Myslím, že nejhůře se hraje všem týmům u nás, říká hráč 16. kola Martin Amler

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal stoper Janova Martin Amler. V rozhovoru s ním se můžete dočíst např. o spokojenosti s kolegou ve stoperské dvojici nebo jak se určuje volba kapitána.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Zápas s Roztoky dopadl na výbornou. Udrželi jste čisté konto a ty sám sis výkonem vysloužil místo v sestavě kola. Čekal jsi nominaci a následné vítězství?
Z mého pohledu se zápas podařil všem hráčům našeho týmu a hlavně se nám podařilo prolomit střeleckou smůlu z posledních zápasů. Nominaci jsem čekal, protože hned po zápase mi Kuba Kail hlásil, že mě nominuje.
2) Jak se ti hraje ve stoperské dvojici s Honzou Melčem?
S Honzou Melčem se mi ve stoperské dvojici hraje skvěle. Umí hrát výborně pozičně a je dobře technicky vybavený, akorát bychom na sebe mohli více mluvit. Myslím si, že celkově má náš tým dobrou obranu a gólmana a tomu také odpovídá i druhý nejmenší počet obdržených gólů ze všech týmů soutěže.
3) Kapitánskou pásku na ruku dostal Kuba Kail. Jak se v kabině určuje kapitán?
Myslím, že s Kubou to minule byla nějaká výjimka, aby zaplatil zápisné jako kapitán (smích). Tuhle sezónu sice předvádí kvalitní výkony a pro tento zápas si pásku určitě zasloužil, ale bohužel má smůlu na zranění. Jinak se kapitán určuje podle služebního stáří a proto jím je právě náš stoper Honza Melč nebo brankář Martin Kopáček.
4) Jakou máte partu a kdo je největším vtipálkem, tahounem na hřišti a kdo za to umí vzít po zápase?
Parta je hodně přátelská, což byla vždycky, co si tak pamatuji. Za poslední roky se dost obměnila a omladila, s čímž také souvisí atmosféra v kabině. Pamatuju si, že dřív chodili do Janova dohrávat kvalitní fotbalisté, co dříve kopali vyšší soutěže. Nyní máme 5 a více hráčů starých kolem 20ti let, takže parta je teď hodně okolo mladých kluků. Jako vtipálky bych označil asi Marka Bradače a Honzu Melče a tahouny na hřišti asi zase Honzu nebo Martina Rosu. Po zápase za to umí vzít více lidí včetně mě, to by byl delší seznam.
5) Chtěl by se Janov vrátit o soutěž výš a pokud ano, v horizontu kolika sezón by to bylo?
Myslím, že na začátku sezóny jsme nějaké takové ambice možná měli, ale nyný je náš cíl 3. místo, protože se nám nedaří proměňovat šance a tím pádem i získávat potřebné body. Jinak herně si myslím, že bychom na to měli, což dokazovala i zimní příprava. Do budoucna bude záležet na tom, jestli se nám podaří udržet a stabilizovat současný kádr.
6) Kde se ti na okrese hraje nejlépe a kde naopak nejhůře?
Myslím, že nejhůře se hraje všem týmům u nás (smích). Takže nejsem moc vybíravý a nemůžu si stěžovat na to, kde se mi hraje nejhůře, všude je to nějaké, nejsem teď schopen říct, kde je to pro mě nejhorší. Nejlépe se mi v naší soutěži hraje asi v Pustovětech nebo Roztokách, dříve třeba v Jesenici.
7) Jak vidíš finálovou dvojici v Lize mistrů a v Evropské lize?
V Lize mistrů to vypadá na Real s Liverpoolem. Ve finále Evropské ligy bych rád viděl Arsenal, jelikož jim fandím, ale obávám se, že to bude Atlético a Marseille.
8) Kdo by si zasloužil vyhrát Zlatý míč? Myslíš, že by to mohl být Mohammed Salah?
Bylo by fajn, aby to vyhrála nějaká jiná tvář než Messi nebo Ronaldo. Salah má letos skvělou formu, uvidíme, jak si povede na Mistrovství světa. To také může s celou anketou dost zahýbat.
9) Koho tipuješ na mistra české HET ligy? Pohlídá si to Plzeň nebo to urve Slavia?
Myslím, že Plzeň vyhraje, má dostatečně zkušeného trenéra a kádr na to, aby byla schopna náskok uhlídat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.