Nesouhlasím s videem tak, jak je nyní nastaveno, říká k otázce videorozhodčího ve fotbale hráč 20. kola Jan Loder

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Loder, který si místo zraněného Jakuba Abraháma oblékl rukavice a hájil svatyni Ohnivců. I když nakonec Městečko padlo, zachytal výborně. Nyní vám se sportovním nadšencem a rakovnickým podnikatelem v jedné osobě přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Proti Olešné si musel na poslední chvíli do branky. Jaké jsou tvé brankářské zkušenosti?
Před několika lety (ještě v Lišanech) jsem musel také kvůli zranění našeho brankáře do brány a vzhledem k tomu, že jeho zranění bylo dlouhodobé, tak sem v bráně zůstal více jak přes rok. Dokud sem si sám nepřetrhal křížový vaz v koleni.
2) Kdy a jak ses k fotbalu vůbec dostal?
Přesně už nepamatuji, ale bylo to někdy kolem šesti let na SK.
3) Jsi zastáncem videa ve fotbale?
Zde asi nesdílím většinový názor. Respektive nesouhlasím s videem tak, jak je nyní nastaveno. Nejsou tam jasně daná pravidla kdy a co se bude posuzovat a také jak se to bude posuzovat a další věci s tím spojené. Ale nyní je to taková „hurá“ akce. Ideální by bylo to co nejvíce přiblížit tomu, jak funguje video v americké fotbale v NFL. Ale i tak si nejsem jistý, jestli je video na fotbal plně aplikovatelné. Ze začátku by myslím stačilo zpětně a tvrdě trestat simulace hráčů.
4) Určitě sleduješ zápasy našich hokejistů na MS v Dánsku. Jak jsi zatím s výkony spokojen a kam myslíš, že to hráči dotáhnou?
V rámci možností to sleduji, ale že bych viděl každou minutu každého zápasu se říci nedá. Ale jinak myslím, že naši celkem dobrý... Minimálně semifinále bysme měli dát.
5) Koho tipuješ na vítěze celého šampionátu?
Švédsko, USA nebo nás.
6) Svobodní nedavno zveřejnili volební program na období 2018 - 2022. Jaké ohlasy máš od lidí jakožto lídr strany?
Většinou pozitivní. Jen někteří naši političtí protivníci z toho nejsou nadšení.
7) Jak bys popsal rozhodující gól s Olešnou, který rozhodl zápas? Posoudil hlavní rozhodčí situaci správně?
Dle mého ji posoudil špatně. Chápu, že asi chtěl ukázat, jak aplikovat relativně nové upřesňující pravidlo, ale zde to udělal špatně a ofsajd se měl pískat. On je rozdíl, jestli hráč chce aktivně hrát (rozehrát-nahrát) a nebo jestli chce aktivně zabránit nahrávce soupeře. Obdobný případ by třeba byl, kdyby byl útočník ve čtyřmetrovém ofsajdu, kam by šla na něj dlouhá nahrávka a obránce by se ji snažil skluzem zastavit. A jen proto, že obránci by v tom obranném zákroku míč nadskočil a on jen míč lehce přizvedl, tak by se kvůli tomu nepískal ofsajd? To je přeci hloupost, kvůli takovým situacím se to pravidlo neupravovalo. Ale nic, chyby se stávají, je to jen fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.