Radek Hýbl: „Ve Vísce se postupy slaví kolečkem na traktoru a proudy rumu.“

Hráčem 20. kola byl vašimi hlasy zvolen křídelník z Vísky Radek Hýbl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zkus se nám prosím po fotbalové stránce trochu představit.
Od malička vlastně patřím Vísce. Začínal jsem v pěti letech, jen v dorostu jsem byl na hostování v Jeřišně, ale Víska je srdeční záležitost. Hraju na pozici krajní zálohy, i když proti Světlé jsem hrál v útoku. Můj styl hry je hlavně o rychlosti, předkopnout si míč a běžet po lajně, nic složitého.
Byl jsi nominován za výkon v zápase proti Světlé, zkus prosím čtenářům popsat, co se ti v něm povedlo.
Povedly se mi 2 rychlé góly ten první byl hodně individuální akce a druhý mi kluci vlastně připravili, tam už jen stačilo obejít jednoho obránce a zakončit. Ještě v prvním poločase jsem měl dvě dobré příležitosti které jsem bohužel neproměnil.
Vísce se v této sezóně poměrně daří. A to jste nováčci, postoupili jste sem ze III. třídy. Jak je podle tebe velký výkonnostní rozdíl mezi těmito dvěma soutěžemi?
Ve III. třídě jsme si mohli víc dovolit nějaký výpadek, a stejně to někdy stačilo na vítězství, v okrese už se všechno trestá. Tam se nesmí stát, že upustíme od dohodnuté taktiky nebo, že začneme hrát každý sám na sebe. Každá chyba se vám prostě vrátí.
Postupovali jste až z pralesa. Slyšel jsem, že ty postupy provázejí velkolepé oslavy, můžeš to nějak to rozvést?
Jo hlavně z té IV. třídy ze které jsme se nemohli pořád vyhrabat, tam jsme slavili dvakrát, nejdřív když jsme asi 5 kol před koncem zjistili, že už postoupíme, a potom znovu na konci sezony. Samozřejmě nechybělo vítězné kolečko po Vísce na valníku za traktorem, předávání medailí a rum tekl proudem.
Na jaře jste zatím dost suverénní, přesto mi to nedá se nezeptat na váš jediný výbuch. V Jeníkově jste prohráli 6:0. Co se tam stalo?
Těžká otázka, nám se výborně daří podceňovat soupeře, i když si to říkáme pořád před zápasem. Vždycky se přizpůsobíme na hru soupeře a začneme bezmyšlenkovitě nakopávat míče dopředu místo toho, abychom hráli hru po zemi, která nás si myslím zdobí. A v Jeníkově jsme to všichni vypustili, tam nikdo nezahrál dobrý výkon a podle toho vypadá výsledek.
Víska je pro tebe jasná srdcovka. Máš nějaké jiné oblíbené kluby v Česku?
Ve fotbale v Česku jasná Slavie tam není o čem :D ale nejčastěji jezdím na hokej do Pardubic, protože v Pardubicích momentálně bydlím, tak je to pro mě pohodlnější, než jezdit na fotbal do Prahy.
A co tvůj oblíbený Liverpool? Jak hodnotíš jeho sezónu a jak podle tebe dopadne finále LM?
Sezona skvělá, pořád sice neumíme hrát se slabšími týmy, ale to co předvádíme v ofenzivě proti papírově lepším klubům je úžasně. Finále je jasné, Salah hattrick, ten si jde pro zlatý míč, pak ještě po jednom gólu přidají Mané a Firmino a skončí to 5:1 :D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.