V plaňanské kabině se rodí samé holky, říká Petr Málek a tipuje v brzké budoucnosti ženský tým

Petr Málek je hráčem těsně nad hranicí ideální jedenáctky, ale kvůli různým dúvodů nepřítomnosti stabilních hráčů dostal proti Kouřimi příležitost na celých devadesát minut. Trenérovi se odvděčil výborným výkonem, nominací do sestavy kola a díky vašim hlasům se stal Hráčem kola. Hlasování bylo v souboji s libodřickým Petrem Pěkným napínavé, stejně jako Petr očekává vzájemný sobotní souboj.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji k ocenění Hráč kola. Jak si tohoto titulu ceníte?
O sestavě kola jsem se dozvěděl od spoluhráčů v pondělí. Bylo to pro mě velké překvapení, nečekal jsem to, protože proti Kouřimi to byl hlavně kolektivní týmový výkon, podpořený skvělými zákroky našeho brankáře „Hradce“. Hlasování jsem sledoval, ale nechal jsem tomu volný průběh. Vítězství bylo těsné, ale o to více mě těší. Těší mě to i proto, že se jedná o moje první ocenění. Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří mě podpořili, hlavně spoluhráčům z kabiny a rodině.
Jak vy osobně hodnotíte zápas proti Kouřimi?
Osobně hodnotím zápas pro mě fyzicky náročný. Věděl jsem, že nebudeme v kompletní sestavě a někteří spoluhráči měli zdravotní problémy, proto jsem očekával větší minutové vytížení. V některých případech si vyčítám, až moc zbrklou rozehrávku. Místo toho, abych hru spíše uklidnil. Oproti tomu jsem se to snažil nahradit bojovností. Rozehrávku jsem snad trochu odčinil přihrávkou na poslední gól Pepovi Klucskovi.
Musím se zeptat i na rozhodčího. V diskusích bylo jinými čtenáři zmiňováno, že je divné, když píská tým "vlastní" rozhodčí.
Výkon rozhodčího bych hodnotil jako velmi dobrý, který nepoškodil ani jednu stranu. Víceméně se ztotožňuji s názorem p. Břečky z Kouřimi z diskuze.
Plaňany se na jaře nemohly chytit. Nakopne vás tento zápas?
Pevně doufám, že nás tento zápas nakopne k pravidelnějšímu sbírání bodů a střílení gólů. Příčiny nezdarů vidím ve slabší zimní přípravě a tím, že nám každý zápas někdo ze základní sestavy z různých důvodů chybí. Doufám, že nás výhra nakopne i ve větší účasti na zápasech a další body přijdou. Úspěch nám asi moc lidí nevěřilo, ale my jsme vstupovali do utkání, že už potřebujeme konečně zlomit jak bodové, tak střelecké prokletí. Pro 3 body jsme si došli hlavně bojovností, skvělými zákroky našeho brankáře a také potřebným štěstíčkem. Kouřim je těžký, bojovný soupeř se skvělým zahráváním standardních situací. Především v druhém poločase nás hodně zatlačili, ale tlak jsme přečkali a v závěru utkání potvrdili veledůležité tři body.
V dalším kole jedete na další derby do Libodřic, které jsou v jarní části docela rozjeté. Jaký to je soupeř?
Libodřice jsem osobně na jaře neviděl, ale výsledky na jaře mluví za to, že jsou v dobrém rozpoložení. Mají dobře poskládaný tým a vždy se jedná o těžkého protivníka. Doufám, že do Libodřic dorazíme v plné sestavě a odvezeme si odsud minimálně bod. Ale bude to boj. Osobně bych se nezlobil, kdyby to dopadlo jako hlasování o hráče kola - těsná výhra pro Plaňany :-)
Máte zápis ve čtrnácti zápasech, ale jen necelých tři sta minut. Jste spíše žolíkem do závěrečných minut?
Žádný žolík, který by rozhodoval zápasy, bohužel nejsem. Moc by se nám hodil takovýto hráč:-D Jsem spíše takovým 12. až 14. hráčem, který v případě potřeby zaskočí za omluvené či zraněné spoluhráče.
V Plaňanech jste prožil celou kariéru. Co jste v klubu zažil, na jakou partu vzpomínáte rád?
Ano, prožil jsem v Plaňanech celou svoji kariéru. Od žáků, dorost až po působení v dospělém fotbalu. K fotbalu mě přivedl můj táta, který mě vesměs vlastně provádí i celým mým fotbalovým životem. První šanci v A mužstvu jsem dostal během poslední sezóny dorostu, kdy Plaňany dle mého měly jeden z nejlepších týmů okresu. V tu dobu vedli Plaňany Josef Břichnáč a Milan Kratochvíl. Pak mě dlouhou dobu vedl můj táta Luboš Málek, kterého poté vystřídal náš stávající trenér Tomáš Kučera. Na všechny moje trenéry, tak i bývalé spoluhráče vzpomínám rád. Zážitků je mnoho, ať už oslavy záchrany udržení v soutěži, postup do vyšší soutěže spojený s jízdou na „šibičáku“, až po slavné party se „StanleyCupem“, tak každoroční zakončení podzimní sezóny na horách a mnoho dalších…:-D
Jak se vyvine podle vás situace na čele tabulky okresního přeboru?
Osobně přeji postup týmu z Peček. Hrají atraktivní fotbal a mají ve svém středu mnoho kvalitních fotbalistů. Na jaře poztráceli pár bodů a tím dovolili zdramatizovat boj o první místo, ale stále jsou pro mě favorit č.1.
Jak hodnotíte 1. ligu? Rozhodne se o titulu už tento víkend?
Myslím, že tento týden se ještě nerozhodne. Plzni na Slavii nevěřím. Osobně fandím od mládí Spartě a mrzí mě její výpadek z posledních let. Vzpomínám na Spartu za éry Novotného, Řepky, Siegla a pak na éru trenéra Hřebíka v Lize mistrů. To byla ještě železná Sparta.
Co říkáte na stále rostoucí počet ženských týmů a to i na malých vesnicích (např. Tuklaty, Jestřábka,...). Nemají ženy v Plaňanech v úmyslu také hrát?
Osobně to nesleduji. Tak ani přesně nevím, kde se hraje ženský fotbal. V Plaňanech to teď asi není aktuální. Ale co není teď, může přijít v budoucnu, když vidím, že většině spoluhráčů z kabiny se rodí holky :-)
Jaký jiný koníček mimo fotbalu máte?
Určitě moje rodina a přítelkyně. Dále posezení s přáteli a vycházky se psem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.