Balouškové se vždy rodili s kopačkama na nohách, říká hráč 29. kola Jiří Baloušek z Oseku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 29. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal obránce z Oseku Jiří Baloušek! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V kolika letech jsi s fotbalem začínal a kde to bylo?
Tak to už je hodně dávno. V šesti letech v Přešťovicích. Bylo to v minulém století, za totalitního režimu a bylo to v době, kdy moji spoluhráči nebyli na světě nebo maximálně tahali kačera.
Kdo tě k fotbalu přivedl?
Tak byl to taťka, ale u mě to bylo jednoduché, protože se Balouškové vždy rodili s kopačkama na nohách.
Máš nějaké další sportovní zájmy kromě fotbalu?
Tak v zimě hokej, poslední dva roky jsem trochu propadl horskému kolu a fotbal už je vlastně takový doplněk ke kolu, letos jsem zkusil trailpůlmaraton. A hlavně také sportovní aktivity s rodinou.
Přiblížíš nám ve zkratce tvou kariéru?
Tak to bude muset být opravdu ve zkratce, protože hraju přes 30 let (úsměv). Přešťovice žáci (1984-88), SK 1908 Strakonice žáci a dorost divize, liga (1988-96), Přešťovice dorost, muži 1. A (1996-98), SK 1908 Strakonice divize (1998-99), TV Freyung (D), Bad Hall (A) regionální liga (1999-2002), SK 1908 Strakonice divize, 3. liga (2002-05), Horažďovice KP, divize (2005-08), Schönau (A) regionální soutěž (2008-12), TJ Osek krajský přebor (2012-?).
V posledních dvou zápasech jste porazili velice silné soupeře, co na to mělo podle tebe největší vliv?
Tak první zápas asi to, že jsem nehrál, jel jsem "Krále Šumavy", ale co jsem slyšel, tak kluci byli hodně motivovaní, měli Hluboké co vracet. Druhý zápas naopak fakt, že jsem hrál a trenér postavil to nejlepší, co měl k dispozici a navíc měl narozeniny, tak jsme mu chtěli udělat radost. Navíc mají v Čimelicích výborný klobásy a pivo, tak i tady byla motivace (teda aspoň ta moje).
Přiblížíš nám více vývoj posledního utkání v Čimelicích?
Tak byl to zápas o prvním gólu, ten naštěstí Čimelice nedali a my jo. Navíc si myslím, že kdybychom hráli 2 hodiny, tak Čimelice ten gól nedají.
V posledním kole vás čeká doma Želeč. Co čekáš od tohoto utkání?
Čekám, že si kluci udělají žízeň a neudělají ostudu, jak na hřišti, tak potom na dokopné.
Sledoval jsi na internetu hlasování, kde jsi nakonec těsným rozdílem porazil stopera Jakuba Škardu z FC MAS Táborsko "B"?
Tak určitě jsem na to asi dvakrát kouknul, nakonec to bylo rozdílem třídy, ale nervózní jsem nebyl.
Potěšilo tě vítězství v anketě o hráče 29. kola KP?
Já si myslím, že nejvíc to potěšilo kluky v kabině. No a já mám teď dvě možnosti, skončit na vrcholu nebo prodloužit fotbalovou kariéru a doufat, že ještě nějaký vrchol přijde.
Co bys na závěr sezóny vzkázal oseckým fanouškům?
Chtěl bych jim vzkázat, aby nám zůstali věrní, užili letní fotbalovou pauzu, měli hezkou dovolenou a načerpali hodně energie na příští ročník, jo a hlavně zdravíčko.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.