HRÁČ KOLA JAN RAŠKA: Nejvíce se věnuji kariéře hokejového rozhodčího

Kostomlatský talent Jan Raška nasázel Běrunicím tři góly, čímž si vysloužil přízeň čtenářů a jednoznačné ovládnutí ankety o hráče kola. S kostomlatským středopolařem navíc přinášíme rozhovor, v němž jsme jej vyzpovídali především ohledně jeho fotbalových úspěchů, zážitků i cílů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Představil byste se čtenářům, kteří Vás neznají?
Zdravím všechny čtenáře portálu Fotbal u nás. Je mi 19 let, hraji za Kostomlaty a na hřišti se nejčastěji pohybuji ve střední záloze, ale poslední dobou se také objevuji na levé záloze nebo v útoku.
O víkendu jste dal Běrunicím 3 góly, popíšete nám je?
Ano, první gól byl po standardní situaci, kdy ke mně míč propadl na zadní tyč a z druhého doteku jsem zakončil. Druhý gól jsem vstřelil hned v úvodu druhého poločasu, kdy jsem si naběhl mezi obranu a spoluhráč Vorlíček skvěle načasoval přihrávku, načež jsem z prvního doteku zakončil na zadní tyč. Třetí gól jsem dal pro změnu po přihrávce Dvořáka, který mi nahrál pod sebe na vápno na mou silnější pravačku a opět jsem zakončil z první, tentokrát na přední tyč. Musím dodat, že jsem poté měl několik stoprocentních šancí, které jsem však neproměnil, ale chtěl jsem si také něco nechat na příští zápasy :-)
Odpovídal herní projev soupeře výsledku a jeho postavení v tabulce?
V prvním poločase určitě ne, to oba týmy hrály špatný fotbal a kdyby se proměnily všechny šance, tak to mohlo být v poločase klidně 3:3. Druhý poločas už byl na jednu branku, Běrunice odpadly fyzicky, my jsme začali hrát mnohem lépe, neztráceli jsme tolik balónů, drželi míč a vytvářeli si gólové šance.
Jak si věříte na zápas proti Seleticím?
Já osobně bohužel nejspíše do zápasu nezasáhnu, jelikož jsem si na tréninku poranil koleno. Jestli jde o tým, tak si myslím, že nás čeká zajímavý duel, určitě jim máme co vracet z podzimního utkání. Seletice nezačaly jarní část sezóny úplně nejlépe, nedařilo se jim, ale to se v posledních utkáních změnilo a jako jediný tým dokázaly vzít body postupujícímu Městci.
Jak se Vám líbí v Kostomlatech?
V Kostomlatech nejsem sice ani rok, ale musím uznat, že jsem strašně rád, že jsem sem přišel. Zázemí je naprosto skvělé, naše kabina a hřiště by se mohly vyrovnat i týmům z vyšších soutěží, mnozí soupeři nám říkají, že na takové trávě a před tolika diváky ještě nehráli, což určitě potěší našeho skvělého správce, který se o trávník stará.
Kde jste hrál dříve?
S fotbalem jsem začínal v Nymburce, poté jsem 2 roky zkoušel hrát v Mladé Boleslavi, ale nakonec jsem se vrátil do Polabanu, kde jsem hrál až do minulé sezóny.
Jaký je Váš největší fotbalový úspěch či zážitek?
Tak zážitek 100% když jsem měl možnost se zúčastnit mezinárodního turnaje ve Francii, když jsem byl ještě v Mladé Boleslavi. A největší úspěch je zatím asi to, že jsem mohl trénovat s A- týmem v Polabanu a podívat se párkrát i na lavičku v divizním zápase.
Máte ve fotbale i nějaký cíl, kterého byste chtěl dosáhnout?
Nějaké vyšší cíle či ambice ve fotbale již nemám, jsem realista a vím, že už to nikam vysoko nedotáhnu, ale v Kostomlatech jsem spokojený a když vezmu cíl v tomto směru, tak by byl jistě skvělý postup do B-třídy.
Věnujete se i jiným sportům?
Ano, jsem sportovní typ, v létě rád hraji tenis, jezdím na kole a dříve jsem hrával i nohejbal. V zimě rád lyžuji a běžkuji, ale nejvíce se věnuji kariéře rozhodčího v ledním hokeji, kde mám cíle a ambice vysoko.
Vzkázal byste na závěr něco fanouškům?
Fanoušci v Kostomlatech jsou něco neuvěřitelného, což jsem nikde jinde nezažil. Na každý zápas chodí přes 100 diváků a ten fotbal si užívají a pomáhají nám k dosažení bodů, jsou opravdu neuvěřitelní a já bych jim chtěl všem poděkovat a vzkázat, ať na fotbal chodí stále a fandí jako do teď a my se jim to budeme snažit odvděčovat v podobě kvalitních výkonů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.