Tomáš Klement: „Kuriózní příhody z doby, kdy jsem pískal, by vydaly na malou knížku.“

Hráčem 22. kola byl vašimi hlasy vybrán věžnický útočník Tomáš Klement. Přinášíme vám rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do sestavy kola jsi byl nominován za zápas Golčův Jeníkov : Věžnice. Zhodnoť prosím svůj výkon v něm.
Musím se zhodnotit kriticky. Dva týdny jsem nehrál kvůli nakopnutému lýtku, ale protože nás je málo tak jsem chtěl pomoci i když to ještě není 100% v pořádku. Moc jsem toho nenaběhal, tak se sám divím že jsem dokázal nějaký gól vstřelit. Ke všemu jsem měl ještě dvě dobré příležitosti, ale završit hattrick se mi nepodařilo.
Zkus se nám prosím po fotbalové stránce představit.
S fotbalem jsem začínal ve Věžnicích a celý fotbalový život jsem tu i strávil. Na konci dorostu jsem začal s pískáním a to mi vydrželo 13 sezon, kdy jsem v létě 2016 ukončil rozhodcovskou činnost.
Dotáhl jsi to dál jako hráč, nebo jako sudí?
Určitě jako rozhodčí, podařilo se mi vypískat do moravských soutěží. V turnajových utkáních jsem měl tu čest rozhodovat zápasy Viktorie Žižkov, Slavie a Sparty Praha, Vysočiny Jihlava, Bohemians, Duklu Praha, AS Trenčín a další.
Proč jsi po tolika letech skončil jako rozhodčí?
Důvodů bylo více, ale hlavním spouštěčem byla téměř kompletní výměna členů komise rozhodčích. Po 2 sezonách jsem byl už dost znechucen stylem obsazování a komunikací s rozhodčími ze strany členů komise. Společně s rozrůstající se rodinou jsem se rozhodl, že svůj čas budu věnovat raději dětem a tomu, na co mi díky pískání nezbýval čas.
Určitě jsi jako sudí zažil nejednu kuriózní příhodu. Mohl by ses se čtenáři o nějakou podělit?
Těch mám docela dost, vydalo by to na malou knížku a některé bych si stejně musel nechat pro sebe… Ale jeden co mě momentálně napadá je cca 10 let starý, kdy jsem rozhodoval utkání Stará Říše – Čáslavice v I.A třídě, bylo to docela tvrdé utkání, rozdal jsem tenkrát 19 karet z toho myslím 3 červené. V 10´ jsem vylučoval hostujícího kapitána, který mě prosil, jestli bych mu nemohl dát pouze žlutou, že má zrovna narozeniny a přijela se na něho podívat nová přítelkyně. Bylo mi ho sice líto, ale už to nešlo vzít zpátky.
Jak hodnotíš své kolegy s píšťalkou v OP Havl. Brod? Hádáš se s nimi, když hraješ?
S některými ano, ti, o kterých vím, že umí pískat nechávám v klidu. Ostatní ale hodnotit raději nebudu, rozhodčích je málo a nechci se někoho dotknout. Ale rád bych vyzvednul výkony především Zdeňka Niederleho, Radka Vojtíška, Martina Škorpíka a Ondřeje Půlpána.
S Věžnicí jste na jaře celkem dobře začali, ale zdá se mi, že vám trochu dochází dech, mám pravdu?
Máš pravdu, po podzimu skončilo pár hráčů a v poslední době máme hodně zranění. Někteří kluci hrají dvě utkání za víkend, v sobotu za B-tým a v neděli za A. Myslím, že teď už všichni netrpělivě vyhlíží konec sezony.
Nicméně skončíte v klidném středu tabulky. O titulu je už asi rozhodnuto, ale k pěkné mele se schyluje v boji o záchranu. Jak si myslíš, že to na chvostu tabulky dopadne?
Myslím, že sestoupí Hněvkovice a Dolní Město. Golčův Jeníkov se oproti podzimu hodně zvedl a Keřkov doma na svém atypickém hřišti ještě nějaké body uhraje.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.