Tomáš Voves - Trenér si mě zavolal, dali jsme dvě becherovky, a smlouva v Dobroslavicích byla podepsaná

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Naše redakce položila několik otázek dobroslavickému Tomáši Vovesovi

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jaké máte pocity?
Dobrý den, moc krát Vám děkuji za gratulaci. Musím říct, že mě to potěšilo. Už vícekrát jsem se dostal do sestavy kola, bohužel se mi ale nikdy nepovedlo vyhrát.
Kdo podle vás posílal nejvíc hlasů?
Určitě spoluhráči, kterým za to moc děkuji, hlavně že si s tím dali takovou námahu a prali se za mě.
Co budete muset přinést do kabiny jako „odměnu“?
Jednoznačně se to nemůže nechat jenom tak, viděl bych to na nějakou bečku piva nebo nějakou lahvinku klukům do šatny.
Zápas se Štítinou skončil 2:2, když jste o dva body přišli v samém závěru. Popište nám ho.
Zápas ve Štítině pro nás hodnotím velice špatně. Nehráli jsme hezký fotbal, dělali zbytečné ztráty a neměli odhodlání vyhrát. Dvakrát jsme šli do vedení, nedali jsme penaltu. Takový zápas musíme dotáhnout do konce. Přesně takové zápasy nás sráží dolů.
Vsítil jste jednu branku. Jak jste viděl tuto situaci?
Byl to vybojovaný míč na naší polovině, který se dostal k Amišovi (David Pavelek) a ten mě z prvního doteku kolmicí vyslal mezi stopery. Já už jenom sprintoval 30 metrů sám na branku a křížnou pozemní střelou na zadní tyč jsem překonal brankáře.
Dobroslavice na podzim, a na jaře jsou jako noc a den. Čím si vysvětlujete, že se vám na jaře prozatím vůbec nedaří?
Jak už jsem zmiňoval výše. Nemáme odhodlání vyhrát. V týmu si nemůžeme najít herní pohodu jako tomu bylo minulou sezónu. Nemyslím si, že soupeři v této lize jsou nějak výrazně lepší, jen nás sráží to, že netáhneme všichni za jeden provaz a že na hřiště nevyběhne 11 buldoků s krvavýma očima, co chce za každou cenu vyhrát.
Jak byste se z toho chtěli dostat?
V sobotu máme zápas s Hněvošicemi, kde věřím, že všechno špatné zahodíme za hlavu a odrazíme se výsledkově a herně do dalších důležitých bojů.
Pojďme k vám. V kolika letech jste odstartoval svou kariéru?
Pocházím ze Slovenska, v 5 letech mě začal trénovat můj děda, kterému vděčím za to, že sem kdy mohl hrávat fotbal a hraji ještě doteď. V 6 letech jsem poté začal hrávat za Baník Prievidza.
Jak se potom dále vyvíjela?
Ve 14 letech si mě vyhlídli skauti z Baníku Ostrava, a tak jsem přijel do Ostravy a podepsal mojí první profesionální smlouvu. Tady jsem prošel přes dorostenecké kategorie, hrával juniorskou ligu, podíval se do mužského Béčka chlapů a sem tam trénoval také s A-týmem. V 18 letech jsem přestoupil do druholigového Třince, kde jsem byl v A-týmu. Poté jsem byl na hostování v 3.ligovém Zábřehu na Moravě, kde jsem nasbíral potřebné zkušenosti pro velký fotbal a vrátil se opět do Třince. Když mi bylo 20 postihlo mě zranění kolene, se kterým jsem už bohužel nemohl dále pokračovat ve velkém fotbalu.
Jste odchovancem Baníku, a pak jste působil i v Třinci. Co chybělo, abyste se prosadil v profi fotbale?
Trošku štěstí. Jak jsem zmiňoval, zranění mě stoplo už natrvalo. Tehdy jsem si uvědomil, že život není jenom o fotbale.
A nemrzí vás to?
Těžká otázka, na jednu stranu ano, protože jsem tomu obětoval 15 let života, rodinu a milované Slovensko. Ale na druhou stranu mám teď výbornou práci, dělám programátora a starám se o celkový marketing firmy, což mě moc baví a buduji si jinou kariéru.
Jaký vítr vás zavál až do Dobroslavic?
Byla to shoda náhod, nastupoval jsem do první IT firmy, kde shodou okolností pracoval náš trenér. Ten se dozvěděl, že jsem kdysi hrával fotbal. Zavolal si mě, dali jsme dvě becherovky a už to bylo podepsané. (smích)
Neberete to jako krok zpět?
Ze začátku jsem měl v plánu, že se v Dobroslavicích jenom rozehraju a půjdu si ještě kopnout někde do kraje a podobně. Postupem času jsem zjistil, že v Dobro to není jenom o fotbale. Dobroslavice mi přirostly k srdci. Spoluhráči, trenéři, fanoušci, lidi. Všechno skvělé. Kluky beru jako rodinu, a dal bych za ně všechno. No a v neposlední řadě ta krásna hospůdka!
Chtěl byste se vrátit ještě do vyšší soutěže?
Ne, jenom když postoupíme s Dobro.
S kým mančaftu si nejvíce rozumíte?
Mám rád všechny kluky a se všema vycházím. Určitě ale speciálně nejvíc si rozumím s Vencou Chromečkou. Známe se už 10 let z dřívějšího působení v Baníku. Rozumíme si na hřišti, což je asi vidět i podle naších statistik, ale i mimo něj.
Jaký máte největší fotbalový zážitek?
Fotbalových zážitků bylo hodně. Jestli to už bylo v Baníku, Třinci nebo Zábřehu. Ale z poslední doby to byl postup do Okresu s Dobroslavicemi
Jaké máte koníčky a jak trávíte svůj volný čas?
Nejvíce času trávím se svým psem, kterého po minulém zápasu znají cele Dobroslavice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.