Rád bych se dostal do vyšších soutěží. Vím, kde mám rezervy a budu na nich pracovat, říká hráč 17. kola a rozhodčí v jedné osobě Jan Husák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Husák, útočník Řevničova. Čtyřmi góly rozhodl utkání s Chrášťany, to se nepovede každý den. Honza je současně i rozhodčí, kterého tak můžeme na okresních hřištích potkat nejen v rudém dresu Sparty Řevničov, ale také v tom soudcovském.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Proti Chrášťanům ses trefil čtyřikrát a byl si jediným střelcem svého týmu. Povedlo se ti někdy něco podobného?
Proti Chrašťanům to byl zápas, kdy člověk do čeho kopne, to skončí v bráně. Spíš to byly šťastné góly. Myslím, že ještě za Kroučovou v sezóně, kdy se postupovalo do okresu, se to párkrát povedlo.
2) Tuto sezónu to už nevyjde, ale nemá Řevničov ambice na postup do vyšší soutěže?
Do Řevničova jsem šel s úmyslem pomoci postoupit. Teď už je jasné, že se to nepovede. Řevničov je tým, který by měl hrát minimálně okres, možná výš. Je tam výborné zázemí, super parta, ale trošku chybí kvalita. Věřím, že v létě přijdou nějaké posily a v příští sezóně se postoupí.
3) Jak se vyvíjela tvá fotbalová kariéra a kde jsi byl spokojený nejvíce?
S fotbalem jsem začal právě v Řevničově, poté jsem až do dorostu působil v Novém Strašecí. Do dospělého fotbalu jsem nakoukl v týmu SK Cítoliby. Poté jsem zamířil do klubu, který je mému srdci nejblíže. Jde o Sokol Kroučová. Zde jsem zažil boje o udržení, klidný střed tabulky i historický postup do okresu. Nyní jsem na rok v Řevničově.
4) Na fotbalovém hřišti působíš i jako sudí. Co tě k tomuto rozhodnutí přimělo?
Z počátku mě zajímalo, jaké je to z druhé strany. Spousta rozhodčích mně říkalo pojď si to taky zkusit, a tak jsem šel. A musím říct, že mě to zatím baví, i když vím, že to není bezchybné
5) Dokážeš se v roli rozhodčího vžít do role hráče a některé okamžiky posuzovat jinak než ostatní kolegové?
Věřím, že to může být trochu moje výhoda. Ale je to spíš otázka na hráče, které pískám.
6) Kdybys měl vyjmenovat okresní top trojku rozhodčích, kdo by do ní patřil?
Tohle je strašně těžká otázka. Já se snažím vzít si od každého něco. Starší kluci toho mají hodně za sebou a jejich rady se mi můžou hodit.
7) Kam to chceš s píšťalkou dotáhnout? Řídil bys někdy rád např. divizní utkání?
Je to tak, že mě to hodně baví a chci v tom pokračovat. Uvidíme, jak se mi bude dařit, ale rád bych se dostal do vyšších soutěží. Vím, kde mám rezervy a budu na nich pracovat.
8) Koho bys označil v Řevničově jako tahouna týmu, srandistu a manekýna?
Co se týká Řevničova, tak tahounem je určitě Martin Tóth. Výborně hraje a bojuje Tomáš Bohatý. Největší srandista je asi Honza Urbanovič. Škoda těch červených karet v jeho podání. Manekýn bude asi Honza Kolek a těď přišel ještě Pavel Bohatý.
9) Jak věříš naším hokejistům na MS v Dánsku?
Naším hokejistům samozřejmě fandím. Myslím, že úspěchem by byl postup do semifinále, ale bude to těžké. Už to není, co to bývalo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.