Výjimečný úspěch pro Adama Popelku, který se nejlepším hráčem kola stává podruhé za sebou

Pokud ještě někdy někdo zopakuje něco podobného jako Adam Popelka, krajní bek FC Slavoj Žirovnice B, šlo by skutečně o zázrak. Dvakrát za sebou vyhrát anketu o nejlepšího hráče kola, to zatím ještě nikomu nevyšlo. Svědčí to nejen stmelené partě, která je v kabině FC Slavoj, ale i o výkonech Adama Popelky, které mu jeho nominaci vynesli a i díky tomu si s tvrdým a bojovným obráncem můžete přečíst rozhovor po týdnu znovu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Adame. Tak po týdnu se tady zase spolu bavíme a to především na téma tvého druhého vítězství v anketě o nejlepšího hráče kola Poutník ligy, které jsi vyhrál podruhé ve dvou týdnech, což tady ještě nebylo a řekl bych, že se to asi hned tak někomu jinému nepovede. Na kolik si tohoto úspěchu ceníš?
Ahoj, no jsem z toho celej div živej a vážím si toho dost, ještě když se to nikomu přede mnou nepovedlo dalo by se říct ,že je to pro mě jeden z těch větších individuálních úspěchů ve sportu vůbec.
I druhou nominaci jsi si vysloužil za svůj bez debat nejlepší výkon mezi hráči FC Slavoj Žirovnice B proti Horní Cerekvi, které se vám ale ani tentokrát nepodařilo dotáhnout do vítězného konce. K tomu navíc během týdne přibyl, jako třetí do party, debakl na hřišti v Jiřicích, které jsi navíc pro zranění nedohrál, což na pohodě pochopitelně nepřidá. Co bylo příčinou neúspěchů v posledních dvou zápasech?
No trošku mě mrzí, že ty dvě nominace a respektive i vítězné nominace byli vlastně ve dvou po sobě jdoucích prohraných zápasech. Proti Horní Cerekvi je to velká škoda, protože ,si myslím ,že jsme hráli daleko lepší fotbal než Cerekev, ale je to sport, a tak to ve sportu chodí. Vždy nemůže vyhrát ten lepší. V Jiřicích tam to od nás byl špatný výkon, nebojovali jsme a soupeř byl prostě lepší. Navíc my na malých hřištích neumíme. Proti Cerekvi příčinou bylo asi to že, to byl zapas blbec. Prostě hraješ líp, ale góly dává soupeř no. V Jiřicích to byl prostě špatný výkon od celého týmu. Je ale jasné, že někteří hráči hráli dobře, ale když chceme vyhrát, musí hrát dobře všichni.
Není trochu paradox, že úspěchu v podobě dvou po sobě jdoucích výher mezi fotbalisty dosáhl jako první hokejista? Čeho nejvíce využíváš na hřišti z hokejového prostředí?
Paradox je to dost velký protože, do míče samozřejmě neumím kopnout tak dobře, jako kluci, ale asi to vynahrazuju bojovnosti a důrazem. Z hokejového prostředí na fotbale nejvíc asi využívám síly a tvrdou hru.. Jen tak před ničím neuhnu (smích).
Pokud by jsi měl porovnat jistě zcela rozdílné party ve fotbalové a hokejové kabině, která z nich je tobě osobně bližší, sympatičtější?
Tohle jde těžko porovnávat, spoustu kluku tady na fotbale znám od mala a parta je tu opravdu skvělá. A na hokeji je to stejné, taky se známe od mala, a taky tam máme s klukama parádní partu. U mě to asi rozhoduje to, co zrovna hraju. V obou partách se cítím dobře, protože mě v obou partách kluci znají dlouho a znají můj humor a tím se dostávám do pohody (smích).
Na chvíli se ještě pozastavíme nad tvou hokejovou kariérou, kterou dle předchozího rozhovoru prožíváš přeci jen o něco více. Za jaký hokejový klub nastupuješ a jak se vám v posledních sezónách daří?
Tak určitě, jak říkáš (smích). Hokej hraju od 5 let a jsem v něm lepší. Ta hra je pro mojí náturu jak dělaná, rád hraju tvrdě a to mi hokej dopřává víc než dost (smích). Dlouhé roky jsem nastupoval za KLH Vajgar Jindřichův Hradec, ale tento klub přerušil činnost, tak jsem odehrál jednu sezonu HC Slavoj Žirovnice. Po roce jsem se zase vrátil zpět do 2. ligy za HC David Servis České Budějovice. Doufám, že tomu letos nebude jinak, i když mě loni dost limitovalo zranění kolene, takže uvidím co bude letos.
Očekávané derby proti Počátkám už je za rohem. Troufneš si tipnout výsledek nadcházejícího významného utkání a to nejen pro vás, ale i sestupem ohrožený TJ Spartak?
Já osobně se na derby hodně těším a myslím, že zbytek týmu taky. Jak by řek Honza Koller: „Je to derby, takže to bude trošku vyšperkovaný “(smích). My tam jedem s jediným cílem, prostě Brkaře porazit. Doufám, že mi to kluci z Počátek odpustí, že jsem použil výraz Brkaři. (smích) #Slavojválec..
Od tvého fotbalového trenéra se ke mně donesla zpráva, že pro ránu prý nejdeš daleko a to nejen na hřišti. Co je na tom pravdy?
Tak trošku to asi pravda je, ale nic hrozného… v hokeji běžná věc. Pravda je ale ta, že čím jsem starší, tím jsem klidnější. Takže teď, už mě jen tak nic nerozhodí (smích).
Tvůj sportovní vzor už známe od minule. Jaký máš ale oblíbený fotbalový klub, na který nedáš dopustit?
Tak to jediný tým, a to je Manchester United… ty mám od mala hodně rád.
Jaké jsou momentálně tvé nejdůležitější osobní, či sportovní cíle?
Tak hlavně chci být zdravý. V osobním životě bych chtěl postavit barák, zplodit syna a zasadit strom.. (smích) Sportovní cíle mám asi jen jeden, ten sport si prostě pořádně užívat.
Díky za rozhovor. Přeju ti brzké uzdravení a rychlý návrat na fotbalové trávníky.
Díky moc. Přeji ti, ať ti jde vše od ruky jako do teď.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.