Série Žirovnice pokořena a po vzájemném zápase prvenství míří poprvé do Jiřic

Řada přišla tentokrát na Jiřice. Klub, který v letošní sezóně předvádí vynikající výsledky své zástupce do sestavy kola pravidelně vysílal, jenže prvního triumfu se dočkal až nyní a to hlavně díky Martinovi Hájkovi, který v zápse se Žirovnicí zaujal nejvíce a tak mu nominace pochopitelně nemohla uniknout.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Martine. Dovol mi, abych ti pogratuloval ke skvělému úspěchu, kdy jsi jako vůbec první hráč SK Jiřice dosáhl na vítězství v anketě o nejlepšího hráče kola a utnul tak zdánlivě nekonečnou sérii hráčů FC Slavoj Žirovnice. Jak si tohoto ocenění, ve kterém mají prsty hlavně fanoušci, spoluhráči a někdy i protihráči, ceníš?
Ahoj, Děkuji Ti. A také bych chtěl poděkovat všem, co obětovali svůj čas a podpořili mne v hlasování. Spoluhráči, kamarádi a rodina se do hlasování velmi obuli. Cením si toho moc a hodně mne to překvapilo.
Čím to vlastně je, že hráči SK Jiřice i přes hojné nominace do sestavy kola doposud mnoho hlasů nezískávali? Co mám zprávy, tak partu máte v kabině více než dobrou, takže získat dostatek hlasů by neměl být problém a ani hráči, kteří se v sestavě kola v barvách Jiřic objevují nejsou žádná ořezávátka.
Neumím přesně posoudit nebo říct, čím to je, že hráči SK Jiřice nezískávali mnoho procent v hlasování. Jsem překvapený, že se to podařilo zrovna mě. Tak určitě, v kabině máme super partu, převládá tam většinou skvělá nálada a legrace.
Nominaci do sestavy jsi si vysloužil dle slov reportéra z utkání se Žirovnicí právě pro svou bojovnost a vynikající práci na pozici defenzivního záložníka. Popíšeš nám krátce, jak se tato dle skóre na pohled snadná výhra z domácího hřiště urodila?
Na tomto postu hraji téměř vždy, trenér mi na tomto postu důvěřuje. Snažím se pro SK Jiřice odvést, co nejlepší výkony. Do utkání jsme šli s tím, že chceme oplatit porážku s Žirovnicí na domácím hřišti, a to se nám podařilo. Mysleli jsme si, že zápas bude vyrovnanější. Hned od začátku se nám dařilo. Aktivní hrou a bojovností se nám podařilo krátce po začátku hry vstřelit první gól, od té doby jsme měli klid na kopačkách a tím se vstřelené branky navyšovaly.
Vašemu týmu celkově tento "anglický týden" vyšel na jedničku. S celkovým skóre 11:1 a plným počtem bodů jste náhle poskočili na třetí příčku v tabulce a i s tím bodovým ziskem to teď ve vašem případě bude už jen o tom si zbytek sezóny fotbal jenom užívat. Jak se to vůbec povedlo po dvou sezónách, kdy byly Jiřice považovány za otloukánka soutěže a sestupu se vyhnuly doslova o fous, se náhle vypracovat po sestupu z I.B třídy zpět na pozice, kam papírově patříte?
Ano, tento „anglický týden“ se nám vydařil na jedničku. V obou zápasech se nám podařilo nastřílet velký počet branek a to se našim fanouškům líbí. Dvě vítězství za sebou nám pomohlo se vyšplhat na třetí pozici v tabulce. Fotbal si užíváme stále, ale nemyslím si, že bychom zbytek sezóny nějak vypustili. Myslím si, že nám v zimní přípravě hodně pomohl například Bernard cup. Také trenér dal našemu týmu řád a vnesl do týmu novou bojovnost.
Tvá klubová minulost je pro hráče z Humpolecka naprosto typická. Před svým angažmá v Jiřicích jsi působil v Humpolci. Jak na toto období vzpomínáš a přineslo ti do tvojí fotbalové kariéry něco, čeho nyní už jako zkušený hráč využíváš?
Od přípravky jsem chodil na humpolecké hřiště, kde mě trenéři naučili veškerou techniku a práci s míčem. Na toto období vzpomínám dobře, byla tam taky výborná parta.
Na klub SK Jiřice v nadcházejícím kole čeká nelehký úkol, Humpolecké derby na půdě Čejova. Co od tohoto zápasu očekáváš? Panuje mezi hráči Jiřic a Čejova velká rivalita, nebo jde jen o řadové utkání Poutník ligy?
Jelikož se většina hráčů zná, tak ta zdravá rivalita tam určitě je a trocha hecování tam také určitě proběhne. Myslím si, že utkání bude hodně vyrovnané a bojovné.
Díky komu jsi poprvé vstoupil na fotbalové trávníky?
Díky spolužákům ze třídy, který mě přivedli na humpolecké hřiště. Vzpomínám, že jsme začínali na škváře.
Který fotbalový klub je pro tebe srdeční záležitostí?
V každém klubu je něco výjimečného, ale nedá se říct, který fotbalový klub je pro mne více srdeční záležitost. V Humpolci i v Jiřicích byly dobré party, což je pro fotbal vždy super.
Co volný čas? Máš i jiné koníčky, než jen fotbal?
Volný čas trávím s rodinou a naším psem. Také rád jezdím do bazénu, kde relaxuji. V létě rádi grilujeme s přáteli a rodinou. Také rád sleduji sport pasivně.
Sleduješ pravidelně stránky fotbalunas.cz? Které články na nich patří k tvým nejoblíbenějším a co by jsi naopak změnil?
Ano, zajímají mě výsledky kola a reporty ze zápasů. V telefonu mám uloženou stránku. K nejoblíbenějším článkům patří samozřejmě ty o našich zápasech. Nevím, asi bych neměnil nic.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.