Rozdíl mezi soutěžemi tady a v Rakousku je znatelný, říká hráč 21.kola František Machovský

Útočník a klíčový hráč Kroučové je původem z Moravy. Vyzkoušel si i angažmá v Rakousku, o kterém je v rozhovoru samozřejmě řeč.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Překvapením kola byla vaše výhra se Zavidovem. Jak bys tento zápas v krátkosti shrnul?
Velký vliv na zápas měla červená karta v sedmé minutě. Rozhodčí se rozhodl ihned udělit červenou místo vstřeleného gólu. Zpětně musím zhodnotit, že červená karta hodně zvedla sebevědomí všem v týmu a hrálo se nám lehčeji a bez stresu. Každý odehrál nad svůj standard a klukům jsem za to vděčný.
2) Jsi klíčovým hráčem svého týmu, ale nabídka přišla i ze Hředel. Proč ses rozhodl právě pro Kroučovou a jak své fotbalové působení vidíš do budoucna?
Příchod do středočeského kraje byl u mě náhlý. Su moravák a přišel jsem sem za prací. Zjistil jsem, že v místě bydliště hraje TJ Sokol Kroučová a že hrají OP. Neváhal jsem a zeptal se, zda-li můžu přestoupit. Co se týče mé budoucnosti, tak tu zatím neřeším, neboť sezóna ještě probíhá a já se soustředím na každý zápas v Kroučové.
3) Máš za sebou zahraniční štaci v Rakousku. Jak ses k ní vůbec dostal?
Do Rakouska mě přivedl můj bratr, který tam trénoval zweite klasse (II.třída). Bylo to skvělé období. Hrál jsem se skvělými lidmi a fotbalisty a zároveň trénoval pod mým vzorem.
4) Za jaký tým a jak dlouho si zde působil?
USC Fallbach a jeden rok.
5) Jaký je rozdíl mezi nižší soutěží v Rakousku a u nás?
Musím říci, že rozdíl mezi soutěžemi tady a v Rakousku je znatelný. U nás je více soutěží a tudíž nižší třidy nejsou tak kvalitní. V Rakousku je měně soutěží a nižší třídy jsou kvalitnější a pro diváky zajímavější. I v návštěvnosti na zápas máme co dohánět oproti naším sousedům.
6) Kdo je dle tebe nejkvalitnějším mužstvem rakovnického OP?
Myslím, že každé mužstvo má svou sílu. Některé má skvělou obranu, jiné zase útok. Komplexním mužstvem bych nazval Hředle. Bohužel sem neměl možnost nastoupit proti Lánům na podzim, které vedou tabulku. To jsem pykal za červenou kartu.
7) Jistě si sledoval zápasy našeho hokejového nároďáku na MS. Jak bys zhodnotil výkon reprezentantů?
Hokej jsem po očku sledoval. Myslím, že si ve skupině kluci vedli dobře. Zejména zápas proti Rusku se mi velmi líbil. Ale jak každý víme, po skupině se hraje už jen na vítězství a to jsme nedokázali proti USA.
8) Kdo je tvým fotbalovým vzorem a kdo ti naopak z vrcholových fotbalistů nepadl do oka?
Fotbalovým vzorem je můj nejstarší bratr, který hrál třetí ligu. I v osobním životě je velmi úspěšný a má úžasnou rodinu. V profesionálním fotbale byly mými vzory Pelé a Zinedine Zidane, pořád jsou. Neoblíbeného fotbalistu nemám.
9) Blíží se MS ve fotbale. Kdo je tvým favoritem a koho bys označil jako černého koně šampionátu?
Obrovský potenciál k výhře vidím u Francie a jihoamerických zemí. Věřím, že Belgie bude černým koněm, protože tam hraje spousta mladých a výborných hráčů. Určitě překvapí nejednoho fanouška.
10) Kdo je ve vaší kabině srandista, manekýn a kdo táhne tým na hřišti?
Manekýny máme dva. Lukáš Petráček a Ondřej Bechyňský. Zejména druhý zmiňovaný si v posledním zápase stěžoval, že si nevzal gel na vlasy (smích). Šašek týmu je zřejmě opět Lukáš Petráček, který zároveň vymýšlí i akce pro náš tým ve spolupráci s Jiřím Tomešem. Na hřišti by měl svůj tým táhnout kapitán. Ale v každém zápase vidím na klukách, že se snaží a nechtějí prohrát. O to hořčí chuť je, když vím, že kluci na to mají porazit spoustu týmů z OP.
11) Kdybys zpětně mohl ve své kariéře něco změnit, co by to bylo?
Ve své kariéře bych neměnil nic. Prošel sem od gólmana až po útočníka. Jsem rád, kde všude jsem hrál, kde teď hraju a že můžu předat poznatky z jiných soutěží dál.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.