Jiří Bílek: Herní výkon týmu má na jaře vzestupnou tendenci!

Devětadvacetiletý Jiří Bílek z Dolní Rožínky, již zná z podzimu, jak chutná vítězství v naší anketě. Tento kousek se mu povedl zopakovat i v 19. jarním kole okresního přeboru, kdy ho hlasující fanoušci zvolili opět hráčem kola. My jsme mu položili několik otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte poslední odehraný zápas s Osovou Bítýškou?
Utkání s týmem z Osové Bítýšky hodnotím kladně, i když jisté rezervy, ve výkonu našeho týmu, lze stále pozorovat. Do utkání jsme vstoupili výborně. Prvních deset minut jsme soupeře přehrávali, z čehož vyústil první gól v 5. minutě, poté se hra vyrovnala. Hosté byli jisté úseky prvního poločasu i lepším týmem. První půli jsme zakončili nejlépe, jak jsme mohli. Vstřelili jsme druhý gól. Po změně stran nám opět pomohl rychlý gól. Od vstřelení třetí branky, jsme dle mého názoru soupeře jasně přehrávali a skóre mohlo být navýšeno o další vstřelené branky. Po vystřídání několika hráčů jsme se dále tlačili do útočné fáze, z čehož vyústila korekce výsledku na 3:1. S předvedenou hrou, především ve druhém poločase, mohli být naši fanoušci snad alespoň částečně spokojeni. Po nezdarech v prvních třech kolech jsme podruhé za sebou vyhráli, doufám, že zlepšujícími se výkony dokážeme nastolený trend udržet a prodloužit co nejdéle to půjde.
Chtěl byste vyzdvihnout výkon některých spoluhráčů?
Především si zaslouží pochvalu všichni hráči, kteří byli na hřišti. Začnu-li naším brankářem. Hori podal podruhé za sebou výborný výkon a svými zákroky nás podržel. Krajní obránci Véna s Vonďou na trénincích potrénovali dynamiku a na jejich výkonu lze tento progres výrazně pozorovat. Střed obrany také funguje velice dobře, Buki se Zdenou hrají stabilně a obranu s přehledem řídí. Oživila se i naše záložní řada, na krajích dlouhodobě předvádí kvalitní výkony Kuba s Junim. Velké zlepšení je patrné uprostřed zálohy, kde svojí zkušeností kontroloval hru Mára a svým dravým přístupem napadal rozehrávku soupeře Lavi. I útočná řada se začala prosazovat, zde je nutné zmínit výkon Brťi, který toho za mě spoustu odběhá. Nutné také poděkovat za výkon střídajícím dorostencům. Parádní výkon předvedly Damon Hill, Rudi Gonzáles i benjamínek týmu Roman Sluka. Nutno i pochválit našeho trenéra Jirku Jokla za zvolenou strategii. Herní výkon týmu má na jaře vzestupnou tendenci.
Jak byste popsal vstřelené branky?
První branka byla částečně šťastná, po chybě hostující obrany se balón dostal ke mně na hranici velkého vápna. Míč klesal ze vzduchu, přemýšlel jsem, zda zakončit hlavou či počkat až se balón snese a vyzkoušet své štěstí střelou z první. V okamžiku, když už jsem se připravoval k zakončení, na mne zakřičel kolega z útoku Brťa, míč jsem mu trknul hlavou a střelec Pavlových kvalit se z podobné pozice nemohl zmýlit. 1:0 Při druhém gólu se role obrátili, střelec první branky Brťa mě vyzval přesnou nahrávkou do samostatného úniku. Po prvním neproměněném nájezdu jsem se tentokrát rozhodl doběhnout co nejblíže k hostujícímu brankáři a přízemní ranou se pokusit rozvlnit síť. Plán vyšel na jedničku, střela prošla gólmanovi mezi nohama. Stav byl 2:0. První půli lze shrnout slovy: „já na Brťu, Brťa na mě, 2:0“ Třetí radost jsme prožili hned na začátku druhé půle. Kdy správně po faulu na Brťu v pokutovém území, rozhodčí nařídil pokutový kop. Rozehrání penalty si vzal na starosti Buki. Nekompromisní ranou přímo do šibenice nedal gólmanovi Osové Bítýšky nejmenší šanci. 3:0 Branku hostí jsem již sledoval z kotle domácích fanoušků, jimž patří za povzbuzování velké díky. Po hrubce obrany utekly dva hráči hostí a se situací si věděli rady, náš brankář neměl šanci.
Byl jste zvolen hráčem 19. kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Hrálo se mi výborně. Až jsem byl sám ze sebe překvapený. Kromě výše uvedených dvou gólových akcí jsem měl ještě několik světlejších chvilek.
Byl jste zvolen hráčem kola již jednou, kdy vás to více potěšilo?
Větší radost mám nyní, protože mám pocit, že je to alespoň trochu zasloužené. Na podzim při mém prvním zvolení, jsem ocenění dostal pouze za vstřelený gól do prázdné branky. Téměř podobný zápas jsem sehrál i minulý týden, kdy mi k ocenění hráčem kola zbývalo 0,7 %. Dal jsem sice vítězný gól, ale také do prázdné branky. Proto mám z ocenění ze zápasu s Osovou Bítýškou velkou radost. Nutno dodat, že stejné ocenění by si zasloužilo více hráčů.
Jaká byla reakce spoluhráčů na vaši poslední výhru v naší anketě?
Reakce byla úsměvná, byl to můj první zápas od začátku po zranění kolena. Málokdo čekal, že bych mohl být zvolen. Do kabiny na trénink jsem donesl dvě lahvinky k oslavě. Na zápas jsme s přítelkyní nachystali chlebíčky. Spoluhráči byli nadšení, tak věřím, že po znovuzvolení již nic připravovat nebudu muset. (smích)
Co je cílem Dolní Rožínky v jarní části soutěže?
Cílem je hrát klidný střed tabulky, před dvěma koly jsme hráli ještě o sestup. Tabulka je velice vyrovnaná, takže nesmíme podcenit žádné utkání. Stále nejsme zachráněni.
Příští kolo vás čeká Bobrová, co od zápasu očekáváte?
Na utkání s Bobrovou se každoročně těším. Zápas lze považovat za derby. Vždy se hraje férově, obvykle bývá utkání vyrovnané, obohacené kvalitní výkon z obou stran.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.