Proti Hartvíkovicím se mi daří, těší Tomáše Švarce

Rapotický Tomáš Švarc mluví o svém oblíbeném soupeři, zpackaném finále krajského poháru i o tom, jakou roli budou hrát Rapotice ve vyšší soutěži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Tomáši, gratuluji ke druhému zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Určitě další lahvinka. Museli jsme přesunout poslední zápas proti Lukám na pátek, abychom mohli slavit celý víkend a stihli všechno vypít (smích).
Paradoxně jsi byl poprvé zvolen hráčem kola také po zápase s Hartvíkovicemi. Jsou snad tvým oblíbeným soupeřem?
Nějak se mi proti nim daří herně i střelecky. Oba zápasy jsem se gólově prosadil, tentokrát hned na začátku díky Michalu Škorpíkovi, který mi poslal před bránu nádherný nadýchaný centr, který si žádal o zakončení hlavou. Minulý zápas mě motivoval k tomu, abych podal minimálně stejný výkon a zadařilo se.
Jak hodnotíš zápas s Hartvíkovicemi? Zdá se, že se zápas zlomil poté, co hosté obdrželi červenou kartu..
Z našeho pohledu vydařený zápas, proměňovali jsme šance a snažili se k zápasu přistoupit zodpovědně, i když jsme měli jistý postup z prvního místa. Je pravda, že červená karta tým oslabí, teda až na finále s Velkým Beranovem.
Čeká vás nabitý týden a dva zápasy s Velkým Beranovem. Hrál jsi někdy proti někomu dvakrát během pěti dnů?
Je to snad poprvé za svých 24 let fotbalové kariéry, co hrajeme po tak krátké době proti stejnému týmu. Musím říct, že je to celkem náročné tyto „anglické“ týdny. Než člověk zregeneruje, už ho čeká další zápas. Ještě, že mám doma kvalitní masérku (smích).
Popiš nám průběh středečního finále krajského poháru…
Věděli jsme, že nás nebude čekat lehký soupeř. Snažili jsme se držet míč a nedělat zbytečné chyby. Šance byly na obou stranách, fotbal nahoru, dolů, žádné větší prostoje, pro diváky pěkný fotbal. Největší dvě šance Beranova v první polovině zápasu chytil Tomáš Laš neskutečnou robinsonádou, krásný zákrok. Ve 33. minutě Petr Matoušek fauloval hráče Beranova, který to neunesl a ohnal se po něm… následně ho, možná trošku přísná červená karta, poslala do sprch a nám se naskytnula výhoda hrát proti deseti. Ještě do poločasu jsme tuto výhodu zužitkovali, když Michal Sobotka krásným obloučkem přehodil brankáře Beranova. Druhou půlku jsme nastupovali s cílem neinkasovat branku a pokud možno ještě nějakou přidat, což se nám povedlo jen částečně, když Petr Matoušek opět obloučkem přehodil brankáře. Člověk by si myslel, že by si náš tým mohl pohlídat dvoubrankový náskok proti deseti 15 minut před koncem. Ovšem fotbal je nevyzpytatelný… Během deseti minut jsme dostali dva trošku smolné góly a šlo se na penalty, kde jsme bohužel podlehli a tak můžu jen gratulovat Velkému Beranovu k vítězství v poháru.
Nezískali jste double. Se sezonou musíte být ale i tak spokojeni…
Double jsme bohužel nezískali, i když jsme k tomu měli velice blízko. Ale i tak hodnotím sezónu jako nadmíru vydařenou.
Už po zápase v Radešínské Svratce jste si zajistili postup. Nečekali jste přece jenom, že bude výhra v soutěži větším oříškem?
Věděli jsme, že nás čekají ke konci soutěže silní soupeři z čela tabulky, proto jsme se snažili získávat body hned od začátku soutěže s papírově slabšími soupeři. Neměli jsme to jednoduché, každý chtěl porazit vedoucí celek a na jaře se to zatím nikomu nepovedlo.
Už proběhly oslavy postupu nebo si je schováváte na volné chvíle po sezoně?
Slavíme po každém vyhraném zápase, ale to hlavní přijde až na závěr sezóny.
Jakou si myslíš, že budete hrát roli v 1.A třídě?
Věřím, že se budeme pohybovat v klidném středu tabulky a pokud nás neopustí střelecká forma, můžeme být i té v horní polovině.
Do této soutěže vás doprovodí Měřín, Radešínská Svratka nebo Velký Beranov, který má stále teoretickou šanci. Jak vidíš šance těchto týmů?
Do posledního kola to bude velice vyrovnané. Myslím si, že rozhodne následující víkendový zápas Svratky proti Měřínu. I když zápas tipuji na remízu, řekl bych, že Svratka bude na konec sezóny ta šťastnější.
Zajímavý je i boj o záchranu. Kdo z trojlístku Hartvíkovice, Nedvědice, Štěpánov podle tebe získá jistotu setrvání v soutěži?
Stejně jako boj o druhé místo, je vyrovnaný i boj o setrvání v soutěži. Zatím mají nejlépe nakročeno Hartvíkovice, uvidíme, komu se to nakonec povede.
Blíží se fotbalové mistrovství světa. Koho považuješ za favorita a komu budeš fandit?
Moji favorité na vítězství jsou Španělsko a Německo. Španělům bych to přál možná víc.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Portál se mi líbí, sleduji statistiky a pročítám články. Je to dobrá iniciativa.
Děkuji za rozhovor.
Také děkuji a děkuji i všem fanouškům, kteří nás celou sezónu podporují.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 6. 2018 15:50
Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč
V klidném středu hrát neumíme ;) takže buď a nebo :-D