Po podzimu jsme věřili, že půjdeme nahoru, říká Michal Vodička

Stařečský stoper Michal Vodička mluví o zápase s Velkou Bíteší, bráchovi ve stoperské dvojici i zajímavém závěru sezóny, který jeho tým čeká.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Něco klukům donesu na žízeň (smích).
Jak hodnotíš zápas proti rezervě Velké Bíteše? Trenér Prokop byl hrubě nespokojen s úvodem zápasu, ale první půli jste nakonec vyhráli o tři branky. Kde nastal zlom?
Bíteš na nás vlítla ve velkém stylu. Měli více balón pod svojí kontrolou a my jsme navíc kazili spoustu přihrávek. Dokonce jsme dostali i tyčku. Trenérovi se nemůžeme divit, že byl nespokojený. Postupem času jsme ale hru vyrovnali a začali si vytvářet i šance. Zlom nastal kolem třicáté minuty, kdy jsme dali dvě rychlé branky. Ke konci poločasu jsme navíc přidali i třetí branku a to soupeře dorazilo. Druhý poločas jsme si již víceméně pohlídali.
K tomuto vedení jsi přispěl dvěmi brankami. Můžeš nám je popsat?
Obě branky padly díky skvělé práci Rosti Ježka. U první byl faulován před vápnem – z následného trestňáku stačilo jen překopnout zeď, gólman nemohl nic vidět :) a u té druhé Rosťa zamotal u lajny soupeřova obránce a posadil mi balón přímo na hlavu.
Jak na tebe rezerva Velké Bíteše působila? Co na soupeře platilo?
Kluci z Bíteše jsou výborní fotbalisté, navíc někteří z nich mají spoustu zkušeností. Hráli parádně hlavně v záloze. Myslím ale, že na ně platila rychlá kombinační hra a tím jsme vlastně zápas rozhodli.
Trenér tvůj výkon popsal jako mimořádný. Jak se to poslouchá?
Tak to se poslouchá asi každému dobře, ale nemyslím si, že bych hrál nějak lépe než zápasy předtím. Snad jen, že jsem pomohl klukům dvěma góly a taky mě před zápasem po dlouhé době nic nebolelo (smích).
Obvykle nastupuješ ve stoperské dvojici s bratrem Markem, který si odpykává trest za červenou kartu. Jaký je rozdíl v sestavě s ním a bez něj?
Mára je skvělý hlavičkář, takže s ním nemusím chodit tolik do obranných hlaviček. Bez něj je naopak více prostoru v soupeřově vápně a snáz se dá prosadit hlavičkováním.
Na jaký zápas by se měl vrátit do sestavy?
Teď o víkendu má ještě stopku a příští pátek by s námi už měl jet do Radešínské Svratky.
Co se se Starčí stalo přes zimu. Takřka v totožné sestavě jako na podzim kosíte jednoho soupeře za druhým…
Sestava je možná skoro totožná, ale někteří kluci hrají na jiných postech než hráli a týmu to ohromně prospělo. Navíc jsme začali proměňovat vypracované šance a hrajeme poctivěji zezadu, což se nám předtím moc nedařilo. I když jsme na podzim byli poslední, tak jsme věřili, že máme kvalitní tým a můžeme se zachránit. Což se nám nakonec podařilo.
V závěru soutěže se zapletete do postupové hry i do té záchranářské. Hrajete v Měříně, Radešínské Svratce a Nedvědici. Co od těchto zápasů čekáš?
Je dobré, že s Měřínem, Radešínskou Svratkou a Nedvědicí nemusíme za každou cenu posbírat body. Ty potřebné body jsme si již uhráli. Měřín a Svratka patří v této soutěži k těm lepším týmům. Bude to tam ohromně těžké, ale v této soutěži se dá hrát s každým. Uvidíme. Do Nedvědice jedeme po dlouhé době autobusem, takže hlavně zpáteční cesta bude fajn (smích). Myslím, že Nedvědice bude hrát až do posledního kola o vše, takže to bude asi vyhecované z jejich strany.
Blíží se fotbalové mistrovství světa. Komu budeš fandit a kdo podle tebe šampionát ovládne?
Fandit nebudu asi nikomu. Budu rád ,když se z časových důvodů podívám alespoň na nějaký zápas. Myslím, že hodně silné bude Německo, Francie a Brazílie.
Kdybys měl říct jeden fotbalový moment, na který nezapomeneš, jaký by to byl?
To bude asi derby mužů BOPO Třebíč – Slávie Třebíč. Bylo mi 17 let, hrál jsem poprvé od začátku za muže na stoperovi, přišlo skoro 2000 lidí. Sice jsme ten zápas prohráli, ale byl to zážitek (smích).
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začal jsem asi v devíti letech, kdy mě k fotbalu přivedl můj děda.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě hlavně odreagování od každodenního shonu.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je to super portál. Fandím vám.
VÝBĚR MICHALA VODIČKY:
Největší kliďas týmu:
Laďa Lauš. Chtěl bych umět nereagovat (nekecat) na některé situace jako on (smích).
Největší srdcař týmu:
Laďa Smejkal.
Největší bavič týmu:
Mira Kaňa.
Nejrychlejší hráč týmu:
To bude Mara Bříza a taky Michal Pysk.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Asi Kuba Zejda.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.