Lukáš Dibelka: Poslední dobou se můžu soustředit na roli zabijáka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Lukáš Dibelka ze svetelského béčka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak bys shrnul svoje dosavadní fotbalové působení?
Od přípravek hraji ve Světlé. Nastupuji ve středu zálohy, v letošní sezoně pak i v útoku.
Slyšel jsem, že bys hrál radši v útoku než v záloze. Myslíš, že bys byl v útoku platnější?
Ano, poslední dobou nastupuji spíše v útoku , možná je to tím , že se mi nechce tolik běhat (smích). Pokud jsme kompletní , tak máme dva kluky, co jsou ve středu zálohy platnější a já se můžu v klidu soustředit na roli zabijáka (smích).
Doslechl jsem se, že by tě chtěli i do světelského A-týmu, ale ty se radši držíš v béčku. Čím to?
Těžká otázka (smích). Bohužel se mi poslední dobou nedaří stíhat ani páteční tréninky a z mého pohledu se takhle A třída hrát nedá. Navíc v béčku máme skvělou partu, mám tam několik výborných kamarádů. S některými z nich hraji už od mladší přípravky a nechci se na ně vykašlat.
Jsi známý světelský srdcař, ale přesto - máš i nějaký slavnější oblíbený klub?
Ano , v Česku je to jednoznačně Sparta Praha . Přes týden jsem v Praze , a když nemáme zápas, tak někdy i o víkendech, takže většinou se tak 5x za sezonu na Spartičku jdu podívat osobně , zrovna v pátek se chystám na Jablonec.
Máš rád fotbal i jinak než na hřišti ve světelském dresu?
Ano, fotbal sleduji celkem dost, především českou ligu a hlavně dění kolem Sparty. Jinak v Praze hraji ještě Hanspaulku s kamarády ze školy.
Všiml jsem si na tvém FB fotek v plášti… studuješ na ortopeda, abys mohl jednou spoluhráčům léčit bolístky?
Ne, ortoped ze mě nebud . Studuji v Praze Vysokou školu chemicko-technologickou, konkrétně léčiva,takže spíš připravím nějakou mastičku na bolístky (smích).
Jaký je tvůj názor na světelský A tým a hlavně veterány v něm? Především mám na mysli tahouna Davida Valentu...
Přeji našemu A týmu , aby letos postoupil . První dva zápasy se jim sice úplně nepovedly, ale věřím , že to zvládnou . Pro Davida Valentu mám jen slova chvály . Na podzim jsem viděl pár zápasů Áčka a David byl snad pokaždé nejlepším hráčem na hřišti . To jak i v pokročilejším věku dominuje v A třídě je mazec . Ještě bych zde chtěl zmínit Michaela Petruse , který sice nastupuje spíše za B tým , ale myslím si, že by A třídu ještě v suchým triku zvládl (smích). Před oběma čtyřicátníky smekám a doufám, že ještě pár sezon přidají, protože si bez nich fotbal ve Světlé nedovedu představit. Oba jsou pro A, resp. B tým nepostradatelnými hráči.
Jak bys shrnul dosavadní zápasy SnS B v jarní části sezony?
Na první zápas s Přibyslaví jsem nebyl, takže nemůžu úplně hodnotit, ale co říkali kluci, tak asi spravedlivá remíza . Minulý týden zápas s Golčákem - 80 minut dobrý výkon, jen jsme měli proměnit víc šancí, pak soupeř během posledních deseti minut srovnal . Doteď nechápu, jak jsme se mohli takhle sesypat . Hrůza, ještě teď jsem naštvanej . No a poslední zápas s Hněvkovicemi zasloužená výhra, jen jsme opět zazdili několik šancí, především teda já a pár šanciček měl i kapitán Milan Šmíd.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.