ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 24.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2017-2018 - "Věřím, že první místo již udržíme, máme svůj osud ve vlastních rukou", říká hráč Mladcové Michal Dlabač

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, utkání s Březnicí jste vyhráli až na penalty, jak zápas probíhal?
Od prvních minut byl zápas nervózní, rozkouskovaný, bez většího množství vyložených šancí. Březnice si evidentně přijela pro bod a podřídili tomu i taktiku, kdy od začátku kouskovali hru, s rozehrávkou nikam nespěchali, zejména jejich brankář byl více za bránou než před ní a my se nemohli dostat do tempa a náš výkon byl ospalý. Probrala nás až první branka hostů po jejich rohovém kopu. Poté jsme zápas dvěma góly otočili a věřili, že zápas již dotáhneme do vítězného konce. O to větší šok přišel v poslední minutě, kdy hosté z dalšího rohu vyrovnali. V penaltové loterií nás podržel náš brankář Zdeněk Hrnčiřík.
Padl v něm nejspíše karetní rekord tohoto ročníku, 12 žlutých a jedna červená karta, to bylo utkání tak tvrdé?
Utkání svou tvrdostí dle mého názoru až na výjimky nijak nevybočovalo z průměru. Bohužel však bylo vinou hráčů a do jisté míry i rozhodčího velmi nervózní, plné nadávek a nesmyslných debat s hlavním rozhodčím, kdo má vlastně pravdu. Karty padaly zejména ve druhém poločase. Myslím, že by zápas byl o poznání klidnější, kdyby ti nejdivočejší hráči dostali hned ze začátku karetní napomenutí. Doufám za nás za všechny, že takových zápasů v naší soutěži do konce sezóny již moc nebude.
Tobě se podařilo dát proti Březnici branku, co této situaci předcházelo?
Kombinace mých spoluhráčů před velkým vápnem, kdy mi balón mezi hostujícími hráči svým typickým způsobem prostrčil David Vaněk a mě nezbývalo než balón umístit k tyči, kde měl brankář kousek místa.
Na jaře chytla Mladcová výbornou formu, co za jejími výkony stojí?
Sám jsem byl překvapen, k jakým výkonům jsme se na jaře i přes nepovedený vstup do této části sezóny rozehráli. Naší slabinou je účast na trénincích. Avšak díky tomu, že máme mužstvo spíše zkušenější, se dokážeme na zápasy připravit. A trenér Luďa Lošťák nás na zápas v kabině nahecuje tak, že ho nakonec většinou i zvládneme.
Váš souboj s Veselou je v závěru hodně dramatický, udržíte první místo?
Samozřejmě věřím, že první místo udržíme. Máme svůj osud ve vlastních rukou. Avšak zejména v Hulíně nás nečeká nic lehkého.
O víkendu hrajete v Hulíně, kde Vás čeká velké hřiště, bude Vám to vyhovovat?
Každému, který chce hrát fotbal, vyhovuje kvalitní hřiště, které v Hulíně mají. Je však pravda, že má rozměry větší, než na jaké jsme zvyklí.
Postoupí letos Mladcová zpátky do 1. A třídy nebo jí bude vyhovovat "zlínská" 1. B třída?
Dle mého názoru nám maximálně vyhovuje tato, jak říkáte „zlínská“ skupina I.B třídy. 17 let hrála Mladcová v kuse I.A třídu, než jsme před dvěma lety sestoupili do této „zlínské“ skupiny. Výlety do různých koutů Zlínského kraje (např. Hutisko, Osvětimany atd.) jsme si již vyzkoušeli a víme, že je mnohem příjemnější se utkávat s týmy v nejbližším okolí, jak kvůli dojezdovým časům, tak ale zejména kvůli divákům, atmosféře, ale i kvůli hecování mezi soupeři, kteří se povětšinou mezi sebou dobře znají.
V brance se v duelu s Březnicí při neúčasti brankáře Kupky objevil Zdeněk Hrnčiřík, jaký podal výkon?
Už před zápasem jsme věděli, že v brance bude stát brankář, který nám v průběhu zápasu pomůže. Dvě obdržené branky jdou spíše na vrub naši nedůslednosti při bránění standartních situací. Věřím, že tato nedůslednost byla spíše výjimkou, protože v předchozích zápasech jsem s bráněním standartních situací problémy většinou neměli. Penalty navíc zvládl na výbornou. U Zdeňka Hrnčiříka bych jen zmínil mladcovskou raritu, kdy se za poslední roky do pole přesunuli minimálně čtyři velmi kvalitní brankáři. A on mezi ně patří.
Kdo patří mezi největší opory Mladcové a co říkáš na Vašeho kouče Luďka Lošťáka?
Myslím, že tým máme dobře poskládaný. Začíná neprůstřelným brankařem, přes zkušenou stoperskou dvojici, běhavou zálohu, kterou často oživí naši draví dorostenci, a končí produktivním útokem. Když někdo vypadne z důvodu zranění, což se bohužel v poslední době stává až moc často, jsou připraveni nám vždy pomoct kluci hrající za náš rezervní tým, kteří však svou kvalitou jednoznačně patří do kádru A týmu anebo již zmínění dorostenci, kterým se v této sezóně rovněž daří a bojují o postup do krajského přeboru.
Kde budeš trávit letošní dovolenou?
S manželkou a čtyřnohým kamarádem po horách a plážích ve Skotsku a na Hebridech.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku