Přestup do Radešínské Svratky byl výborným krokem, ví Smejkal

Stoper Radešínské Svratky Radek Smejkal mluví o ofenzivní síle Rapotic i nadcházejícím duelu se Štěpánovem. Popisuje i to, jak se z Vlachovic dostal do kádru A týmu Radešínky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Určitě klukům nějaký ten rum donesu.
Jak hodnotíš zápas s Rapoticemi?
Očekával jsem vyrovnaný a pohledný zápas. Mrzí nás ale, že jsme nezískali ani bod. Měli jsme čtyři velké šance, soupeř jednu, kterou bohužel proměnil. Měli jsme minimálně na bod, podle mě jsme měli brát všechny tři.
Zápas rozhodl v 78. minutě kanonýr Michal Sobotka. Jak by jsi popsal obdrženou branku?
Patrik Chrást odkopával balon od branky, kde ho na půli hřiště získali hosté a rychle zaútočili po pravé straně a tam jsme neměli dobře přebrané hráče. Po přihrávce na velké vápno se k míči dostal Sobotka, který bohužel prokázal svoje kvality a prostřelil našeho brankáře.
Jak se ti vůbec hrálo na trio Matoušek – Valsa – Sobotka, které střílí góly jak na běžícím pásu?
Věděli jsme jakou ofenzivní silou Rapotice mají, ale trenér nám řekl, jak máme hrát a celý zápas jsme jeho taktiku plnili. Rychle jsme k nim přistupovali, hráli do těla a nenechali je kombinovat. To na ně platilo. Bohužel jednou jsme propadli a stálo nás to body. Mně osobně se hrálo velmi dobře, zápas se mi povedl, ale musím pochválit celý tým. Zahráli jsme opravdu skvěle, bohužel jsme to nepotvrdili výsledkem.
Co čekáš od dalšího zápasu se Štěpánovem ?
Očekávám zápas plný soubojů, ve kterém bude chtít Štěpánov udržet šanci na záchranu. Nám je ale jedno s kým hrajeme a jdeme si pro tři body. Věřím, že potěšíme diváky a vyhrajeme.
Do Radešínské Svratky jsi přišel během podzimu 2015 z Vlachovic. Co tě k tomuto kroku vedlo?
Ve Vlachovicích byl problém se sejít i na trénink, natož na zápas. Pak jsem se zeptal nejlepšího kamaráda Tondy Jinka, jestli by nebylo pro mě místo ve Svratce a za dva dny jsem přestoupil. Navíc tady je skvělá parta a chtěl jsem si zahrát právě s Tondou a švagrem Martinem Mužátkem, naším kapitánem (smích). Později přišel i Zdenda Starý a Lukáš Gabriel, další dobří kamarádi. Bylo to to nejlepší, co jsem udělal. Nikdy bych neměnil, jsem tu šťastný.
Přišel jsi především proto, abys vyztužil defenzivu B týmu. Jak se přihodilo, že jsi se stal pravidelným členem základní sestavy A týmu?
Sešlo se toho víc najednou. Vylepšil jsem si fyzičku pravidelným běháním a podařilo se mi zhubnout. Trenér mě vzal v zimě na přátelák, který se mi povedl a dostal jsem šanci ukázat kvality i v mistrovském utkání. Navíc nás je teď málo, ale Pavel je se mnou asi spokojený a já se mu to snažím oplácet na hřišti. Doufám, že se v kádru udržím co nejdéle.
Ustálila se vaše obranná čtyřka Chrást – Drdla – Smejkal - Janů. Popiš nám její členy…
Josef Chrást – Náš Marcelo, neuvěřitelný kliďas, který si hraje svoji hru, velice kvalitní bek! Občas z něho je náš třetí utočník (smích). Martin Drdla – ve svém věku má hodně zkušeností a skvěle nás vzadu řídí! Díky němu vím, co mám dělat. Navíc vyhraje většinu hlavičkových soubojů a má výbornou rozehrávku. Jiří Janů – Baty má asi nejtvrdší ránu na okrese a málokdo přes něho dokáže přejít. Navíc dokáže zahrát, i když čtyři dny v kuse slaví (smích).
