu, budou vyšší cíle?
Ano, je to veliký úspěch celého oddílu SK Lišany, který historie nepamatuje. Před rokem tu padala slova o tom, že Lišany nemají tým na to, aby vůbec udržely soutěž a jsou velkým aspirantem na sestup a teď se dokazuje, že jdeme správným směrem. Postupně si všechno sedlo a získalo se více zkušeností. Samozřejmě pomohlo i získání rodáků z vesnice, kteří chtěli hrát doma a hned se styl, který jsme chtěli praktikovat, dostával do podoby, která teď snad dělá divákům radost, což svedčí i výbornému povzbuzování domácích fanoušků na zápasech venku, kde jich býva více než soupeře a máme tak skoro vždy skvělé podmínky. A co se týká příští sezóny, tak se nic ještě nestanovovalo, ale za sebe musím řici, že minimálně zopakovaní letošní sezóny bychom určitě chtěli i s finálovou učastí v poháru, kde bysme chtěli vítězný konec pro naše mužstvo. To, co by bylo navíc, by bylo už jen příjemné překvapení.
4) Jakou značku rukavic používáš a jsi s nimi spokojen, dáš jim znovu důvěru?
Po dlouhé době, kdy jsem používal převážně značku Reusch, tak jsem přesedlal na novou značku BU1, se kterou jsem nadmíru spokojen a na podzim plánuji opět mít tuto značku na rukou v novém kabátě. Musím je vřele doporučit.
5) Nikomu jistě neunikla tvá úspěšnost při penaltách. Označil bys sám sebe jako penaltového krále nebo je tam kapka fotbalového štěstíčka?
Penaltového krále určitě ne, v Lišanech fanoušci spíše pořvávají čaroděj (smích). Ale teď vážně, penalty jsou vždycky o štěstí. Staré přísloví říká, že penalta se dá jenom špatně kopnout, což mluví, myslím si, za vše. Ale abych to nenechal jen na štěstí, tak každý čaroděj má své kouzlo, které nemůže prozradit (smích).
6) Pohoda v rodinném životě se jistě přenáší i na hřiště. Média samozřejmě ví, že rozdáváš radost i mimo něj. Chodí tě přítelkyně podporovat na zápasy?
S tím musím souhlasit, i když občas být naštvaný před zápasem taky není od věci (smích). Ano, chodí mě podporovat, bohužel kvůli práci to vycházelo převážně na venkovní zápasy, což jí mrzelo, protože má ráda kouzlo domácí lišanské atmosféry. Ale pro nový ročník se to snad změní.
7) Sezóna skončila a začíná období turnajů. Zúčastníš se nějakého?
Jako každý rok se snažím dávat náš tým dohromady na různé turnaje a toto léto nebude vyjímkou. Tuto sobotu se zúčastníme Beran Cupu v Senomatech a určitě se ještě nějaké najdou. Navíc doma pořádáme 14.7 Memoriál L. Čemeze za účasti týmu napříč kraji, takže bych chtěl tímto čtenáře pozvat.
8) Minulý týden jsi byl za Valeo na turnaji ve Francii. S kým jsi v týmu byl, proti komu jste hráli a jak jste dopadli?
Ano, koukám, že redakce má výborné informace (smích). Podařilo se nám postavit dva týmy z Rakovníka, kde mými spoluhráči byli kolegové z Lišan podporovaní dalšími kluky z našeho okresu (Městečko, Janov ,Čistá nebo Slabce) a dalšími, například hráč z Vroutku, Krásného Dvora či Kadaně. Co se jedná umístění, tak nám chybělo trochu toho štěstí a v konkurenci 34 týmu napříč Evropou jsme skončili na 9. - 13. místě.
9) Jaké šance dáváš zrovna Francii na MS v Rusku?
Myslím si , že jsou černým koněm turnaje, vzhledem k jejich kvalitnímu kádru, ale zatím nepředvádí kanonády na kterou tým mají.
10) Koho bys v současnosti označil jako nejlepšího fotbalového brankáře?
Než přišlo zranění, tak bych řekl jednoznačně Manuel Neuer, který svým fotbalovým myšlením vytvořil nový brankářský styl, kde se brankář hodně zapojuje do rozehrávky mužstva a velmi dobře čte hru, samozřejmě k tomu dodává výborné chytání. Ale teď se asi nedá řici, kdo je nejlepší. Mám jen aspiranty, mezi které patří Mark ter Stegen, Ederson a Jan Oblak.
11) Sex před zápasem nebo po něm?
Proč si vybírat, když mohou být oba dva? (smích)
12) Pivo nebo víno?
Do nedávna jsem byl anti vinař, ale nějak jsem tomu přišel na chuť, takže takový nějaký tramín červený není špatný. Ale co si budeme nalhávat, k fotbalu patří pivo, takže vítězí pivo! Takovou Plzničkou či dvanáctkou Bakalářem nepohrdnu (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.