Kdyby se mi podařilo na podobný výkon navázat, tak by se jistě spoluhráči nezlobili, směje se hráč kola Ondřej Vaník

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. I díky tvým brankám jste zvítězili 4:3, jak zápas probíhal?
Děkuji. Výhra se nerodila vůbec jednoduše. Hned v první minutě jsme kuriózně inkasovali z rohového kopu, kdy kombinací odrazů od brankáře a hlavy našeho obránce skončil míč v síti. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou a v podstatě celý poločas jsme dotahovali vždy jednogólové manko. V druhém poločase se obrany obou týmů vzpamatovali a padla tam jen jedna moje střela zpoza vápna. Domácí měli na konci ještě několik závarů, ale naštěstí jsme to ubránili a urvali cenné 3 body v boji o bednu.
Jak jsem zmínil, vstřelil jsi tři branky. Jak vypadaly?
První gól padl po rychlé rozehrávce přímého kopu přibližně z poloviny hřiště, kdy jsem si zběhl za obranu a po minele stopera šel sám na bránu. Druhý gól jsem střelil po dorážce stříleného centru Jirky Svatoše těsně před koncem poločasu. V případě rozhodujícího třetího gólu jsem zavřel oči a přibližně z 18 metrů trefil skákající míč placírem do šibenice branky domácích (smích).
Vstřelil jsi někdy v utkání více branek, nebo je to rekord?
V mužské kategorii jsem do tohoto zápasu v mistrovském utkání nevstřelil nikdy víc, jak jednu branku (smích). Hattrick si naposled pamatuji přibližně před 8 lety v žákovských kategoriích, tudíž se jedná spíše o mimořádnou situaci. Kdyby se mi podařilo na podobný výkon navázat do konce této sezóny nebo v sezóně následující, tak bych se jistě já ani spoluhráči nezlobili (smích).
Nyní přivítáte Chrášťany, očekáváš těžké utkání?
Chrášťany jsou na koni. Na jaře chytili formu a nečeká nás jistě vůbec jednoduché utkání. Na podzim jsme u nich remizovali 0:0, kdy nikdo z našeho týmu nebyl schopen proměnit tutovky. Chrášťany hrajou zároveň ještě o udržení, tudíž očekávám od nich velmi bojovnou hru. Když se ovšem sejdeme v dobré sestavě, tak doufám, že si zahrajeme pěkný fotbal a rozloučíme s fanoušky v posledním domácím zápase výhrou.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
Přibližně v 6 letech mě přivedl do přípravky začínajícího boreckého klubu táta. Všechny mládežnické kategorie jsem odehrál "doma" a kromě ročního působení v dorostu na střídavý start na Hluboké jsem zůstal tomuto klubu oddaný až doteď.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Vzhledem k tomu, že jsem odmala hrával střední zálohu a rád přinášel do hry myšlenku, tak se mi logicky líbili hráči typu Steven Gerrard a především Xavi, kvůli kterému jsem nosil číslo 6. V současné době se mi líbí hra Messiho, jelikož není pouze špičkový střelec, ale umí rozdat i milimetrovou gólovou přihrávku spoluhráčům.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Navážu na předchozí otázku. Fandím odmalička Barceloně kvůli kombinační hře, která je mi sympatická a poté Liverpoolu, kde působilo v minulosti několik mých oblíbenců a v současné době s příchodem Kloppa hrají parádní útočný fotbal.
Jaké máš koníčky?
Všeobecně se vyžívám ve všem okolo sportu. Rád si zahraju i ostatní sporty jako hokej, v létě tenis nebo basket. Zároveň miluju sledování různých sportů a statistik okolo toho. Možná trochu netradiční v Česku je má láska k americkému fotbalu, kdy v partě kamarádů pečlivě sledujeme veškeré zápasy a novinky okolo americké NFL.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíš?
To je těžká otázka. Přijde mi, že v každém zápase jde o někoho jiného (smích). Samozřejmě, že vím co čekat od kluků, se kterými hraji již od mládežnických kategorií, ale to je vzhledem k našemu mladému týmu většina.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě způsob odreagování s kamarády, kdy zamakáme na hřišti, v ideálním případě vyhrajeme, následně v hospodě uhasíme žízeň a pobavíme se. V tom vidím kouzlo vesnického fotbalu kvůli kterému to většina hráčů na této úrovni podle mého názoru hraje.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.