Za rok a půl v mužském fotbale jsem musel hodně přitvrdit, říká hráč 25. kola Matyáš Stuchlík z Dražic

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je to mladíček z Dražic Matyáš Stuchlík! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pověz nám na úvod něco o sobě. Kde jsi začínal s fotbalem, kolik ti bylo let a jaké další sporty od malička děláš?
S fotbalem jsem začal v šesti letech, v mých rodných Dražicích, kdy mě na trénink přivedl taťka, který se také už od malička věnuje fotbalu. Pobyt na hřišti s fotbalovým míčem mě v tomto útlém věku oslnil, a tak jsem dál pokračoval v trénincích. V Dražicích jsem prošel přípravkou a mladšími žáky. Na toto období začátků vzpomínám pořád moc rád. No a po pěti letech strávených v Táborsku znovu hraji tady v Dražicích. Jelikož je naše rodina hodně sportovně založená, tak mě baví hodně sportů. Od malička také hraji tenis a stolní tenis, ale pouze rekreačně. Celkově se zajímám o různé sporty a výsledky jednotlivých zápasů. Bez sportu si život nedokážu představit a bez fotbalu asi už vůbec.
Za které týmy jsi hrál v mládeži a měl jsi možnost hrát i nejvyšší mládežnické soutěže?
Ve dvanácti letech jsem přestoupil do Táborska, což pro mě bylo taky něco nového. Hrát s týmy jako je Sparta, Slavia nebo Plzeň byl pro mě zážitek. Nejvyšší soutěž jsme měli možnost hrát pouze dva roky ještě v žácích. Poté v dorostu jsme hráli druhou nejvyšší soutěž v Čechách, kde byli také kvalitní týmy. V roce 2016 jsme měli možnost postoupit do nejvyšší soutěže v baráži s Jabloncem, kterou jsme po dvojzápase nezvládli. Avšak na domácí zápas se přišlo podívat neuvěřitelných 400 lidí a to se na zápasech dorostu jen tak nestává. Podařilo se mi vstřelit i gól, takže toto byl asi můj největší zážitek v Táborsku. Na toto pětileté období také moc rád vzpomínám.
Jaký post je tvůj oblíbený a na jakém hraješ pod trenérem Horkou?
Můj oblíbený post je útočník, ale už jsem si zvykl na post krajního záložníka, kde se mi nyní hraje možná o něco lépe.
Jsi v kabině nejmladším členem týmu?
Ano jsem, ale už jsem si na to zvykl (úsměv).
Když bys porovnal dorostenecký a mužský fotbal, vidíš v něm nějaký zásadní rozdíl?
Tak určitě. Je to něco jiného a pořád si zvykám. Hlavně je to víc o soubojích, o důrazu a o tom rychleji pracovat s míčem. Musel jsem za ten rok a půl v mužském fotbale hodně přitvrdit.
V jednom týmu s tebou nastupuje i tvůj starší bratr, jaké je hrát s bratrem po boku?
Brácha je pro mě podporou a taky motivací jelikož si myslím, že za svojí krátkou kariéru už má docela hodně zkušeností, které se od něj také snažím přebrat. Jinak se mi s ním samozřejmě hraje dobře, i když mockrát jsme si ještě na gól nepřihráli, ale to určitě přijde.
Duel s Novou Včelnicí byl pro vás velice důležitý z pohledu záchrany v KP, jak podle tebe dopadne utkání s posledním celkem tabulky?
Ano byl a jsme rádi, že jsme ho zvládli a myslím, že zaslouženě. Doufám, že to potvrdíme i nyní a vyhrajeme, ale hlavně nesmíme nic podcenit. Už bychom se mohli domácím divákům odměnit první domácí výhrou. Tak snad to vyjde.
Vnímáte v kabině také dění v druhé nejvyšší soutěži, která může mít vliv na to, kolik týmů sestoupí z KP?
Ani moc ne. Samozřejmě přejeme Táborsku, aby se udrželi, ale v tomhle případě se soustředíme na sebe, na svoje zápasy a výkony. Chceme ještě uhrát hodně bodů z těch nadcházejících zápasů.
Čekal jsi, že budeš oceněn hráčem předešlého kola?
Nečekal, jelikož patřím mezi nejmladší hráče celé soutěže vůbec. Myslel jsem si tedy, že bude oceněn někdo jiný. Každopádně pro mě dobrá motivace do dalších důležitých zápasů.
Jaké máš do budoucna plány a čeho bys chtěl ve fotbale dosáhnout?
V Dražicích se chceme tento rok udržet v kraji. V budoucnu bych si rád zahrál ještě nějakou vyšší soutěž. Sen asi každého fotbalisty je zahrát si v zahraničí, ale to si myslím, že už je vzdálené, i když bych se tomu nebránil (smích).
Nyní jedna záludnější otázka: Jak tipuješ šlágr 26. kola mezi první Želčí a druhým J. Hradcem?
Myslím si, že vyhraje domácí Hradec a zabojuje ještě o první místo v tabulce.
Co bys vzkázal na závěr vašim věrným fandům?
Chtěl bych jim vzkázat, že se budeme snažit v dalších zápasech ukázat naší oddanost pro zisk dalších bodů v boji o záchranu a doufám, že nás nepřestanou podporovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.