Tým máme dost mladý, ale už dost vyzrálý, přesto si myslím, že je důležité mít v kabině někoho staršího, říká Marek Horel

Na základě hlasování se vítězným hráčem 23. kola stal Marek Horel z Berouna. Nejlepší střelec soutěže se blýskl v utkání s Poříčany hattrickem a měl tak výrazný podíl na výhře svého týmu. Povedlo se sehnat od Marka odpovědi na pár otázek, které si můžete přečíst v našem rozhovoru. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Porazili jste sestupem ohrožené Poříčany. Jaké to bylo utkání?
Věděli jsme, že Poříčany hrají o každý bod, což bylo vidět i na hřišti. Těžké utkání jsme zvládli zejména díky výborné disciplíně a týmovému, bojovnému výkonu. Utkání rozhodla naše přesnější koncovka.
2) Čekal jste za svůj výkon zařazení do sestavy kola a následné ovládnutí diváckého hlasování?
V této soutěži je spousta kvalitních hráčů, i u nás v týmu, takže nikdy člověk nemůže čekat, že zařazení automaticky přijde, i když dávám góly. Každé utkání hraji s maximálním nasazením a když náš tým zvítězí i mojí zásluhou, mám z toho skvělý pocit a sestava kola je sladká tečka. To, že vyhraji hlasování je skvělé, nezávisí to na mě, ale je z toho poznat, jak se v Berouně fotbal znovu zvedá i ze strany popularity a podpory fanoušků. Jsem rád, že u toho můžu být a moc jim za podporu děkuji.
3) Hrajete ve velmi dobré a stabilní formě. Navíc jste nejlepší střelec soutěže. Co k tomu můžete říct?
To, že hraji v takové formě, má více faktorů. Určitě je to perfektní zdravotní stav, o který pečuje má přítelkyně lékařka (úsměv). Také ale to, že na sobě ještě více pracuji, v tomto věku to ani nemůže být jinak. Petr Podzemský má parádní tréninky, což mi moc pomáhá. Pokud je nestíhám, stará se o kondiční část mimo hřiště moje borderka Nutela. A že se mi daří střelecky? K tomu potřebujete okolo sebe zejména ty správné hráče, kteří z Vás mohou střelce udělat. Ti hráči tu jsou a přesně vědí, co na hřišti potřebuji, abych týmu pomáhal vyhrávat.
4) V Berouně máte poměrně mladý tým. Je podle Vás důležité, že je v kabině vždy někdo starší, který je takovým vůdcem?
Tým máme mladý, ale už dost vyzrálý a v kabině to dokazuje. Přesto si myslím, že je přirozené a důležité mít někoho takového v týmu. Sám jsem dříve několik vůdců zažil a jsem rád, že teď můžu pomoci týmu i tímto způsobem.
5) Co parta, která by měla být základem. Jaká je?
O partě berounských Lvíčat už se dá napsat kniha. Jsme zřejmě jediný tým, který hraje tuto soutěž dlouhodobě prakticky jen se svými kmenovými hráči a to je samozřejmě na našem kolektivu vidět. Tolik příběhů a zážitků, které jsme prožili i mimo hřiště, má zcela jistě dopad na soudružnost a úspěch tohoto týmu. Je to úžasná parta, která je pro mě obrovským motorem a inspirací.
6) Jak vidíte situaci v dolní polovině tabulky? Kdo soutěž opustí?
Sami víme, že v této soutěži se dá porazit každý, ale také můžete s kýmkoliv prohrát, je to velmi vyrovnaná soutěž, i když to v tabulce nevypadá. Proto si netroufám vůbec tipovat. Myslím, že to bude drama do posledního kola.
7) Nyní se o víkendu hraje i zápas o první místo mezi Poříčí a Horky. Vyhraje dle Vás vítěz utkání i celou soutěž?
Poříčí i Horky hrají v dobré formě a jistě to hodně napoví, ale může se stát, že po tomto zápase bude mezi nimi rozdíl jen jeden bod. Bude se hrát ještě dost zápasů a tak si myslím, že každý z nich ještě někde ztratí a bude se rozhodovat jinde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.