Mám rád, když je hřiště upravené a je vidět, že se o něj někdo stará, říká hráč kola Luboš Tvrzický

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Boršovu jste se hodně nadřeli. Očekával jsi za svůj výkon nominaci do sestavy kola a následné vítězství v ní?
Neřekl bych, že nadřeli, ale spíše naše nemohoucnost dát první gól nás stála hodně nervů, ale jsem rád, že i takové zápasy zvládáme za 3 body. Co se týče nominace, je to taková třešnička na dortu a vítězství určitě potěší. Tímto patří velké dík všem, kdo pro mě hlasovali a zdravím holky do Týnské lékárny a děkuji, že taky přispěli.
Další zápas jedete do Kameňáku, který prohrál na jaře jen jednou. Jaký očekáváš zápas?
Čeká nás velmi dobrý soupeř. Na podzim u nás zahráli velice slušně, i když výsledek tomu nenasvědčoval. Každopádně se na zápas připravíme a půjdeme se pokusit vyhrát jako každý víkend.
Na jaký moment během svého fotbalového působení vzpomínáš nejraději a naopak?
Mám radost z každého vítězství, ale určitě to budou prvenství v žákovských a dorosteneckých soutěžích a na svůj debut v základní sestavě Olešníka proti Branicím, kdy jsem vstřelil svůj první gól za muže. Naopak se těžko srovnávám s každým zraněním, kterých zrovna není málo a tak bych chtěl poděkovat rodině a přítelkyni za trpělivost.
S jakým hráčem si v mužstvu nejvíc rozumíš?
Rozumím si se všemi, kteří jsou na stejné vlně jako já. Mají fotbal rádi a jsou ohleduplní k týmu.
Jakou máte partu a kdo je největším vtipálkem, tahounem na hřišti a kdo za to umí vzít po zápase?
Řekl bych, že za těch pár let, co jsme v Dívčicích udělali skvělou partu, nicméně je potřeba pořád vztahy utužovat nejen v hospodě, ale hlavně na tréninkách a v zápasech. Na hřišti je důležitý každý hráč a všichni by měli odevzdat maximum. V této sezoně bych vyzdvihl Vaška Strnadů, protože jeho góly jsou pro nás velice důležité. V hospodě je to vyrovnaná partie a o prvenství se rozhoduje snad mezi většinou kádru (smích).
Kde se ti na okrese hraje nejlépe a kde naopak nejhůře?
Nejlíp bych řekl, že v Lipí, to je takový oblíbený soupeř u nich doma, krásné hřiště, dobrý fotbal. Mám rád, když je hřiště upravené a je vidět, že se o něj někdo stará, to je pak snadný rozdávat fotbalovou radost. Naopak mě dokáže vytočit, když místo trávníku najdeme na hřišti všemožné byliny a plevel, který mi, při mé menší postavě, šimrá kolena.
Jak bys zatím hodnotil dosavadní sezónu?
Řekl bych, že na tom nejsme zase tak špatně. Podařilo se nám vstřelit i dost branek oproti minulým sezónám, samozřejmě některé zápasy se nepovedly a poztráceli jsme zbytečně pár bodů a nehraje nám do karet ani to, že soupeři pod námi vyhrávají a tak je tabulka ve středu celkem vyrovnaná. Každopádně prioritou je udržet III. třídu!
Kdo by si zasloužil vyhrát Zlatý míč? Myslíš, že by to mohl být Mohammed Salah?
Myslím si, že ne. Zlatý míč bude držet v rukou Cristiano Ronaldo, i když Salah měl výbornou sezonu.
Čeho bys chtěl ve fotbale dosáhnout?
Řeknu to jinak. Chtěl bych, aby se z fotbalu na amatérské úrovni stal zase koníček, který když si vyberu, že budu hrát, aby to byla priorita číslo 1. Aby na tréninkách bylo vidět ne pět ale dvanáct hráčů, prostě aby fotbalu každý dával maximum. Hrajeme fotbal proto, že ho máme rádi. Pak bych byl i já v takovým týmu šťastný.
Jak vnímáš video ve fotbale?
Já určitě nejsem proti. Hlavně v době sociálních sítí, kdy skoro každý vyjadřuje svůj názor na Facebook a ať už je objektivní nebo vypovídá o inteligenci dotyčného. Aspoň se předejde zbytečným spekulacím a hra bude regulérní.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.