Pro Adama Popelku skončila první nominace do sestavy kola ihned vítězstvím

Adam Popelka je třetím hráčem FC Slavoj Žirovnice B v krátkém časovém sledu, jenž dosáhl na vítězství v anketě, přestože mezi stálé hráče týmu nepatří. Jak sám říká, hlavní roli u něj hraje hokej a proto ho tedy máte šanci vídat spíše na ledě, než fotbalovém hřišti. Co všechno na sebe Adam prozradil se dozvíte na následujících řádcích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Adame. Gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Tu jste evidentně během jarní části v Žirovnici pojali za svou. Ze čtyř jarních hlasování hned tři skončili výhrou hráče FC Slavoj. Je skutečně v Žirovnici sestava kola tolik populární, nebo jde pouze o náhodu, že v posledních třech kolech nejlepší hráč obléká dres žirovnické juniorky?
Zdravím a děkuji, Náhoda? O náhodu určitě nejde.. V týmu hlasujou všichni o sto šest, aby se taky pořádně plnila kasa. A zároveň jde taky o podporu spoluhráče.
Utkání s Obrataní, za které jsi si vysloužil nominaci do sestavy kola bylo podle jeho průběhu hodně bláznivé. Zdánlivě nekonečnou přetahovanou o body utnul až čtvrt hodiny před koncem obrataňský střelec Daniel Kudrnáč. Jak se zápas vyvíjel z tvého pohledu?
No popravdě, byl to zápas jako na houpačce, pořád nahoru a dolu. Každopádně si myslím, že každému se hraje lepé na hřišti, na kterém trénuje a to se projevilo na tomto zápase. A navíc si myslím, že to nebyl náš nejlepší zápas.
Je prohra v Obratani pro FC Slavoj Žirovnice B ztráta, nebo po tomto utkání můžeš prohlásit, že ta stará Obrataň z předchozích sezón je po tragickém podzimu už zase zpátky a připravená prohánět i ty nejsilnější celky v soutěži?
Tak určitě je to pro nás ztráta bodů, každý bod se počítá. Ale podle tohoto zápasu, si nemyslím ,že by Obrataň byla zpět ve starých kolejích, aby mohla prohánět týmy z popředí tabulky. Ale určitě to nebude mít žádný tým lehké s Obrataní na jejich PAŽITU (smích).
Od roku 2002, kdy jsi začínal s fotbalem jsi měnil klubový dres pouze jednou a to z důvodu dvouletého hostování v Počátkách. Co bylo hlavním důvodem toho, že jsi na dva roky odešel k prakticky největšímu rivalovi? Jaké vzpomínky máš na tohle období?
Důvod je jasný, málo hráčů jak v Žirovnici, tak i v Počátkách. Tak se vedení rozhodlo oba dva starší dorosty spojit dohromady. Jsou to jen dobré vzpomínky, zjistil jsem, že i s největšími rivaly může být skvělá parta kluků. Díky tomuto období mám spoustu přátel dodnes.
Do konce sezóny 2017/2018 zbývá odehrát v Poutník lize ještě 9 kol a FC Slavoj má zatím velmi vyrovnanou bilanci se sedmi výhrami, sedmi prohrami a třemi remízami. Jaké konečné umístění tipuješ pro svůj tým?
Je těžké odhadnout, jak tým dopadne na konci sezony. Ale doufám, že budeme na co nejvyšší příčce v tabulce. Aby bylo na dokopné co slavit a pivo teklo proudem (smích).
S Romanem Hřibem jsme se nedávno bavili na téma "Perleťový pohár", protože já osobně se na další ročník opravdu těším, jezdím na něj pravidelně a to i přesto, že mnohdy jsou výkony profesionálních hráčů na tomto turnaji skutečně na pováženou, hned tak asi jezdit ani nepřestanu. Jak jsi na tom ty? Patříš také mezi pravidelné návštěvníky a fanoušky nejstaršího letního turnaje v České republice?
Ano, už odmala jsem chodil na Perleťový pohár s otcem. Dodnes se chodím rád podívat. Je to skvělá podívaná.
Kdo poprvé tě k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě poprvé přivedl můj nejlepší kamarád Tomáš Knotek, který momentálně tvoří neprostupnou obranu FC Slavoj Žirovnice A.
Který ze současných, či bývalých sportovců je tvým největším idolem a zdrojem inspirace?
Každý vrcholový sportovec je pro mě inspirací, ale jelikož je můj hlavní sport už od útlého věku hokej, tak je to Erik Karlsson.
Jakým jiným koníčkům se vedle fotbalu ve svém volném čase věnuješ?
No jak už jsem říkal, hlavním sportem je pro mě hokej. Fotbal je pro mě spíše koníčkem, teď jsem hrál fotbal po 3 letech, takže kdybych se fotbalu věnoval na plno, to by jste teprve koukali.. (smích)
Jsi pravidelným návštěvníkem stránek fotbalunas.cz? Co nejvíce tě na nich baví a zajímá?
Pravidelný návštěvník popravdě nejsem, na stránky chodím jen kvůli hlasování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.