Celý podzim jste odehráli na hřištích soupeře. Jaké to je hrát na jaře 13x doma?
Problém v tom nevidím, aspoň si nás naši fanoušci užijí. Dřív se nám doma moc nedařilo, tak jsme měli trochu strach, ale na jaře máme 18 bodů z 24 možných, což je slušné. Ve zbytku zápasů chceme získat co nejvíc bodů a rozdávat radost.
Zatím jsi se nikdy střelecky neprosadil v dresu A týmu. Na kdy si schováváš svoji trefu?
Rád bych se někdy trefil, ale dopředu se moc nedostanu. V létě čekáme druhého potomka, tak bych chtěl po vzoru Matesa (Martin Mužátko) oslavit jeho narození gólem (smích). Ale kdyby se mi to povedlo dřív, nezlobil bych se. Čím dřív, tím líp.
Zápasy, s kterým týmem, patří mezi tvé oblíbené?
Nejradši mám vyhrocené zápasy, což byl zápas s Rapoticemi. Hrálo se tvrdě, ale fér, to mě baví. Jinak si užívám každý zápas a dám do něj vše.
Prozraď nám něco o vašem trenérovi Pavlovi Křížovi?
Pavel je skvělej! On mi dal šanci v A týmu a dokázal mě podržet, i když se mi nedařilo. Tréninky mají hlavu a patu, má jasno v tom jak máme hrát a dokáže nás povzbudit. Je to výborný trenér i kluk (smích).
V sobotu se hraje finále Ligy Mistrů. Jak podle tebe dopadne duel mezi Liverpoolem FC a Realem Madrid?
Doufám, že to bude dobrá podívaná a na konci se bude radovat Liverpool. Hrají krásný fotbal a jejich útočné trio Salah – Firmino – Mané je neuvěřitelné. Moc jim přeji, aby zvedli v sobotu trofej nad hlavu.
Blíží se fotbalové mistrovství světa. Komu budeš fandit a kdo podle tebe šampionát ovládne?
Už odmala mám rád Francii, tak budu držet palce jim. Tým mají výborný a myslím, že by mohli celý turnaj vyhrát. Silná ale bude i Brazílie, Španělsko, Belgie a Německo. Pro mě je favoritem Francie.
Kdybys měl říct jeden fotbalový moment, na který nezapomeneš, jaký by to byl?
Asi můj první zápas za A před rokem a půl proti Rapoticím a derby proti Moravci, kde jsme prohrávali 0:1, ale v závěru jsme zápas otočili a vyhráli. Navíc na zápase byla poprvé moje dcera s manželkou, tak to byl hezký moment.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začal jsem v šesti letech v Novém Městě. Chtěl jsem se vyrovnat dědečkovi, který byl skvělý fotbalista. Bohužel už se na mě nikdy nepřijde podívat, ale dohlíží na mě a fandí mi.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě nejlepší sport a relax. Popovídám si s kamarády a udělám něco pro sebe.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Skvělý web. Smekám před lidmi, kteří se o to starají. Pravidelně stránky navštěvuji, jen tak dál, díky!
VÝBĚR RADKA SMEJKALA:
Největší kliďas týmu:
Asi Pepa Chrást, málokdy ho něco rozhodí.
Největší srdcař týmu:
Náš kapitán Mates (Martin Mužátko), pro tým by se rozdal.
Největší bavič týmu:
Pro mě zase Pepa Chrást alias Koza. Občas co z něho vypadne je neskutečná perla. Někdy mi stačí se na něho jen podívat a už se směju (smích).
Nejrychlejší hráč týmu:
Nejspíš Peky (Miroslav Pekárek), před zraněním i Tonda Jinek.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Jednoznačně Jirka Janů, potvrdit to může Kilda (Tomáš Kilián), který si stoupl na tréninku do branky, když Baty střílel, a odnesl to zlomenou rukou (smích).
Děkuji za rozhovor.
Taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.