Rekreačně chodím chytat hokej, říká hráč 21. kola Jaroslav Mikulenka z Protivína.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Vítězem se stal protivínský Jaroslav Mikulenka, který vychytal všechny šance Hluboké v druhém poločase. Jaroslav však není brankářem a normálně nastupuje v poli. A měl velkou zásluhu na tom, že Protivín, který hrál více než polovinu zápasu v oslabení, vybojoval na Hluboké bod. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké byly tvé fotbalové začátky a v kolika letech jsi s fotbalem začínal?
Do míče jsem začal kopat už v mateřské škole. V devíti letech jsem začal hrát v protivínské přípravce, kam mě přihlásil můj bratr. V mládežnickém fotbale v Protivíně jsme byli například pod taktovkou trenérů Vaška Křišťála nebo pana Kostky, přičemž jsme dosáhli několika titulů I. A. třídy. Na tyto okamžiky velmi rád vzpomínám.
Chtěl ses v mládí stát profesionálním hráčem?
Samozřejmě jsem chtěl. Měl jsem jako každý mladý fotbalista nějaký vzor. Můj vzor byl Portugalec Luis Figo.
Děláš nějaké další sporty?
Rekreačně chodím chytat hokej. Možná i kvůli tomu jsem byl povolán do fotbalové brány proti Hluboké.
Na jakém postu nejraději hraješ?
Můj nejoblíbenější post je stoper. Na tomto postu hraju od dorosteneckého věku. I když letos na jaře jsem si za Áčko zahrál v obraně, záloze i v útoku.
V utkání s Hlubokou jsi o poločase naskočil na pro tebe netradiční post do branky, co jsi od sebe očekával?
Celou tu dobu jsem se snažil za každou cenu nedostat gól. Třicet minut uteklo jako voda a my jsme se díky brance Zbyndi Vorla dostali do zápasu. Následně jsme měli další dvě velké příležitosti, kdy jsme se mohli ujmout vedení, ale bohužel naše šance zůstaly neproměněné.
Dostal jsi v poločase od vašeho brankáře Hanuse (případně od trenéra) nějaké rady?
Když skončila první půle utkání, přišel za mnou trenér Kobetič a řekl: „Tak pojď, jdeš do brány! Já tam jít nemůžu“. Mně nezbylo nic jiného než poslechnout. O poločase mě velmi kvalitně rozcvičila přítelkyně Máry Hanuse v doprovodu naší útočné legendy Petra Sládka. Mára mě povzbuzoval celou dobu vedle branky.
Nakonec jsi neobdržel ani jediný gól a dokonce jste i v oslabení dokázali vyrovnat, jaký to byl pro tebe pocit?
Po závěrečném hvizdu to byl úžasný pocit. Já měl jediný úkol, kterým bylo nepustit gól. Toto se mi nakonec i přes několik těžkých zákroků povedlo. Po vyloučení našeho gólmana se kluci ještě víc semkli a začali mnohem víc bojovat a chtěli dát gól. Chtěl bych zdůraznit, že toto je naše obrovská přednost, stejně jako tomu bylo i v minulé sezóně, kdy jsem byl proti Katovicím vyloučen v 10. minutě a kluci dokázali otočit v deseti z 0:1 na 3:1!
Myslíš, že toto utkání může být pro vás odrazovým můstkem do dalších zápasů?
Po minulém utkání s Rudolfovem jsme si dali sedmi bodový cíl ve třech následujících zápasech. Takže teď to odnesou Čimelice a pak Želeč.
Měl jsi již v dřívějších letech nějakou zkušenost s chytáním?
Před rokem jsem poprvé stál mezi tyčemi v mistrovském zápase. Bylo to za Protivín „B“ proti Záhoří, odkud jsme si odnesli vítězství 5:0. Takže čisté konto není pro mě neznámé (smích).
Co očekáváš od příštího domácího utkání proti Čimelicím?
Očekávám jedině vítězství domácích barev. Měli by nás posílit hráči základní sestavy, kteří se vrací z marodky.
Kde v tabulce vidíš Protivín na konci sezóny?
I když na třetí místo ztrácíme 7 bodů, mým cílem je být do pátého místa tabulky. Ale to vše se ukáže v následujících týdnech, kdy se utkáme s týmy z horní poloviny tabulky.
Co bys vzkázal vašim fanouškům?
Na venkovní zápasy jezdíme i s nejvěrnějšími fandy krásným novým autobusem, kterým se nemůžou chlubit ani týmy v nejvyšších soutěžích. Tímto bych jim chtěl i jménem celého týmu poděkovat za jejich podporu na domácích i venkovských trávnících, protože bez nich by to určitě nešlo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.