Krédo Štěpána Růžičky - Nejde o život, je to jen fotbal.

S pečeckým útočníkem, Štěpánem Růžičkou, jsme si povídali už několikrát. Jednou byl králem kola na podzim, stal se i vládcem celé podzimní části. Tentokrát ho hattrick vynesl na nejvyšší post opět. Štěpánovy odpovědi jsou stručné a jako vždy výstižné, stejně jako proměňuje svoje gólové příležitosti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Štěpáne, setkáváme se u tohoto rozhovoru (pokud mě paměť neklame) již počtvrté. Co říkáte na toto vítězství?
No, touhle zprávou jste mě docela překvapil. Moc to nesleduji a nečekal jsem to.
První tři kola Pečkám nevyšly. Teď jste se i díky vašim třem gólům chytili proti předposledním Žiželicím, které ale dokáží být nebezpečné. Jaký byl zápas z vašeho pohledu?
Výhru jsme si asi tentokrát zasloužili, i když podle mě rozhodl až gól na 3:0, který nám domácí po chybě darovali.
Teď vás čekají jmenovci - Červené Pečky. Nehrozí třeba podcenění?
Na zápas se připravujeme jako na každý jiný. Samozřejmě jsme jasným favoritem a já věřím, že soupeře nepodceníme. Chce to rychle vstřelit pár branek, aby byl klid.
Náskok se vám trochu ztenčil, ale pořád to máte ve svých rukách. Nicméně v dalších dvou kolech se může lámat chleba. Jedete do Velimi a pak doma Krakovany...
Oba soupeři budou silní. Ale do zápasů půjdeme s cílem vyhrát .... a buď to vyjde, nebo ne :)
Poslední dvě kola budou teoreticky taky napínavá. Jedete do Býchor a nakonec doma Kouřim. Budou rozhodovat až tyto zápasy?
To je ještě daleko. Stát se může cokoliv. Ukazuje se, že v této soutěži může každý porazit každého.
Proč se týmu zpočátku jara nedařilo? Změnilo se něco a budete teď soupeře válcovat?
Nevím, co se s námi dělo. Hlava by chtěla, ale prostě to nešlo. Uvidíme, jestli nás výhra z minulého kola nakopla.
Jak vidíte fotbal mládeže? Trénujete u vás žáčky...
Bohužel musím říct, že si nejsem vůbec jistý v tom, že kluci u fotbalu zůstanou. U některých ten zájem a chuť vidím, ale jinak... "Na trénink nepřijdu, mám atletiku/florbal, bolí mě noha, tak budu trénovat na PlayStationu", to je furt něco :)
Kdy je pro kluky nejrizikovější období, že mohou zdrhnout od fotbalu?
Asi se nedá říct přesně, kdy je to nejrizikovější období, může skončit kdykoliv. Za nás to bylo jiný. Skončila škola, vzali jsme míč a do večera jsme hráli fotbal. Přes letní prázdniny to samé, dokud nebyla tma, tak jsme na sídlišti kopali do míče. Teď si sednou k počítači a na tréninku posloucháte, jak kvůli fotbalu musel přerušit střílečku, nebo co to teď hrají :)
Jak hodnotíte fair play okresního přeboru? Je pro vás normální přiznat se k teči a darovat tak soupeři třeba rohový kop? Nebo třeba při odpískaném faulu říct rozhodčímu, že to faul nebyl? Za jakéhokoliv stavu?
Fair play .... Já si pořád říkám, že nejde o život, je to jen fotbal. Takže by to mělo být automaticky, ale to je na každém hráčovi.
Je nějaké hřiště, kde se vám špatně hraje?
Nerad jezdím do Jevan. A proč? V soutěži mají Jevany 13 soupeřů, ukažte mi někoho, kdo tam jezdí rád. A kde nerad hraji? Tak ještě Plaňany a Libodřice, ale to jen kvůli hřišti, nic proti divákům ani hráčům.
Změnil byste něco na pravidlech fotbalu? Co si myslíte o fotbale na okrese např. za dvacet let?
Není to pravidlo, ale možná by bylo fajn se zamyslet nad termínovou listinou. Když je hezky, tak se nehraje. A listopad / březen, hřiště podmáčená a hraje se... můj názor tedy. A co bude za 20 let, to po mně fakt nechtějte :) Jen asi, že některé týmy, které nemají pořádnou mládežnickou základnu, budou mít problém už za pár let.
Například v Praze fungují ligy malé kopané. Bez rozhodčích, organizují si to sami hráči. Může to být do budoucna vzor i například pro okresy?
Uvidíme, co náš slavný FAČR v budoucnu vymyslí a čím nás zase překvapí :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.