Michael Petrus: „Budu hrát, dokud to půjde, není nic lepšího než si dát s kamarády po zápase pivko.“

Přinášíme Vám rozhovor s hráčem 23. kola, světelských veteránem Michaelem Petrusem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Popiš svoji fotbalovou kariéru, kde jsi začínal, jakými týmy jsi prošel? Co považuješ za největší fotbalový úspěch?
Hrát jsem začal někdy až v jednadvaceti za Leštinu a tam jsem nebyl ani nijak dlouho, pak začala cca desetiletá kariéra beka ve Světlé, kde jsem nastupoval střídavě za A a za B. Potom jsem se pracovně na čas přesunul do Prahy a tam jsem si šel kopnout s klukama z Libčic a bylo z toho pár sezón v okrese Praha západ na stoperu. Před asi pěti lety jsem se vrátil do Světlé a překvapivě jsem si zahrál ještě za Áčko a teď už hlavně s klukama z benfiky... za největší úspěch považuju, že se mi vyhnula vážnější zranění.
Nominován jsi byl za zápas v Dlouhé Vsi. Popiš utkání z tvého pohledu a svůj výkon v něm.
U každého zápasu ti hned naskočí pár věcí, co s ním souvisí. Tedy Dlouhá Ves - specifické hřiště a Lukačina s Pospíchalem. No a o motivaci je rázem postaráno. Pavel je vynikající hráč a je potřeba i štěstíčko takového hráče ubránit a nám se to povedlo. Celá obrana šlapala až na pár vyjímek dobře. V takovém zápase je potřeba dát i góly a náš zabiják Díba se ač nemocen této role střelce zhostil dokonale a domácím dal pro něj už tradiční dva fíky. Domácí dokázali pokaždé ihned najít odpověď a už to vypadalo na remízu, ale i Novis se nakonec dokázal prosadit, a tak jsme nakonec byli šťastnější my.
Doslechl jsem se, že hraješ jakýsi veteránský fotbal, můžeš nám objasnit, o co přesně jde?
Hraje se podle pravidel malého fotbalu 6+1 nad 40 let probíhá nejdříve okresní kola potom krajská a z těch se postupuje do finále a to se letos odehraje 8.6. v pátek ve Světlé nad Sázavou. Myslím, že každým rokem se úroveň zvedá a hraje se pěkný fotbal.
Jak se na ten turnaj těšíš a s jakým umístěním bys byl spokojený?
Těšíme se všichni, bohužel už jsou nahlášeny absence, a tak ani letos nám ve finále nepomůže Míla Kafka. Doufame, že už další změny nebudou a budeme konkurenceschopnými. Za úspěch budu považovat postup ze skupiny.
Jsi se současným umístěním B týmu spokojen?
Umístění asi odpovídá možnostem béčka, nehrajeme dva zápasy za sebou ve stejném složení ,ale i tak spokojen určitě nejsem.
Za A i B tým nastupuje několik starších hráčů, nemáš strach, co bude se světelským fotbalem, až pověsí kopačky na hřebík?
Máš pravdu, nastupuje za áčko i béčko pár starších kluků, ale myslím, že tak podobně je to i jiných mužstvech. Každopádně jsem určitě pro okysličení mančaftu ať už dorostem, který se v béčku začal zapojovat a je jen otázkou času kdy dostanou větší prostor i v áčku, a nebo nějakou zajímavou posilou… jen by to mohlo být už v letní přípravě:)
Přestože ve svém pokročilejším fotbalovém věku stále ještě v klidu odehraješ zápas za áčko, jednou se skončit musí… vím, že fotbal miluješ, co bude pak? Trenér, sudí, bafuňář…?
To je otázka... rozhodčí v žádném případě, nezáviděníhodná činnost...co to půjde, tak hrát a ani si zatím nepřipouštím konec. Není nic lepšího než si dát pivko s kamarádama po fotbale nebo tréninku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.